Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Δημιουργία γραφικής ανατολής ήλιου με το Photoshop

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε μια γραφική ανατολή ήλιου σε μια απλή εικόνα με τη χρήση διάφορων φίλτρων του Photoshop.


Βήμα 1
Ανοίγουμε την εικόνα μας -εγώ βρήκα αυτήν την πολύ όμορφη εικόνα του Ολύμπου (πηγή)- και με το Ctrl+J δημιουργούμε αντίγραφο.


Πάμε Filter -> Render -> Lighting effects και δίνουμε τις τιμές της εικόνας.




Βήμα 2
Δημιουργούμε ένα νέο layer (Layer -> New layer). Πατάμε το "D" στο πληκτρολόγιο μας για να ορίσουμε το μαύρο στο foreground και το λευκό στο background. Πατάμε Alt+Backspace για να γεμίσουμε το νέο layer με το μαύρο (#000000). Πάμε Filter -> Render -> Lens flare και δίνουμε στο Brightness τιμή 115% και επιλέγουμε το 50-300mm Zoom. Αλλάζουμε το Blending Mode σε Screen και μετακινούμε το Layer ώστε να ταιριάζει στον "ήλιο".




Βήμα 3
Επιλέγουμε το layer 1 και πάμε Image -> Adjustments -> Levels και δίνουμε τις τιμές της εικόνας.



Βήμα 4
Τώρα θα δημιουργήσουμε τις ακτίνες του ήλιου. Δημιουργούμε ένα νέο layer και το γεμίζουμε πάλι με το #000000. Πάμε Filter -> Render -> Fibers και δίνουμε στο Variance τιμή 18 και στο Strength 64.

Μετά πάμε Filter -> Blur -> Radial blur και δίνουμε τις τιμές της εικόνας.


Αλλάζουμε το blending mode σε Screen και μειώνουμε το opacity στο 35%. Με το Move Tool (V) μεταφέρουμε και αυτό το layer για να ταιριάζει στον "ήλιο".



Βήμα 5
Με το Eraser tool (E) (απαλή βούρτσα, opacity 20%) σβήνουμε τα άκρα των ακτίνων για να layer to ανακατευτούν ωραία με την εικόνα.


Βήμα 6
Δημιουργούμε ένα νέο layer πάνω από το layer 2. Το γεμίζουμε (Alt+Backspace) με το χρώμα #fffec4 και αλλάζουμε το blending mode σε Multiply.




Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και σε νερό.


Κάνουμε ότι και πριν


και για να δώσουμε έμφαση στο νερό, επιλέγουμε μια απαλή βούρτσα (Β), με opacity 15%. Θέτουμε σαν foreground χρώμα το #ff9024 και εφαρμόζουμε την βούρτσα όπως στην εικόνα.


Τέλος αλλάζουμε το blending mode σε Overlay.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου