Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Διαφανές αυτοκίνητο-αντίκα βγαίνει σε δημοπρασία

Πρόκειται για μία Pontiac Deluxe Six από πλέξιγκλας, γνωστή και ως «Ghost Car»

Ενα μοναδικό διαφανές αυτοκίνητο - αντίκα αναμένεται να πωληθεί έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όταν βγει σε δημοπρασία στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη Ιουλίου. Πρόκειται για μία Pontiac Deluxe Six, γνωστή και ως «Ghost Car», το εξωτερικό μέρος της οποίας είναι φτιαγμένο από πλέξιγκλας.

Κατασκευάστηκε το 1939 από την αυτοκινητοβιομηχανία General Motors και την εταιρεία χημικών Rohm & Haas, η οποία το 1933 ανέπτυξε το επαναστατικό για την εποχή υλικό. Το κόστος του οχήματος ανερχόταν στις 17.000 ευρώ και ήταν το πρώτο διαφανές αυτοκίνητο μεγάλης κατηγορίας στην Αμερική. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών έγινε με αφορμή την έκθεση «World's Fair» του 1930-1940 στο Σαν Φρανσίσκο.

Το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 139 χιλιόμετρα από την κατασκευή του. Τώρα κάποιος θα έχει τη δυνατότητα να το αγοράσει για πρώτη φορά μετά τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν πωλήθηκε σε άγνωστη τιμή. Οι ιδιοκτήτες του φιλοδοξούν να πουλήσουν το εντυπωσιακό όχημα έναντι ποσού που θα κυμαίνεται μεταξύ των 190.000 και 325.000 ευρώ σε δημοπρασία που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουλίου.

«Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε αξιοσημείωτα καλή κατάσταση. Αποτελεί απόδειξη της ανθεκτικότητας του πλέξιγκλας σε μια εποχή που τα πλαστικά των αυτοκινήτων καταστρέφονταν μέσα σε λίγα χρόνια» σημείωσε εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών RM Auctions.

Οπως επιβεβαιώνουν οι δημοπράτες το πλέξιγκλας του αυτοκινήτου βρίσκεται σε καλή κατάσταση παρότι φέρει κάποιες ρωγμές και χτυπήματα. Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει, μεταξύ άλλων, κιβώτιο τριών ταχυτήτων, εξακύλινδρο κινητήρα, ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση και υδραυλικά φρένα στους τέσσερις τροχούς. Το πλέξιγκλας χρησιμοποιήθηκε σε στρατιωτικά αεροπλάνα στη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα σε πινακίδες, φωτιστικά, τρένα καθώς και άλλα αυτοκίνητα.

πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου