Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

H 65χρονη παρθένα, ο "νέος Μεσσίας" και η συντέλεια!

Οι προφητείες για την συντέλεια του κόσμου, που έχουν διατυπωθεί ανά τους αιώνες, είναι δεκάδες! Σας παρουσιάζουμε μία από αυτές, με πρωταγωνίστρια μία 65χρονη παρθένα!

Η Joanna Southcott (ή Southcote) γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1750 και πέθανε στις 12 Δεκεμβρίου 1814 σε ένα χωριό κοντά στο Ντέβον της Αγγλίας. Μέχρι τα 42 της χρόνια η ζωή της κυλούσε ομαλά. Το 1792 όμως όλα άλλαξαν, όταν άρχισε να πιστεύει πως είναι η "εκλεκτή", έγραφε προφητείες και τελικά ανακοίνωσε η ίδια πως είναι η γυναίκα στην οποία αναφέρεται η Αποκάλυψη στην έκδοση της Εκκλησίας της Αγγλίας (King James Version, Revelation 12:1–6)!

Δυο χρόνια μετά πήγε στο Λονδίνο και άρχισε να "σφραγίζει" τους 144.000 πιστούς της με κάποια ... μικρή χρέωση (από 12 σελίνια μέχρι μια γκίνα). Ανακοίνωσε ότι την επισκέφτηκε το Άγιο Πνεύμα και της αποκάλυψε οτι αν και παρθένα (στα 44 της χρόνια!) κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια θα έφερνε στον κόσμο τον Shiloh που δεν θα ήταν άλλος από τον Μεσσία (στα εβραϊκά Shiloh σημαίνει "ειρηνοποιός"). Με την γέννηση του θα είχαμε ουσιαστικά την έναρξη της "Δευτέρας Παρουσίας" στη γη.

Όταν πλεον η Southcott ήταν 64 χρονών -και ενώ σύμφωνα με την ίδια παρέμενε πάντα παρθένα!- ανακοίνωσε στους οπαδούς της ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου της έλαβε την τελική προφητεία: "όταν συμπληρώσεις το 65ο έτος της ηλικία σου, τότε θα φέρεις στην ζωή τον Shiloh" της είπε η φωνή. Η ημέρα που θα συνέβαινε αυτό θα ήταν λοιπόν η 19η Οκτωβρίου 1814 οπότε ήταν και τα γενέθλια της "εκλεκτής".

H "προφητεία" αυτή όχι μόνο δεν επαληθεύτηκε ποτέ αλλά δυο μήνες μετά, στις 27 Δεκεμβρίου 1814 η Southcott άφησε την τελευταία της πνοή από εγκεφαλικό επεισόδιο. Εικάζεται πως η Southcott είχε πεθάνει στις 26 Δεκεμβρίου, αλλά οι οπαδοί της διατήρησαν το άψυχο κορμί της πιστεύοντας πως θα αναστηθεί!

Οι οπαδοί της προσπάθησαν για χρόνια να πείσουν οτι η ημερομηνία που σύμφωνα με την προφητεία θα γινότανε η "Δευτέρα Παρουσία" δεν ήταν τον Οκτώβριο του 1814 αλλά τον Φεβρουάριο του 1815 -υποστηρίζοντας έτσι ότι η αρχηγός τους δεν πρόλαβε να εκπληρώσει το "θέλημα του Θεού" γιατί "νίκησε ο σατανάς και της πήρε την ζωή"!

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, μέχρι και σήμερα υπάρχουν οπαδοί της 65χρονης παρθένας (οι Southcottians) που μελετούν και διδάσκουν το λόγο της!

Ανάμεσα στα 60 συγγράμματα της άξια αναφοράς είναι τα:

  • Strange Effects of Faith (1801–1802)
  • Free Exposition of the Bible (1804)
  • The Book of Wonders (1813–1814)
  • Prophecies announcing the Birth of the Prince of Peace (1814)

πηγές: pyles.tv, en.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου