Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ακόμα 7 ασυνήθιστοι θάνατοι

Παλιότερα είχαμε παρουσιάσει 10 παράξενους θανάτους γνωστών και μη ανθρώπων. Συγκεντρώσαμε ακόμα 7 και σας τους παρουσιάζουμε σήμερα.


Αισχύλος


Γνωστός Έλληνας θεατρικός συγγραφέας, που θεωρείται από πολλούς ιστορικούς πατέρας της ελληνικής τραγωδίας. Ο Αισχύλος πέθανε σε ηλικία 70 χρόνων στο Γέλα. Υπάρχει μια εκδοχή από την ρωμαϊκή ακόμα εποχή που αναφέρει ότι ένας αετός που είχε αιχμαλωτίσει μια βαριά χελώνα, την άφησε να πέσει πάνω στο φαλακρό κεφάλι του, περνώντας το για πέτρα.


Αττίλας


Βασιλιάς των Ούννων. Ο στρατός του ξεκίνησε τον 4ο μ.Χ. αιώνα από την Ασία και, προχωρώντας προς τα δυτικά, κατάκλυσε την Ευρώπη κι ερήμωσε πολλές χώρες. Ενώ ήταν διάσημος για την αγριότητα του στο πεδίο της μάχης, στα συμπόσια συνήθιζε να τρώει και να πίνει ελαφρά. Την πρώτη νύχτα του γάμου του, όμως, -το 452 μ.Χ. παντρεύτηκε μια νεαρή κοπέλα ονόματι Ildico- πραγματικά το έριξε έξω! Κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπέστη αιμορραγία στην μύτη (ρινορραγία) αλλά μεθυσμένος όπως ήταν δεν το πρόσεξε. Πνίγηκε στο ίδιο του το αίμα και βρέθηκε νεκρός το επόμενο πρωί.


Francis Bacon


Πολιτικός, φιλόσοφος, συγγραφέας και επιστήμονας, μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες των τελών του 16ου αιώνα. Φημολογείται μάλιστα πως έχει γράψει και μερικά από τα έργα του Σαίξπηρ. Ένα απόγευμα του 1625, παρακολουθούσε μια χιονοθύελλα και σκέφτηκε πως το χιόνι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση κρέατος και αποφάσισε να το δοκιμάσει. Αγόρασε λοιπόν ένα κοτόπουλο, το σκότωσε και μετά έμεινε έξω στο κρύο προσπαθώντας να γεμίσει το κοτόπουλο με χιόνι και να το παγώσει. Το κοτόπουλο δεν πάγωσε ποτέ, σε αντίθεση με τον ίδιο.


Tycho Brache


Δανός αστρονόμος του 16ου αιώνα. Η έρευνά του επέτρεψε στον Ισαάκ Νεύτων να διατυπώσει το «νόμο της βαρύτητας». Τον 16ο αιώνα, ήταν προσβολή να σηκωθεί κανείς από το τραπέζι πριν τελειώσει το δείπνο. Ο Brahe, γνωστός πότης, είχε πρόβλημα με την κύστη και δεν πρόλαβε να πάει στην τουαλέτα έγκαιρα. Πίνοντας όλο το βράδυ χειροτέρεψε την κατάσταση και μη θέλοντας να θεωρηθεί αγενής δεν ζήτησε να φύγει με αποτέλεσμα να σπάσει η κύστη του και να πεθάνει αργά και οδυνηρά μετά από 11 μέρες.


Horace Wells


Ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε την αναισθησία στη δεκαετία του 1840. Στα πειράματα του χρησιμοποίησε διάφορα αέρια για την αναισθησία και εθίστηκε στο χλωροφόρμιο. Το 1848 συνελήφθη γιατί ψέκασε δύο γυναίκες με θειικό οξύ. Σε μια επιστολή που έγραψε από τη φυλακή, έριξε το φταίξιμο στο χλωροφόρμιο για τα προβλήματά του, ισχυριζόμενος ότι ήταν υπό την επήρεια του πριν την επίθεση. 4 μέρες αργότερα, τον βρήκαν νεκρό στο κελί του. Αναισθητοποιήθηκε μόνος του και αυτο-ακρωτηριάστηκε κόβοντας το μηρό του με ένα ξυράφι.


Jerome Irving Rodale


Ήταν ιδρυτής του κινήματος της βιολογικής διατροφής. Ο Rodale, ήταν 72 χρονών, όταν εμφανίστηκε στο «Dick Cavett Show», τον Ιανουάριο του 1971. Εκεί, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της εκπομπής, καυχήθηκε πως θα ζούσε μέχρι τα 100 εκτός και αν τον πατούσε κάποιος τρελός ταξιτζής. Τελικά η εκπομπή δεν προβλήθηκε ποτέ γιατί έπαθε καρδιακή προσβολή στην καρέκλα του.


Jim Fixx


Συγγραφέας του βιβλίου "Complete Book of Running", την απαρχή της τρέλας του τζόκινγκ στην δεκαετία του 1970. Κάποτε είχε πάει στο Greensboro του Βερμόντ και θέλησε να κάνει λίγο τζόκινγκ. Ενώ λοιπόν είχε διανύσει μια πολύ μικρή απόσταση, έπαθε έμφραγμα. Στην αυτοψία αποδείχτηκε ότι τρεις στεφανιαίες αρτηρίες του ήταν 99%, 80% και 70% φραγμένες. Είχε ακόμη τρία καρδιακά επεισόδια λίγο καιρό πριν το θάνατό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου