Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Το "φάντασμα" ενός αγοριού, σε σχολείο υπο κατεδάφιση;

Η φωτογραφία που βλέπετε, τραβήχτηκε πριν από ένα χρόνο, στο East Yorkshire, της Βρετανίας κατά τη διάρκεια κατεδάφισης ενός ερειπωμένου σχολείου!

Ο 47χρονος εργάτης John Fores χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο για να απαθανατίσει την διαδικασία, κάτι που συνηθίζει να κάνει κάθε φορά που συμμετέχει σε γκρέμισμα ενός μεγάλου κτιρίου.

Πρόκειται για ένα σχολείο του 1936, ένα τμήμα του οποίου έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί κανονικά, ενώ το υπόλοιπο μετά την κατεδάφισή του θα γινόταν γυμναστήριο. Σύμφωνα με τον Gordon Bradshaw, επιστάτη του σχολικού συγκροτήματος, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται μια "περίεργη" μορφή στην περιοχή.

"Εργάζομαι 29 χρόνια εδώ και πάντα θυμάμαι τους μαθητές να κάνουν λόγο για το φάντασμα ενός μικρού αγοριού που κυκλοφορεί μέσα στις τάξεις. Δεν είχα όμως ποτέ λάβει σοβαρά τα λεγόμενά τους, γιατί τα μικρά παιδιά συνηθίζουν να πλάθουν ιστορίες", λέει σήμερα ο Gordon Bradshaw.

Ο John Fores, που τράβηξε την φωτογραφία, δηλώνει σίγουρος πως κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης δεν υπήρχε κανένα παιδί στην περιοχή αυτή.

"Θα το βλέπαμε! Πάντα έχουμε το νου μας όταν κάνουμε τέτοιες εργασίες για να μην τραυματιστεί κάποιος περαστικός. Αλλά ακόμη κι αν δεχτούμε πως κάποιος μικρός μαθητής ξέγυγε από τον έλεγχο, παρατηρήστε τη μορφή του αγοριού που φαίνεται στη φωτογραφία. Τα ρούχα που φοράει είναι παλιομοδίτικά! Κανένα αγόρι δεν ντύνεται έτσι σήμερα", προσθέτει!

Όσοι είδαν την φωτογραφία, συμφώνησαν με την τελευταία παρατήρηση του Fores, για τα ρούχα παλαιάς εποχής που φοράει το μικρό αγόρι. Πρόσθεσαν όμως πως καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί, αφού υπάρχει πάντα η περίπτωση η φωτογραφία να έχει υποστεί τεχνική επεξεργασία.

Ο εργάτης πάντως, αρνείται κάτι τέτοιο και υποστηρίζει πως αν είχε τις γνώσεις να κάνει τέτοιες παρεμβάσεις σε εικόνες που βρίσκονται μέσα στο κινητό του τηλέφωνο, θα το είχε κάνει επάγγελμα!

Λίγες εβδόμαδες αργότερα ένα site ανακάλυψε σε ποιον ανήκει το φάντασμα της φωτογραφίας!


Η ιστοσελίδα macenstein.com, αποκάλυψε τελικά την αλήθεια για το "φάντασμα". Όπως βλέπετε στην εικόνα, η φωτογραφία του αγοριού με τα παλιομοδίτικα ρούχα προέρχεται από μία εφαρμογή του iPhone με τίτλο "Ghost Capture"! Αυτή παρέχει στους χρήστες την δυνατότητα να επιλέξουν το... φάντασμα της αρεσκείας τους και να το προσθέσουν στην φωτογραφία που έχουν αποθηκευμένη στο τηλέφωνό τους!

Με απλά λόγια, "άνθρακες ο θησαυρός", αφού προφανώς ο εργάτης που δημοσιοποίησε την εικόνα αναζητούσε απλώς τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν! Ελπίζουμε μόνο να μην πλήρωσαν κάποιοι για να την αποκτήσουν!

πηγή: pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου