Σάββατο 21 Μαΐου 2011

10 μέρη που δεν θα επισκεπτόσουν ποτέ!


Είναι τα πιο περίεργα και επικίνδυνα μέρη και πραγματικά καλύτερα να τα αποφύγεις!



Great Pacific Garbage Pach (φωτογραφία πάνω)
Το Great Pacific Garbage Pach είναι ένας τεράστιος σωρός απορριμάτων, που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από ολόκληρη την πολιτεία του Texas, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι μεγαλύτερο από όλες τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες! Το ακριβές μέγεθος όμως δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα με βεβαιότητα. Το μέρος αυτό χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις πελαγικών πλαστικών, χημικής λάσπης και άλλα συντρίμμια που έχουν παγιδευτεί εκεί από τα ρεύματα του Βόρειου Ειρηνικού Ωκεανού. Σίγουρα δεν είναι ένα μέρος που ο μέσος άνθρωπος θα ήθελε να επισκεφθεί!


Izu Islands


Τα νησιά Izu είναι μια ομάδα ηφαιστειακών νησιών, που εκτείνονται νοτιοανατολικά στην χερσόνησο Izu του Honshu της Ιαπωνίας. Διοικητικά αποτελούν δύο πόλεις και έξι χωριά, όλα μέρος του Τόκιο. Λόγω της ηφαιστειακής τους φύσης, στα νησιά επικρατεί συνεχώς η δυσωδία του θείου. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις νήσους το 1953 και το 2000, λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας και των υψηλών επιπέδων του αερίου. Οι άνθρωποι το 2005 επέστρεψαν στα νησιά, είναι απαραίτητο όμως να φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες, γιατί ανά πάσα στιγμή τα επίπεδα των αερίων μπορούν να αυξηθούν απροσδόκητα.


The Door to Hell


Ενώ γινόντουσαν γεωτρήσεις στο Derwze στο Τουρκμενιστάν το 1971, οι γεωλόγοι βρήκαν τυχαία ένα υπόγειο σπήλαιο γεμάτο φυσικό αέριο. Το έδαφος κάτω από την εξέδρα γεώτρησης κατέρρευσε, αφήνοντας μια μεγάλη τρύπα με διάμετρο περίπου 100 μέτρα! Για να αποφύγουν την δηλητηριώδη εκκένωση αερίου, οι επιστήμονες αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στην τρύπα, όπου ήλπιζαν ότι θα σβήσει σε λίγες μέρες, όμως αυτή καίει από τότε! Οι ντόπιοι έχουν ονομάσει την τρύπα αυτή "Η πόρτα προς την κόλαση" και όσο εντυπωσιακό κι αν φαίνεται σίγουρα δεν θα θέλατε να είστε εκεί τριγύρω!


Alnwick Poison Gardens


Εμπνευσμένο από τον Βοτανικό Κήπο της Πάντοβα στην Ιταλία, ο Alwick Poison Garden είναι ένας κήπος αφιερωμένος εξ' ολοκλήρου σε φυτά που μπορούν να σκοτώσουν! Διαθέτει πολλά φυτά που καλλιεργούνται ακούσια στους πίσω κήπους, καθώς και εκείνα που αναπτύσσονται στην Βρετανική ύπαιθρο και διάφορες άλλες σπάνιες ποικιλίες. Ο κήπος Alwick έχει ειδική άδεια από το Υπουργείο Εσωτερικών να καλλιεργούν πολύ συγκεκριμένα φυτά, όπως κάνναβη και κόκα, τα οποία όμως βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα γιγαντιαίων κλουβιών, για προφανείς λόγους!


Asbestos Mine


Ο αμίαντος είναι είναι ένα σύνολο από έξι φυσικά πυριτικά ορυκτά, που είναι ιδιαίτερα γνωστά για την υπερβολική αντοχή τους στην φωτιά, αλλά και στην ικανότητα απορρόφησης του ήχου. Από την άλλη πλευρά όμως, η έκθεση σ' αυτά τα υλικά προκαλεί καρκίνο και πολλές άλλες ασθένειες. Είναι τόσο επικίνδυνο υλικό που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε εκμετάλλευση και χρήση του αμιάντου στην Ευρώπη. Γι' αυτούς όμως που είναι αρκετά περίεργοι και θέλουν να πάνε κοντά στα πράγματα, δεν χάθηκε η ευκαιρία. Στον Καναδά, στο Thetford Mines, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα τεράστιο ανοιχτό λάκκο-ορυχείο αμιάντου που εξακολουθεί να είναι πλήρως λειτουργικό. Οι εργαζόμενοι στα ορυχεία δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν κάποιο είδος αναπνευστικής προστασίας και πολλές από τις γειτονικές περιοχές εκτίθενται σε απόβλητα αμιάντου. Το ορυχείο προσφέρει ακόμα και εκδρομές στο φονικό περιβάλλον, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα εισιτήρια είναι δωρεάν! Αν αποφασίσετε να πάτε μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε ειδική στολή βιοκινδύνου!


Ramree Island


Το Ramree Island, στην Βιρμανία, είναι ένα τεράστιο σπίτι-βάλτος για 1000 κροκόδειλους του αλμυρού νερού, τους πιο θανατηφόρους στον κόσμο! Είναι επίσης το σπίτι της ελονοσίας που μεταφέρουν τα κουνούπια, αλλά και των θανατηφόρων δηλητηριωδών σκορπιών! Κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το νησί ήταν η περιοχή μιας μάχης έξι εβδομάδων κατά την εκστρατεία της Βιρμανίας. Πολλές περιγραφές που έχουν σωθεί από τότε, μιλούν για την μανία που ξέσκιζαν οι κροκόδειλοι τους τραυματισμένους, αλλά ακόμα ζωντανούς, πολεμιστές.


Mud Volkanos of Azerbaijan


Την Άνοιξη του 2001 η ηφαιστειακή δραστηριότητα κάτω από την Κασπία θάλασσα, στα ανοιχτά των ακτών του Αζερμπαϊτζάν, δημιούργησε ένα νέο νησί. Τον Οκτώβριο του 2001 σημειώθηκε μια εντυπωσιακή ηφαιστειακή έκρηξη στο Lokbatan του Αζερμπαϊτζάν, αλλά δεν υπήρξαν θύματα ή προειδοποίηση εκκένωσης. Το Αζερμπαϊτζάν όμως δεν έχει κανένα ενεργό ηφαίστειο, τουλάχιστον με την συνηθισμένη έννοια της λέξης. Αυτό που έχει όμως είναι εκατοντάδες ηφαίστεια λάσπης! Τα ηφαίστεια λάσπης έχουν ελάχιστη συγγένεια με οποιαδήποτε άλλη μαγματική ποικιλία και έχουν ξεσπάσει κατά καιρούς με θεαματικά αποτελέσματα, χωρίς όμως να θεωρούνται επικίνδυνα. Μια φορά κάθε είκοσι περίπου χρόνια, ένα ηφαίστειο λάσπης εκρήγνυται με απίστευτη δύναμη και εκτοξεύει φλόγες πολλών μέτρων στον ουρανό, ενώ παράλληλα καταθέτει τόνους λάσπης σ' όλη την γύρω περιοχή!


Yungas Road


Το Βόρειο Yungas Road ή αλλιώς ο Δρόμος του Θανάτου, είναι ένας δρόμος 61 χιλιομέτρων που οδηγεί από το La Plaz στο Coroico, στην περιοχή Yungas, στην Βολιβία. Η διαδρομή είναι θρυλική για την μεγάλη επικινδυνότητά της, ενώ οι εκτιμήσεις λένε ότι σκοτώνονται κατά μήκος της 200-300 άτομα τον χρόνο! Ο δρόμος χτίστηκε το 1930, κατά την διάρκεια του πολέμου Chaco, από τους κρατούμενους της Παραγουάης και είναι μια από τις ελάχιστες διαδρομές που ενώνουν τον Αμαζόνιο με την πρωτεύουσα. Το πλάτος της λωρίδας του δρόμου είναι πολύ στενό, δεν υπάρχουν προστατευτικά κιγκλιδώματα, ενώ σε μερικά σημεία το οδόστρωμα είναι τόσο λασπώδες που κινδυνεύει να καταρρεύσει. Δεν θες να βρεθείς εκεί!


The Zone of Alienation


Η "Ζώνη της Αλλοτρίωσης" είναι η 30 χιλιομέτρων ζώνη αποκλεισμού γύρω από την περιοχή του Chernobyl και διοικείται από μια ειδική διοίκηση υπό τον έλεγχο του Ουκρανικού Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Χιλιάδες κάτοικοι αρνήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή ή επέστρεψαν αργότερα σ' αυτή παράνομα. Μετά από επαναλαμβανόμενες προσπάθειες απομάκρυνσης οι Αρχές έχουν συμφιλιωθεί με την παρουσία τους εκεί, αλλά παρέχουν σ' αυτούς περιορισμένες υπηρεσίες υποστήριξης. Λόγω της λεηλασίας υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, γι' αυτό εάν επισκεφθείτε την περιοχή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σκοτωθείτε ή να μολυνθείτε από την ακτινοβολία.


Ilha de Queimada Grande


Από την ακτή της Βραζιλίας, περίπου νότια από την καρδιά του Sao Paolo, υπάρχει ένα "Νησί Φιδιών"! Το νησί είναι ανέπαφο από την ανθρώπινη ανάπτυξη, για ευνόητους λόγους! Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ζουν εκεί από 1-5 φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο! Τα φίδια εκεί, εκτός των άλλων, είναι ένα μοναδικό είδος οχιάς, η χρυσή lancehead, η οποία ευθύνεται για το 90% των θανάτων από δάγκωμα φιδιού στην Βραζιλία. Η οχιά αυτή φτάνει μέχρι το ένα μέτρο και αναπτύσσει ένα δηλητήριο ταχείας δράσης, που λιώνει την σάρκα γύρω από το δάγκωμά της! Η περιοχή είναι τόσο επικίνδυνη που για να πας χρειάζεσαι ειδική άδεια!

πηγή: boyz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου