Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Σε κάποιες παραλίες της Ιταλίας απαγορεύονται τα κάστρα στην άμμο και η ηλιοθεραπεία!

Οι Αρχές επέβαλαν πρόστιμο στον Στίβεν Σπίλμπεργκ επειδή πλησίασε κοντά στις ακτές με το ταχύπλοό του.

«Ιταλία, χώρα των (παράλογων ή μη) θερινών απαγορεύσεων», θα μπορούσε να πει όχι μόνο ο Αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, αλλά και χιλιάδες άλλοι τουρίστες που συρρέουν κάθε χρόνο στα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της γείτονος.

Προχθές Τετάρτη, η ιταλική ακτοφυλακή επέβαλε πρόστιμο 172 ευρώ στον Σπίλμπεργκ επειδή το ταχύπλοο σκάφος του «πλησίασε υπερβολικά τις ακτές της Σαρδηνίας». Ο κινηματογραφιστής κάνει αυτή την εποχή διακοπές στη Μεσόγειο με την τεράστια, μήκους 85 μέτρων, θαλαμηγό του, τη «Seven Seas», η οποία είχε αγκυροβολήσει ανοιχτά του νησιού. Κάποια στιγμή, ο διάσημος σκηνοθέτης αποφάσισε να επιβιβαστεί σε μια λέμβο δέκα μέτρων και να κατευθυνθεί προς την παραλία Πόρτο Λίσια, όμως η ακτοφυλακή εντόπισε το σκάφος και επέβαλε πρόστιμο, επειδή προσέγγισε την παραλία σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων.

Κι αν αυτό το περιστατικό δεν είναι δα και τόσο παράλογο, τι να πουν και όσοι τουρίστες κάνουν διακοπές στην πόλη Καστελαμάρε Ντι Στάμπια, οι τοπικοί άρχοντες της οποίας απαγόρευσαν ενδύματα όπως η.... μίνι φούστα, τα στενά και κοντά μπλουζάκια κλπ, με τους παραβάτες να αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 25 έως 500 ευρώ; Ο δήμαρχος Λουίτζι Μπόμπιο επιπλέον έχει προχωρήσει στην απαγόρευση της... ηλιοθεραπείας, της βλασφημίας και του ποδοσφαίρου σε δημόσιους χώρους!

Στην ίδια λογική, οι δημοτικές Αρχές της Εράκλεα, κοντά στη Βενετία, απαγορεύουν δια ροπάλου στους παραθεριστές της να φτιάχνουν… πύργους και κάστρα στην άμμο, με τη λογική πως "παρακωλύουν την κυκλοφορία πάνω στην παραλία".

Στο Έμπολι τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ (!) η ανταλλαγή φιλιών μέσα στα αυτοκίνητα, ενώ στην πόλη Λούκα της Τοσκάνης όποιος κάτοικος ή τουρίστας θεαθεί να ταΐζει τα περιστέρια στο ιστορικό κέντρο αντιμετωπίζει επίσης πρόστιμο - τα πουλιά έχουν γίνει πολλά και γεμίζουν ακαθαρσίες την πόλη.

Στο διάσημο θέρετρο του νησιού Κάπρι, απαγορεύονται για τους παραθεριστές, προς διατήρηση της κοινής ησυχίας, τα τσόκαρα, τα τακούνια και τα θορυβώδη σανδάλια, ενώ στο Λέριτσι της Ριβιέρα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορείς αποκλειστικά με το μαγιό σου, για λόγους ευπρέπειας. Τέλος, στη Ρώμη, απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να τρώει σε αρκετά σημεία του ιστορικού κέντρου της «Αιώνιας Πόλης».

πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου