Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Οι καλύτερες fight movies ever


Ορισμένες φορές το να βλέπεις ανθρώπους να δέρνει ο ένας τον άλλον είναι αστείο. Ορισμένες φορές είναι διασκεδαστικό. Και ορισμένες φορές είναι η βάση για ένα ολόκληρο φιλμ. Δείτε παρακάτω τα πιο αγαπημένα μας φιλμ με μάχες (οποιουδήποτε είδους) όλων των εποχών!



To Warrior, όπου πρωταγωνιστούν ο Τομ Χάρντι και ο Τζόελ Έντγκερτον ως τα αδέλφια που παλεύει το ένα το άλλο σ' ένα μεγάλο Mixed Martial Arts τουρνουά, έχει κερδίσει διθυραμβικές κριτικές από τους κριτικούς.

Δεν χρειάζεται να πούμε πως οι γροθιές πέφτουν σωρηδόν και τα χτυπήματα είναι βαριά. Γιορτάζουμε το νέο κύκλο κινηματογραφικής βίας με μία επιλογή από τα αγαπημένα μας fight films. Ανεβείτε στο ρινγκ και αρχίστε να κλικάρετε. Γύρος πρώτος...

Bloodsport (1988) (αφίσα πάνω)
Το Kickboxer ήταν το πρώτο του φιλμ, το Double Impact ίσως να είναι το καλύτερό του, αλλά το Bloodsport είναι η μεγαλύτερη μάχη του. Ερμηνεύοντας τον αμερικανό με την ασταθέστατη προφορά που παίρνει μέρος σε ένα τουρνουά στο Χονγκ Κονγκ, ο Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ επιδεικνύει μία πρωτοποριακή ποικιλία από πολεμικά στυλ από όλο τον κόσμο. Το highlight; Όταν τσαντίζεται αφού τον τυφλώνει ο τεράστιος «τρελός» Τσονγκ Λι.


Rocky IV (1985)


To Rocky είναι μία ιστορία αγάπης. Το Rocky II είναι μία ιστορία ωρίμανσης. Το Rocky III είναι για τη φιλική σχέση δύο ανδρών. Το Rocky V ήταν ένα σκουπίδι. Το Rocky VI είναι μία ελεγεία. Το Rocky IV είναι μία ΜΑΧΗ. Η απάνθρωπη καταστροφή του Απόλλο Κριντ από τον Ρώσο γίγαντα Ιβάν Ντράγκο (Ντολφ Λούντγκρεν) στήνει το πιο κτηνώδες φεστιβάλ γροθιάς στην καριέρα του Rocky. Χτύπησε το καμπανάκι...


The Fighter (2010)


Ένα αυθεντικό μποξ φιλμ όπως το Rocky και το Raging Bull, που ενώνει τη μοίρα του ήρεμου και ανερχόμενου Μαρκ Γουόλμπεργκ με την extreme φύση του εθισμένου στα ναρκωτικά, πρώην πυγμάχου, Κρίστιαν Μπέιλ. Η Έιμι Άνταμς είναι η συναισθηματική καρδιά που χτυπάει στο κέντρο της ταινίας. Από τη στιγμή που ανεβαίνουμε στο ρινγκ, ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Ο Ράσελ, εξαπολύει ορισμένα από τα καλύτερα πλάνα μποξ δράσης που έχουμε δει.


Ong-Bak (2003)


Ο δίχως καμία αμφιβολία πιο εντυπωσιακός σταρ των πολεμικών τεχνών, ο υπεράνθρωπος του Muay Thai, Τόνι Τζα κατέφτασε σαν ένα ιπτάμενο ασύλληπτο χτύπημα του αγκώνα στο κρανίο, κάνοντας όλους τους άλλους να μοιάζουν με λούμπεν σαματατζήδες των μπαρ. Το Ong-Bak παραμένει το μεγαλύτερο του ατού. Ένα ξεκάθαρο action φιλμ που απορρίπτει τα προστατευτικά σύρματα, τα εφέ των κομπιούτερ και την προσωπική ασφάλεια για χάρη της σούπερ, σώμα με σώμα, βίας και την χορογραφία που αγνοεί την βαρύτητα. Αγκώνες, γόνατα και χτυπήματα....


Fight Club (1999)


"Πόσα μπορείς να γνωρίζεις για τον εαυτό σου εάν δεν τσακώθηκες ποτέ;" Ακριβώς. Η εκπληκτική προσαρμογή του Ντέιβιντ Φίντσερ στο μυθιστόρημα του Τσακ Παλάνιουκ βρίσκει τον δειλό χαρτογιακά Έντουαρντ Νόρτον να ανακαλύπτει τον νιχιλιστή, πρότυπο αρσενικό Μπραντ Πιτ και την αιματηρή απόλαυση του να καταστρέφεις με τις γροθιές σου κάτι όμορφο. Μην μιλάτε γι' αυτό. Μόνο δείτε το.


Born To Fight (2004)


Φανταστείτε το Ong-Bak να συναντά το Shaolin Soccer και το Delta Force. Σκηνοθετημένο από τον action choreographer του Ong-Bak, Πάνα Ρίτικραϊ, αυτό το απίθανο φιλμ δράσης βρίσκει μία ομάδα από γυμναστές και αθλητές να χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους για να σώσουν ένα χωριό της Μπανγκόκ από τον απάνθρωπο στρατό. Χωρίς υπερβολή, δεν υπάρχει κάτι άλλο σαν κι αυτό. Τα τελευταία 40 λεπτά με τις κινήσεις μπαλέτου, το slow motion και τη σώμα με σώμα μάχη με σπάσιμο κάθε κόκκαλου, πρέπει να το δείτε για το πιστέψετε.


Saat Po Lang (2005)


Αυτό το τοποθετημένο στο Χονγκ Κονγκ αστυνομικό θρίλερ μετατρέπεται σ' ένα αδίστακτο all star ξυλοκόπημα, καθώς ο Σάμο Χανγκ (μύθος του κουνγκ φου), ο Γου Τζινγκ (ένας πρωταθλητής του wushu που είχε θεωρηθεί ο επόμενος Τζετ Λι) και ο Ντόνι Γιεν (πρωτοπόρος του MMA), στήνουν μία εντυπωσιακά γρήγορη και μαινόμενη μάχη. Ρίξτε επίσης μία ματιά και στo Flash Point του Γιεν. Η κορύφωσή του είναι η σπουδαιότερη Mixed Martial Arts μονομαχία που έχει παιχτεί ποτέ στη μεγάλη οθόνη.


Hard Times (1975)


Ένας άντρας που άφηνε τις γροθιές του να μιλάνε, ο «σκληρός» Τσαρλς Μπρόνσον δίνει μία από τις πιο μυθικές ερμηνείες του ως ένας πυγμάχος της Great Depression εποχής που παλεύει να ζήσει μέσα από παράνομους αγώνες με γυμνές γροθιές. Αυτό το βίαιο φιλμ (το ντεμπούτο του σκηνοθέτη του The Warriors, Γουόλτερ Χιλ) σε κάνει να αισθάνεσαι τον πόνο και τον ιδρώτα κάθε γροθιάς.


300 (2006)


This Is SPARTA! Το γεμάτο γυμνασμένους κοιλιακούς και καρφώματα με τα σπαθιά φιλμ του σκηνοθέτη του Watchmen, Ζακ Σνάιντερ είναι μία μεγάλη αιματηρή μάχη, καθώς οι 300 Σπαρτιάτες του Τζέραντ Μπάτλερ φτάνουν σε videogame επίπεδα αντιμετωπίζοντας τους εισβολείς. Γυρισμένα με μοναδική στυλιζαρισμένη αργή κίνηση σε greenscreen, τα χτυπήματα 360 μοιρών σπάνια είχαν τέτοια οργή και χορογραφία.


The Karate Kid (1984)


Πίσω στα 80s, τα παιδιά έτρεχαν στο πλησιέστερο γυμναστήριο πολεμικών τεχνών και έβαφαν τους φράχτες Ασιατών όταν ο Μίστερ Μιγιάγκι έμαθε τον Ραλφ Μάτσιο να κάνει "wax on, wax off" στους παληκαράδες που του κολλούσαν στο Cobra Kai. Τρεις δεκαετίες μετά, αυτή η ιστορία ωρίμανσης και ξύλου, είναι χαζή, ξεπερασμένη, αλλά και αδύνατον να μην την αγαπήσεις.


Enter The Dragon (1973)


Αν και στο Way Of The Dragon υπάρχει το επικό φινάλε του Μπρους Λι με τον τριχωτό Τσακ Νόρις, αυτό παραμένει το πλέον μυθικό φιλμ μάχης του. Χορογραφώντας τις σκηνές δράσης ο ίδιος, φέρνοντας επανάσταση στις μονομαχίες της μεγάλης σκηνής του Χόλιγουντ, ο Λι διαλύει ένα νησί γεμάτο από σταρς των πολεμικών τεχνών. Περιμένετε να δείτε τη στιγμή που έσπασε κατά λάθος το στέρνο του ηθοποιού Μπομπ Γουόλς με ένα ταχύτατο χτύπημα. Άουτς...


Kill Bill Vol. 1 (2003)


Παίρνοντας ιδέες απ' όλα τα φιλμ που βρίσκονται σ' αυτή τη λίστα, ο Κουέντιν Ταραντίνο εξαπέλυσε το δικό του αφιέρωμα στο κουνγκ φου και στις exploitation ταινίες, μεσουρανώντας με την Ούμα Θέρμαν, την Bride που γύρισε από τους νεκρούς και έσφαξε σ' ένα καρτουνίστικο αιματοκύλισμα την ομάδα των Crazy 88. Δείτε επίσης το Vol.2 για το extreme.... ξεμάτιασμα της Θέρμαν με την Ντάριλ Χάνα.


Legend Of The Drunken Master (1994)


Επίσης γνωστό ως Drunken Master II, αυτό είναι το αριστούργημα του Τσάκι Τσαν. Παίζοντας τον άντρα που είναι ανίκητος όταν έχει πιει τα ποτά του, ο Τσαν φτιάχνει ένα εντυπωσιακό συνδυασμό από κωμωδία, δράμα και κουνγκ φου. Η οκτάλεπτη κορύφωση είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια action χορογραφίας που έχουν κινηματογραφηθεί ποτέ.


Kung Fu Hustle (2004)


Κάτι σαν το Gangs Of New York δοσμένο ξανά στο Χονγκ Κονγκ των 40s, σαν ένα τρελό κόμικ της Warner Bros, η εντυπωσιακά ευρηματική action κωμωδία του Στίβεν Τσόου του Shaolin Soccer, προσφέρει ορισμένα κεραυνοβόλα χτυπήματα χάρη στους δύο θρυλικούς χορογράφους Γιουέν Γου-Πινγκ και Σάμο Χανγκ. Τα αστεία είναι το ίδιο έξυπνα όπως οι γροθιές. Η ενέργεια, η οπτική του χάρη και η εξυπνάδα δεν μπορεί να νικηθεί από κανέναν.


Fist Of Legend (1994)


Κάνοντας το remake του Fist of Fury του Μπρους Λι, ο Τζετ Λι γύρισε το πιο εντυπωσιακό φιλμ της καριέρας του. Κάθε μάχη περιέχει δύναμη που σπάει κόκκαλα σ' αυτή την κλασική ιστορία «Ιάπωνες εναντίον Κινέζων». Εκτελεσμένες με συγκλονιστική ευκινήσια από τον Λι, η απίστευτη δουλειά του μάστερ action-choreographer Γιουέν Γου-Πινγκ του χάρισε τη δυνατότητα να δουλέψει με τους Γουατσόφσκις, τον Ταραντίνο και τον Άνγκ Λι.


Fatal Contact (2006)


Εμπνευσμένο από τη σώμα με σώμα μάχη και χωρίς προστατευτικά σύρματα Ong-Bak, αυτό το φιλμ από το Χονγκ Κονγκ, αναπληρώνει ότι του λείπει σε σενάριο (τα πάντα...), με ατελείωτη βία που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Οι γροθιές δεν λένε να σταματήσουν, με τον action hero Τζάκι Γου να εξαπολύει μία εγκυκλοπαιδική ποικιλία από κινήσεις για να καταλάβει μία θέση στο βάθρο του Fight King. Κάνει ότι έχετε δει στο The Matrix να χλωμιάζει από τη σύγκριση.

πηγή: gr.msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου