Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Το μοναστήρι του διαβόλου


«Αυτό είναι το σπίτι του Διαβόλου! Μην πάτε εκεί, κινδυνεύετε! Δεν είναι πλέον μοναστήρι, είναι τόπος λατρείας του Σατανά»!
 
 
 
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτή ήταν η μοναδική απάντηση που μας έδιναν οι κάτοικοι της Αργολίδας, όταν ρωτούσαμε πώς θα φτάσουμε στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου.

Ο τρόμος ήταν τόσο έντονος στα μάτια τους, που μάλιστα αρκετοί ήταν εκείνοι που στην προσπάθειά τους να μας προστατέψουν από το «κακό» αρνήθηκαν ακόμα και να μας δείξουν τον δρόμο, καθώς όλες οι πινακίδες που υπήρχαν ως δια μαγείας έχουν ξηλωθεί. Στις επίμονες προσπάθειές μας να μάθουμε τι ήταν αυτό που είχε σκορπίσει τον φόβο στους ανθρώπους μόνον ένας ηλικιωμένος, ο κ. Γιώργος, δέχτηκε να μας εξιστορήσει τα όσα φοβερά είχαν συμβεί σε αυτόν τον τόπο πριν από περίπου δύο χρόνια.

Οι αγιογραφίες εξαφανίζονται

«Σε αυτό το μοναστήρι πριν αρκετά χρόνια ζούσαν πέντε μοναχοί. Όμως ξαφνικά, ο ένας μετά τον άλλον άρχισαν να πεθαίνουν από καρδιακή ανακοπή και μάλιστα θάφτηκαν εκεί. Τον Ιούνιο του 2005, αν θυμάμαι καλά, μια παρέα που πήγε εκεί για να προσκυνήσει είδε ένα φρικιαστικό θέαμα. Τα οστά των μοναχών είχαν ξεθαφτεί, είχαν τοποθετηθεί σε ένα σημείο και ήταν καμένα. Πάνω στον βράχο ήταν σχηματισμένο το σύμβολο του Διαβόλου, μία πεντάλφα, ενώ όλες οι αγιογραφίες που υπήρχαν στους τοίχους είχαν μαυρίσει λες και κάποιος είχε βάλει φωτιά. Ποτέ όμως δεν έχει ξεσπάσει φωτιά στο μοναστήρι και αυτό είναι το περίεργο. Στα σημεία που δεν υπήρχαν σύμβολα του Διαβόλου κάποιοι είχαν γράψει με μαύρη μπογιά UCK (Απελευθερωτικός Στρατός Κοσόβου), κάτι που έκανε αρκετούς να πιστεύουν ότι και Ουτσεκάδες επισκέπτονται τον χώρο».

Μαυρισμένοι τοίχοι χωρίς ποτέ να έχει ξεσπάσει φωτιά

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «τότε είχαμε όλοι ανατριχιάσει. Γνωρίζαμε για σατανιστικές τελετές που γίνονται στον τόπο μας, αλλά κάτι τέτοιο δεν το είχαμε φανταστεί ποτέ. Ωστόσο, η Εκκλησία που είχε ενημερωθεί φρόντισε να καθαρίσει το μοναστήρι από όλα τα σατανιστικά σύμβολα, αλλά έκτοτε κανείς δεν τολμά να το επισκεφτεί, καθώς όποιος προσπαθήσει και φτάσει μέχρις εκεί νιώθει στο πετσί του ότι κάτι το διαβολικό συμβαίνει. Πολλοί πιστεύουν ότι στο μοναστήρι έχει ανοίξει μια πύλη του κακού, μέσω της οποίας επικοινωνεί ο Σατανάς με τον κόσμο μας».

Τα αρχικά του UCK

Οι φωνές του βουνού
Έπειτα από αρκετή ώρα κουβέντας με τον ηλικιωμένο, αποφασίσαμε να ανέβουμε στο βουνό για να δούμε από κοντά το «περίεργο» μοναστήρι. Ο ίδιος δέχτηκε να έρθει μαζί μας μέχρι την αρχή του χωματόδρομου που οδηγεί στον Αγιο Δημήτριο. «Από εδώ είναι περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο, αλλά προσέξτε γιατί ο δρόμος είναι πολύ επικίνδυνος» μας συνέστησε και λίγο πριν φύγει μας συμβούλεψε: «Αν ακούσετε φωνές να βγαίνουν μέσα από το βουνό, να φύγετε γρήγορα».

Ύστερα από περίπου δυόμισι ώρες οδήγησης μέσα στο βουνό, φτάσαμε στον προορισμό μας και από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε όλα όσα μας είχε αναφέρει ο κ. Γιώργος.

Το μοναστήρι και ολόκληρος ο τόπος γενικότερα, από την πρώτη στιγμή που κάποιος πατήσει το πόδι του, τον γεμίζει με κάθε είδους αρνητική σκέψη. Χειρότερη από όλα ήταν η αίσθηση πως κάτι ιδιαιτέρως κακό συνέβαινε εκεί, κάτι για το οποίο δεν υπήρχε κανένα απολύτως χειροπιαστό στοιχείο, εκτός από εκείνη την αίσθηση του τρόμου που καραδοκεί του κακού που λες και από τη γωνία κρυφοκοιτάζει σαν το αρπακτικό που παρακολουθεί και μελετάει το θύμα του λίγο πριν το κατασπαράξει.

Το μοναστήρι είναι κυριολεκτικά χτισμένο μέσα στον βράχο, ενώ ο γκρεμός που βρίσκεται μπροστά του σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά του τόπου κόβουν την ανάσα. Τρομακτική είναι η κατάσταση και στους εσωτερικούς χώρους, όπου το μαύρο χρώμα κυριαρχεί παντού. Μαύροι τοίχοι, αγιογραφίες, παράξενοι μικροί λαβύρινθοι, στοές, τούνελ και περίεργοι ήχοι που ακούγονται σαν να βγαίνουν μέσα από τους βράχους παγώνουν το αίμα.

Οι νυχτερίδες είναι το μοναδικό σημάδι ζωής σε αυτόν τον τόπο. Έχουν κάνει τις φωλιές τους σε κάθε γωνιά του μοναστηριού και όποιος τολμήσει να μπει στο «σπίτι» τους δέχεται σφοδρή επίθεση.

Η μορφή του Διαβόλου και της Παναγίας
Αυτό που προκαλεί δέος είναι δύο περίεργες μορφές που εμφανίζονται στους βράχους, ακριβώς πάνω από το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με τους κατοίκους, «η μία είναι ο Διάβολος που φαίνεται ξεκάθαρα, ενώ ακριβώς απέναντι βρίσκεται η μορφή της Παναγίας».

Η μορφής της θλιμμένης Παναγίας

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, «τη μορφή του Διαβόλου την παρατηρήσαμε αμέσως μετά το περιστατικό με τα καμένα οστά των μοναχών. Είναι λες και εμφανίστηκε ξανά, λες και κάποιος τη σκάλισε πάνω στον βράχο. Κανείς όμως δεν μπορεί να έχει κάνει κάτι τέτοιο, είναι αδύνατον».

Όπως μας εξήγησε ένας ιερέας, αυτό το μοναστήρι κρύβει μια περίεργη δύναμη. «Πιστεύουμε ότι γίνεται μια συνεχής μάχη μεταξύ κακού και καλού» λένε και προσθέτουν: «Φαίνεται πως το κακό έχει υπερισχύσει, γι’ αυτό και η μορφή του Σατανά είναι πιο έντονη από αυτήν της Παναγίας, που φαίνεται λυπημένη. Και αυτό γιατί λάτρεις του Σατανά εξακολουθούν και κάνουν τελετές και προσφορές, ενώ ουδείς από τους χριστιανούς έχει πατήσει ξανά εκεί. Οι λάτρεις του Σατανά επικοινωνούν μαζί του και πιστεύουν ότι σύντομα το κακό θα απλωθεί παντού και το σκοτάδι θα μας σκεπάσει όλους».

πηγή: espressonews.gr

1 σχόλιο: