Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

14 σχέδια φουτουριστικών ξενοδοχείων


Ποιος δεν θα ήθελε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στον πυθμένα της θάλασσας, που εξυπηρετείτε από αερόπλοια, που βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε μια απότομη πλαγιά ή κοσμείται με ένα 10όροφο ρομποτικό άγαλμα του Michael Jackson; Οι 14 αυτές ιδέες για ξενοδοχεία είναι ευφάνταστες, φουτουριστικές και μερικές φορές εκκεντρικές, αλλά υπάρχει πιθανότητα κάποια να χτιστούν κάποτε. Ίσως στην Χώρα του Ποτέ, το Ντουμπάι.



Full Moon Bay, Αζερμπαϊτζάν (εικόνα πάνω)
Αυτό το εκπληκτικό ξενοδοχείο αντλεί λίγη έμπνευση από τον Πόλεμο των Άστρων και πολλή από το φεγγάρι. Σχεδιασμένα για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού, τα δίδυμα φουτουριστικά κτήρια ονομάζονται Full Moon (Πανσέληνος) και Crescent (Μισοφέγγαρο). Η εμφάνισή τους αλλάζει ανάλογα με τη θέση του θεατή. Το Inhabitat επισημαίνει ότι το Full Moon μοιάζει με το Death Star, όταν το κοιτάς από κάτω.


Ο Πύργος-Μόσχευμα


Δεν πρόκειται για ιδέα από μια νέα ταινία σε έναν άλλο πλανήτη αλλά για ένα οικολογικό ξενοδοχείο και ταυτόχρονα φάρμα. Σαν ένα κτίριο που παρέχει τροφή, νερό και ενέργεια για μια γειτονιά στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, το οικολογικού τουρισμού ξενοδοχείο μοιάζει με ένα ζωντανό ον και κυριολεκτικά «μεγαλώνει» με εμβολιασμένες ίνες γύρω από τα πλαίσια του σκελετού.


Σφαιρικό ξενοδοχείο σε πλαγία


Η σχεδιάστρια φαντάστηκε ένα σφαιρικό ξενοδοχείο πάνω σε μια απότομη πλαγιά πάνω από τον ωκεανό, το οποίο σίγουρα θα εξασφάλιζε απαράμιλλη θέα. Σχεδιάστηκε για -πού αλλού- το Ντουμπάι, και θα βρίσκεται 300 μέτρα από την ακτή σε ένα τεχνητό νησί που θα συνδέεται με τη στεριά με γέφυρα.


Υποβρύχιο Συγκρότημα Ποσειδών


Αρχικά είχε οριστεί να ανοίξει το 2009, το συγκρότημα βρίσκεται τώρα στο κενό και μπορεί να μην είναι έτοιμο για τους επισκέπτες για πολλά χρόνια ακόμη –μπορεί και ποτέ. Φανταστείτε το ως το πρώτο θέρετρο στον πυθμένα της θάλασσας, όπου θα μπορείτε να χαλαρώσετε στην αγκαλιά της πολυτέλειας 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το Poseidon διαθέτει 24 σουίτες, ένα πολυτελές διαμέρισμα και 48 μπαγκαλόους με γυάλινο θόλο που δίνουν στους επισκέπτες εκπληκτική θέα στα κρυστάλλινα νερά της λιμνοθάλασσας Φίτζι. Μια 7ήμερη εκδρομή για ένα ζευγάρι κοστίζει περισσότερο από 30,000 δολάρια.


Το ρώσικο πλωτό ξενοδοχείο της Aerotel


Ένα ξενοδοχείο σαν δαντέλα πάνω στη θάλασσα, με ένα πάρκο σαν ιστό που εξυπηρετείται από αερόπλοια σε αυτό το φανταστικό φουτουριστικό σχέδιο. Ένα πολύ μικρό μέρος του ξενοδοχείου αγγίζει στην πραγματικά το νερό, προστατεύοντας τη θαλάσσια ζωή και διαθέτει πάρκα, δρόμους και κρεμαστούς κήπους.


Το ρομποτικό ξενοδοχείο Michael Jackson


Εκκεντρικό και υπερβολικό ακριβώς όπως ο καλλιτέχνης στο οποίο είναι αφιερωμένο. Πρόκειται για μια συμμετοχή στο Michael Jackson Monument Design Competition (Διαγωνισμός για το Μνημείο του Michael Jackson) αυτό το σχέδιο, είναι ένα multimedia ψυχαγωγικό συγκρότημα στο Λας Βέγκας με δωμάτια και εμπορικό κέντρο.


MORPHotel


Το MORPHotel εμπνεύστηκε από το νωτιαίο μυελό, μπορεί να προσαρμόζει το σχήμα του αναλόγως τις καιρικές συνθήκες και τη γεωγραφία των διαφόρων λιμανιών. Το κτήριο μπορεί να κινείται, έτσι ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο οι τουρίστες από ένα σημείο σε ένα άλλο όπως γίνεται με ένα κρουαζιερόπλοιο. Ωστόσο, το αυτάρκες MORPHotel κινείται συνεχώς με πολύ χαμηλότερη ταχύτητα, καθιστώντας την εμπειρία του να κατοικείς στον ωκεανό το αποκορύφωμα του ταξιδιού.


Η Κιβωτός


Αν η Αποκάλυψη συμβεί ενώ είστε σε διακοπές στη Κιβωτό, τότε σίγουρα θα είστε τυχεροί. Η Κιβωτός, είναι μια ανθρώπινη βιόσφαιρα που μπορεί να αντέξει στις πλημμύρες, τα παλιρροϊκά κύματα, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, τους σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές. Είχε σχεδιαστεί για το έδαφος, και θα επέπλεε, όταν ανέβαινε η στάθμη των νερών. Ο εσωτερικός κήπος θα παρέχει τροφή για τους επισκέπτες.


Ο Υδάτινος Κόσμος


Μιμούμενο έναν καταρράκτη στην άκρη ενός λατομείου, το Waterworld κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για την Songjiang στην Κίνα. Σχεδόν μια αυτόνομη πόλη, το 400 κλινών ξενοδοχειακό θέρετρο διαθέτει καφετέριες, εστιατόρια, πισίνες, καταστήματα και αθλητικές εγκαταστάσεις. Προσφέρει ακόμη και δραστηριότητες που εκμεταλλεύονται το μοναδικό τοπίο, όπως αναρρίχηση και bungee jumping.


Το Διαμαντένιο Δαχτυλίδι


Ενώ δεν είναι σαφές αν αυτό το ασυνήθιστο ξενοδοχείο είναι απλά μια ιδέα ή, όπως κατά καιρούς αναφέρεται, στην πραγματικότητα υπό κατασκευή στο Άμπου Ντάμπι, είναι μια ενδιαφέρουσα και μοναδική ιδέα. Βρίσκεται σε τεχνητό νησί, αυτό το κυρτό ξενοδοχείο μοιάζει με έναν μεγάλο τροχό, που θυμίζει το London Eye.


Υποβρύχιο Συγκρότημα Hydropolis


Σχεδιασμένο για το Ντουμπάι, το Hydropolis Underwater Hotel and Resort πιθανότατα δεν θα γίνει πραγματικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ξενοδοχείο ήταν να βυθιστεί στον Περσικό Κόλπο με μια είσοδο στην επιφάνεια της θάλασσας και την κύρια δομή στο βυθό της θάλασσας. Υποτίθεται πως «αναπαράγει τον ανθρώπινο οργανισμό σε ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο», η δομή του μιμείται τις κινητικές λειτουργίες και το νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα.


Το Άπειρο


Άλλο ένα σχέδιο που προορίζεται για το Ντουμπάι, το Άπειρο με σχήμα βεντάλιας, είναι ένα εφτάστερο ξενοδοχείο σε ένα τεχνητό νησί. Με κόστος 500 εκατομμύρια δολάρια, το ξενοδοχείο θα είχε 350 πολυτελείς σουίτες που θα είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος και ελικόπτερο. Το ξενοδοχείο έχει τη δική του λιμνοθάλασσα, παραλίες, κινηματογράφο και γκαλερί τέχνης.


Ξενοδοχείο Έλικας, Αμπού Ντάμπι


Το Έλικας είναι το σχέδιο που κέρδισε σε έναν διαγωνισμό για ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο κόλπο Zayed του Αμπού Ντάμπι. Οι ασύμμετρες μορφές του δίνουν μια αλλοπρόσαλλη εμφάνισή και θα επιπλέει στο νερό δίπλα στη γέφυρα Sheik Zayed. Διαθέτει 208 δωμάτια και σουίτες τοποθετημένα γύρω από ένα ελικοειδή πάτωμα, καταργώντας τους κλειστούς χώρους και ανοίγοντας το κάθε δωμάτιο σε ένα μεγάλο αίθριο.


Μπλε Κύμα


Είναι κατασκευασμένο από στοιβαγμένα, κοίλα σχήματα βαμμένα με φωτεινό γαλάζιο χρώμα. Σχεδιαστής του είναι ο Έλληνας Ανδρέας Αγγελιδάκης.

από: web urbanist

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου