Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ένας κατά συρροή δολοφόνος πίσω από τον δρόμο των Δακρύων;

Έχει ονομαστεί ο αυτοκινητόδρομος των Δακρύων.

Μυστήριο περιβάλλει ένα από τα πιο απομακρυσμένα τμήματα ενός αυτοκινητοδρόμου στον Καναδά μετά την εξαφάνιση 50 γυναικών τα τελευταία 30 χρόνια.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι εξαφανίσεις κατά μήκος του Highway 16, που βρίσκεται μεταξύ του Prince George και Prince Rupert στην British Columbia, είναι η δουλειά ενός κατά συρροή δολοφόνου.

Αλλά η αστυνομία δεν εντόπισε ύποπτους στις υποθέσεις, και μερικοί λένε ότι οι γυναίκες ήταν απλά θύματα των σκληρών συνθηκών στον απομακρυσμένο δρόμο του Καναδά.

Ο Highway 16 ήρθε ξανά στην επικαιρότητα όταν η 20χρονη Madison Scott, εξαφανίστηκε κοντά στον περίφημο δρόμο στις 28 Μαΐου 2011 μετά από πάρτι σε κατασκήνωση. Η Αστυνομία βρήκε την σκηνή και το φορτηγό της, αλλά η νεαρή γυναίκα παραμένει άφαντη.

Ένα χρόνο αργότερα, οι γονείς της Μάντισον εξακολουθούν να αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν την εξαφάνισή της και προσφέρουν 100.000 δολάρια για πληροφορίες.

Παρότι οι αρχές λένε ότι ο αριθμός των γυναικών που έχουν χαθεί κατά μήκος του δρόμου ανέρχεται σε 18, αυτόχθονες ηγέτες λένε ότι είναι πιο κοντά στις 43.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οκτώ από τις εξαφανίσεις φαίνεται να έχουν σύνδεση, και μπορεί να είναι το έργο ενός ατόμου.

Η μόνη σημαντική ανακάλυψη στην μυστηριώδη υπόθεση ήρθε τον Απρίλιο του περασμένου έτους, όταν η αστυνομία δημοσίευσε σκίτσο ενός ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος προσπάθησε να απαγάγει μια 20χρονη γυναίκα κοντά στην εθνική οδό. Ωστόσο,ο άνδρας δεν έχει βρεθεί.

Η Hannah White, δημοσιογράφος με της Vanderhoof Omineca Express δήλωσε στην εφημερίδα Daily Beast για την εξαφάνιση της 20χρονης "Ολόκληρη η πόλη είναι σοκαρισμένη, κανείς δεν ξέρει τι να σκεφτεί" και πρόσθεσε "Δεν πιστεύουμε ότι μέθυσε και έπεσε στη λίμνη. Δεν ήταν του χαρακτήρα της. Δεν ξέρω αν πότε καταφέρουμε να την εντοπίσουμε στην περιοχή”.

Όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail, οι αρχές έχουν καταμετρήσει 18 εξαφανίσεις στην περιοχή ωστόσο σύμφωνα με τους αυτόχθονες έχουν εξαφανιστεί τουλάχιστον 43.

Πολλές από τις γυναίκες που έχουν χαθεί κατά μήκος της εθνικής οδού ζούσαν σε κοινότητες ιθαγενών. Εξαφανίστηκαν κυρίως κάνοντας ωτοστόπ πράγμα που σημαίνει ότι ήταν εύκολος στόχος.

Οι γυναίκες της περιοχής ζητούν από ταξιδιώτες να αποφεύγουν τις μεταφορές με αγνώστους.

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου