Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Έργα τέχνης με τη βοήθεια της φωτοσύνθεσης!


Μπορεί οι περισσότεροι καλλιτέχνες να προτιμούν να ζωγραφίζουν τα πορτρέτα τους με τις μπογιές και τα πινέλα τους, όμως υπάρχουν και κάποιοι που εμπνέονται από τα αγαθά της φύσης για να δημιουργήσουν. Όπως για παράδειγμα, από το γρασίδι.



Το δίδυμο Heather Ackroyd και Dan Harvey από την Βρετανία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις λόγω της πρωτοποριακής τεχνικής που χρησιμοποιεί στους πίνακές του.

Οι καλλιτέχνες που ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 1990 αξιοποιούν τη δύναμη της φωτοσύνθεσης ώστε να δημιουργήσουν φωτογραφικές εικόνες από γρασίδι, ακριβώς τη στιγμή που μεγαλώνει.



Αυτό που κάνουν ουσιαστικά είναι να ελέγχουν το φως λαμπτήρων με τη χρήση συγκεκριμένων φίλτρων ώστε να φωτίσουν περισσότερο, ή λιγότερο, ορισμένα σημεία των πορτρέτων. Έτσι δημιουργούν σκιές οι οποίες βοηθούν στο να τονιστούν τα χαρακτηριστικά του εικονιζομένου.

Μέσα σε μια - δυο εβδομάδες μπορεί κανείς να δει το πράσινο να ξεφυτρώνει κυριολεκτικά από τα πρόσωπα!



Η απώλεια της φυσικής εικόνας είναι μη αναστρέψιμη με την πάροδο του χρόνου. Παρ' όλα αυτά, οι δύο καλλιτέχνες διατηρούν τους φωτογραφικούς καμβάδες τους με την αποξήρανση του γρασιδιού.

πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου