Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Απλό και γρήγορο Instagram εφέ με το Photoshop

Να σας πω την αλήθεια, ούτε iphone έχω ούτε καν ξέρω πως είναι αυτό το Instagram, αλλά μάλλον για να το χρησιμοποιούν τόσοι πολλοί, "κάτι" θα έχει... ή μπορεί και να είναι απλά μια νέα και εφήμερη μόδα. Το θέμα είναι πως παντού βλέπω φωτογραφίες από αυτό.

Τριγυρίζοντας λοιπόν στο διαδίκτυο, βρήκα έναν τρόπο να αναπαράγουμε ένα από τα εφέ του Instagram με το Photoshop, απλά και γρήγορα.

Πρόγραμμα: Adobe Photoshop CS5

Βήμα 1
Ξεκινάμε με αυτή τη φωτογραφία του linh.ngan.


Βήμα 2
Απ' ότι έχω καταλάβει -πέρα από το απλούστατο πάτημα ενός κουμπιού που εφαρμόζει το εφέ που θα επιλέξει κανείς- το διαφορετικό με το Instagram, είναι το τετράγωνο σχήμα στις φωτογραφίες και όχι το portrait ή το landscape, που έχουμε συνηθίσει.


Με το Crop Tool (C) λοιπόν κόβουμε την φωτογραφία. Με το Shift πατημένο δημιουργούμε το τετράγωνο και πατάμε το enter.


Βήμα 3
Προσθέτουμε ένα Curve adjustment layer, με τις παρακάτω ρυθμίσεις.



Βήμα 4
Τώρα θα προσθέσουμε το vintage look του Instagram, τα σκοτεινά άκρα δηλαδή.


Δημιουργούμε ένα νέο Curve adjustment layer. Στη μάσκα του adjustment layer, με μια μεγάλη, απαλή, μαύρη βούρτσα κάνουμε έναν κύκλο στο μέσο της φωτογραφίας, για να επηρεάσουμε μόνο τα άκρα.

"Παίζουμε" πάλι μα τα curve.



Βήμα 5
Με το Instagram μπορεί κανείς να θολώσει την περιοχή γύρω από το θέμα.
Διπλασιάζουμε το αρχικό layer (Ctrl+J) και δημιουργούμε ένα layer mask. Πάμε Filter -> Blur -> Gaussian Blur και δίνουμε τιμή τόση ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε τις λεπτομέρειες της φωτογραφίας.


Στη μάσκα του layer, με μια απαλή, μαύρη βούρτσα βάφουμε την περιοχή που θέλουμε να εστιάσουμε. Αυτό θα μας εμφανίσει την περιοχή κάτω από το θόλωμα.


Βήμα 6
Μερικά εφέ του Instagram προσθέτουν ένα εφέ στα άκρα. Εδώ θα δώσουμε ένα λευκό, στρογγυλοποιημένο.
Επιλέγουμε το Rounded Rectangle Tool (U). Με το Shift πατημένο κάνουμε ένα τετράγωνο στο κέντρο της εικόνας. Ctrl+κλικ στη μάσκα του layer του σχήματος για να δημιουργήσουμε μια επιλογή με το σχήμα.
Δημιουργούμε ένα νέο layer πάνω από όλα τα άλλα, πατάμε Ctrl+Shift+I για να αντιστρέψουμε τηην επιλογή. Πατάμε το "D" και μετά το "X" στο πληκτρολόγιο μας για να θέσουμε το λευκό ως foreground colour. Γεμίζουμε την επιλογή πηγαίνοντας Edit -> Fill ή με το Paint Bucket Tool (G). τώρα μπορούμε να διαγράψουμε το layer με το σχήμα.


Έτοιμοι!



μετάφραση -αλλά το δοκίμασα και εγώ- από wegraphics.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου