Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Τζιν με ραφές με το Photoshop

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε με το photoshop να φτιάξουμε ένα κομμάτι τζιν με ραφές.

Πρόγραμμα: Adobe Photoshop CS3 (αγγλική έκδοση)


Βήμα 1
Ανοίγουμε ένα νέο έγγραφο (το δικό μου είναι 600×400 στα 72ppi).

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε το background που να μοιάζει με τζιν. Μπορούμε να ψάξουμε και να βρούμε πολλά pattern, αλλά το Photoshop έχει ήδη ένα καλό σχέδιο.

Δημιουργήστε ένα νέο layer και από το κύριο μενού επιλέγουμε Edit -> Fill. Στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγουμε Pattern. Υπάρχει ένα μικρό βέλος σε ένα κύκλο στην πάνω δεξιά γωνία της επιλογής Custom Pattern. Κάνουμε κλικ και ανοίγει ένα άλλο μενού επιλογών. Τα πρότυπα που θέλουμε να φορτώσουμε είναι το Pattern 2.

Επιλέγουμε το "Denim" και ΟΚ.



Βήμα 2
Επιλέγουμε το Brush Tool (Β) και επιλέγουμε την βούρτσα "Charcoal Flat" από το μενού. Ορίζουμε το Master Diameter στο 12px και το Hardness στο 100%.


Πατάμε F5 για να ανοίξει το παράθυρο με το κύριο μενού για τα Brushes και δίνουμε τις παρακάτω τιμές.




Βήμα 3
Δημιουργούμε ένα νέο layer πάνω από το layer με την υφή του τζιν. Επιλέγουμε το Custom Shape (U) και επιλέγουμε το Rounded Rectangle Tool. Σχεδιάζουμε ένα ορθογώνιο.



Βήμα 4
Επιλέγουμε το Pen tool (P) και κάνουμε δεξί μέσα στο σχήμα που φτιάξαμε πριν. Από το μενού επιλέγουμε Stroke Path και μετά Brush. Με τις επιλογές που κάναμε πριν στην βούρτσα θα γεμίσει το περίγραμμα του σχήματος χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε τίποτα άλλο.



Για να μην φαίνεται το path πατάμε Ctrl-H.


Βήμα 5
Προσθέτουμε και λίγο Bevel and Emboss στις "ραφές" και ..



... είμαστε έτοιμοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου