Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

10 από τις πιο ακριβές μπύρες!


Εγώ προσωπικά είναι φανατικός της μπύρας -και ειδικά τώρα το καλοκαίρι, δεν υπάρχει τίποτα ποιο δροσιστικό και χαλαρωτικό!

Δείτε 10 από τις πιο ακριβές μπύρες του κόσμου!



Space Barley (φωτογραφία πάνω)

Ζυθοποιία: Sapporo
Τιμή: 110 δολάρια η συσκευασία των 6
Αλκοόλ: 5.5%

Το 2006, Ιάπωνες και Ρώσοι επιστήμονες έκαναν δοκιμές πως μπορεί να αναπτυχθεί το κριθάρι στο διάστημα. Έστειλα σπόρους κριθαριού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και τους φύτεψαν πάνω στο Zvezda Service Module. Αφού πέρασε πέντε μήνες σε τροχιά, η τέταρτη γενιά κριθαριού επέστρεψε στη γη, όπου η ιαπωνική ζυθοποιία Sapporo δημιούργησε την πρώτη μπύρα με κριθάρι από το διάστημα. Μια συσκευασία έξι μπουκαλιών κοστίζει 110 δολάρια. Βέβαια, υπάρχει και πιο φτηνή "διαστημική" μπύρα, η "4 pines Vostok Space Beer", με 20 δολάρια η συσκευασία των έξι μπουκαλιών.


Ambassador Reserve


Ζυθοποιία: Crown
Τιμή: 90 δολάρια τα 750ml
Αλκοόλ: 10.2%

Είναι από την Αυστραλία, παλαιώνει σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και μπαίνει σε μπουκάλια σαμπάνιας. Η αυστραλιανή ζυθοποιία έχει παραγάγει τέσσερις παρτίδες από το 2008 με μόνο 8.000 φιάλες η κάθε παρτίδα.


Tutankhamun Ale


Ζυθοποιία: Jim Merrington
Τιμή: 75 δολάρια τα 500ml
Αλκοόλ: 6%

Το 1990, ο αρχαιολόγος του Κέμπριτζ Δρ Barry Kemp έφερε στο φως την βασιλική ζυθοποιία της Νεφερτίτη. Βρήκε δέκα θαλάμους ζυθοποιίας θαμμένους κάτω από την αιγυπτιακή άμμο. Κάθε ένας από αυτούς περιείχε ίχνη καταλοίπων αρχαίας μπύρας. Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού μικροσκοπίου, ο συνάδελφος του Δρ Delwen Samuel ανέλυσε τα κατάλοιπα της 3.250 χρόνων συνταγής. Στη συνέχεια οι επιστήμονες συνεργάστηκαν με την σκοτσέζικη ζυθοποιία Jim Merrington, η οποία παρήγαγε 1000 μπουκάλια μπύρας. Το πρώτο πωλήθηκε για 7.686 δολάρια, αλλά η τιμή τελικά έπεσε στα 75 δολάρια ανά φιάλη. Μετά από χρόνια η ζυθοποιεία Merrington έκλεισε... (Μήπως έβαλε πάλι το χεράκι του ο Τουταγχαμών και η γνωστή κατάρα του;)


Brewdog’s Sink the Bismarck


Ζυθοποιία:
Τιμή: 80 δολάρια τα 375ml
Αλκοόλ: 41%

Πήρε τοπ όνομα της από το μεγαλύτερο θωρηκτό των Ναζί και είναι η πιο δυνατή μπύρα. Έχει τέσσερις φορές περισσότερο λυκίσκο από μια συμβατική μπύρα και είναι τέσσερις φορές πιο πικρή. Από την ίδια ζυθοποιία προέρχεται και η πιο φτηνή Tactical Nuclear Penguin.


Utopias


Ζυθοποιία: Samuel Adams
Τιμή: 150 δολάρια τα 700ml
Αλκοόλ: 27%

Είναι η πιο ακριβή μπύρα της Αμερικής αλλά λόγω της περιεκτικότητας σε αλκοόλ είναι απαγορευμένη σε 13 πολιτείες! Παράγεται κάθε 2 χρόνια και αφού η κάθε παρτίδα ωριμάσει για 18 χρόνια σε βαρέλια από σέρι, μπράντι, κονιάκ, μπέρμπον και ουίσκι. Κάθε φιάλη περιέχει επίσης και μια δόση σιρόπι σφενδάμου!


Schorschbock 57


Ζυθοποιία: Schorschbräu
Τιμή: 275 δολάρια τα 330ml
Αλκοόλ: 57.5%

Κυκλοφόρησε πέρυσι τον Οκτώβριο, η Schorschbock 57 και η ζυθοποιία ισχυρίζεται πως είναι πιο δυνατή μπύρα. Σύμφωνα με τον δάσκαλο της ζυθοποιίας Georg Tscheuschner, περισσότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ θα σήμαινε παραβίαση του 500 χρόνων του νόμου περί περιεκτικότητας σε αλκοόλ της Γερμανίας. Η Schorschbräu παρήγαγε μόνο 36 μπουκάλια.


Jacobsen Vintage


Ζυθοποιία: Carlsberg
Τιμή: 400 δολάρια τα 375ml
Αλκοόλ: 10.5%

Η δανέζικη εταιρία κυκλοφόρησε την "vintage τριλογία" το 2008 για να προκαλέσει την οινοποιία. Η μπύρα ωριμάζει σε σουηδικά και γαλλικά, δρύινα βαρέλια για έξι μήνες και υποτίθεται πως έχει γεύση βανίλιας και κακάο. 600 μπουκάλια παρήχθησαν ετησίως από το 2008 ως το 2010 και πουλήθηκαν σε ακριβά εστιατόρια στην Κοπεγχάγη. Κάθε μπουκάλι έχει ημερομηνία λήξης το 2059.


The End of History


Ζυθοποιία: Brewdog
Τιμή: 765 δολάρια τα 330ml
Αλκοόλ: 55%

Όταν η ζυθοποιία παρήγαγε αυτήν την μπύρα νόμισε πως με τόση περιεκτικότητα σε αλκοόλ θα τέλειωνε ο "πόλεμος του αλκοόλ", γι' αυτό και την ονόμασε έτσι. Η ξανθιά, βελγική ale αναμίχθηκε με τσουκνίδες και μούρα κέδρου από τα Highlands της Σκωτίας. Υπάρχουν μόνο 12 μπουκάλια και το καθένα είναι σε ξεχωριστή συσκευασία: επτά νυφίτσες, τέσσερις σκίουροι και ένας λαγός.


Pabst Blue Ribbon 1844


Τιμή: 44 δολάρια τα 720ml
Αλκοόλ: 6%

Στις ΗΠΑ η Blue Ribbon είναι μια από τις πιο φτηνές μπύρες, αλλά στην Κίνα είναι η Mercedes Benz των μπυρών και αυτό γιατί δεν είναι ίδιες. Η PBR 1844 γίνεται από γερμανική βύνη καραμέλας, ωριμάζει σε βαρέλια από μπέρμπον και το μπουκάλι της είναι πολύ φανταχτερό. Δεν πωλείται εκτός της Κίνας.


Antarctic Nail Ale


Ζυθοποιία: Nail Brewing
Τιμή: 800-1815 δολάρια τα 500ml
Αλκοόλ: 10%

Η αυστραλέζικη pale ale μπύρα της ζυθοποιίας Nail Brewing στο Περθ, έδωσε τα έσοδα της από τις πωλήσεις αυτής της μπύρας στη Sea Shepherd Conservation Society -αν βλέπετε ΣΚΑΪ, τον τύπο με το πλοίο που κυνηγάει τα φαλαινοθηρικά. Οι Sea Shepherds προσγειώθηκε με ελικόπτερο σε ένα παγόβουνο στην Ανταρκτική, πήραν πάγο, τον έλιωσαν στην Τασμανία και το έστειλαν στο Περθ στην ζυθοποιία. Μόνο 30 μπουκάλια παρήχθησαν και το πρώτο πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 800 δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου