Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ιστοσελίδες με το δικό σου γούστο

Αν πω ότι καθημερινά αφιερώνουμε στο Διαδίκτυο πολλές ώρες είτε λόγω δουλειάς είτε για αναψυχή, θα έχεις δίκιο να μου πεις ότι επαναλαμβάνομαι. Ωστόσο, δεν παύει να είναι αλήθεια, σωστά; Συνεχίζω με μία ακόμη ερώτηση.

Πόσες φορές σου έχει τύχει, επισκεπτόμενος μια ιστοσελίδα, να ξυπνήσει ο γραφίστας μέσα σου και να σκέφτεσαι πώς θα μπορούσε να ήταν καλύτερη αν της έκανες μερικές αλλαγές; Εάν κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό μέχρι τώρα, τα πράγματα θα αλλάξουν από εδώ και στο εξής.

Το BO.LT, το νέο πρόγραμμα, το οποίο τέθηκε στη διάθεση των χρηστών του Διαδικτύου μέσα στον Ιούλιο, δημιουργεί για σένα ένα ακριβές αντίγραφο της ιστοσελίδας που επιθυμείς, εισάγοντας το URL της και το αποθηκεύει στο ειδικά προσαρμοσμένο δίκτυό του.

Στη συνέχεια εσύ μπορείς είτε να κάνεις τα σχόλιά σου για το περιεχόμενο, είτε να το αλλάξεις όπως επιθυμείς, αφαιρώντας κομμάτια του κειμένου και γράφοντας το δικό σου κείμενο. Μάλιστα, στα σημεία που το κρίνεις απαραίτητο, υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσεις συνδέσμους. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες, τις οποίες μπορείς να αντικαταστήσεις με δικές σου.
Ιστοσελίδες με το δικό σου γούστο

Για να κάνεις όλες αυτές τις αλλαγές, δε χρειάζεται παρά να πηγαίνεις το δείκτη ποντικού σου πάνω από το σημείο που θες, να κλικάρεις και μετά να επιλέγεις από τις επιλογές που θα σου εμφανίζονται. Το τελικό αποτέλεσμα μπορείς να το μοιραστείς με τους φίλους ή με τα άτομα που σε ακολουθούν, όμως, εφόσον το επιθυμείς, μπορείς να κρατήσεις την ανωνυμία σου.

Εάν είσαι θιασώτης του ρητού "όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος", να σου πω ότι το BO.LT θα μετράει τα κλικ και γενικότερα την επισκεψιμότητα της σελίδας σου, διαχωρίζοντας το αν ο επισκέπτης προέρχεται από τα Facebook, Google ή από κινητή συσκευή.

Οι φιλοδοξίες των δημιουργών του BO.LT είναι αυτό να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο Διαδίκτυο, διατυπώνοντας την άποψη ότι οι μέρες που οι υπεύθυνοι μιας ιστοσελίδας επιθυμούσαν να την κάνουν όσο πιο όμορφη γίνεται για να κερδίσουν τους χρήστες, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και το ζητούμενο πλέον, είναι να τους δίνουν κίνητρα να τη διαμορφώσουν, όπως αυτοί επιθυμούν, ώστε να τους είναι πολύ πιο ελκυστική.

πηγή: e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου