Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Depeche Mode - Personal Jesus: H ιστορία του τραγουδιού


Το 1989, στις στήλες γνωριμιών των εφημερίδων της Βρετανίας, εμφανίστηκε μια πρωτότυπη αγγελία: Your Personal Jesus. Όποιος καλούσε τον αριθμό του τηλεφώνου που αναγραφόταν άκουγε το, πασίγνωστο έπειτα, τραγούδι των Depeche mode:

Your own personal Jesus
Someone to hear your prayers
Someone who cares
Reach out and touch faith

Ήταν η πρωτότυπη διαφημιστική καμπάνια του ομώνυμου single που κυκλοφόρησε σε κάποιες μέρες και έγραψε ιστορία.

Το τραγούδι Personal Jesus, από την πρώτη στιγμή προκάλεσε αίσθηση. Τα λόγια του θεωρήθηκε ότι ειρωνεύονταν τα πλήθη τηλε-ευαγγελιστών που προπαγανδίζουν συνταγές θείας σωτηρίας από την τηλεόραση και το τηλέφωνο στην Αμερική, φυσικά με το αζημίωτο.

Με τη δημοσίευση του video clip, όπου τα μέλη του συγκροτήματος επισκέπτονται ένα πορνείο, θρησκευτικές και παραθρησκευτικές οργανώσεις εξοργίστηκαν και ενέταξαν το αμέσως τους Depeche Mode στην μακρά λίστα με τα βλάσφημα ηλεκτρονικά γκρουπ.

Όταν όμως ο Martin Gore, κλήθηκε να απολογηθεί, ξάφνιασε το κοινό αποκαλύπτοντας ότι όταν έγραφε το τραγούδι δεν είχε καμία απολύτως καταγγελτική διάθεση. Σύμφωνα με την μαρτυρία του, η έμπνευσή του προήλθε από το βιβλίο της Πρισίλα Πρίσλεϋ «ο Έλβις και εγώ», όπου ο Έλβις παρουσιάζεται σαν απόλυτος μέντορας, ο «προσωπικός της Χριστός»...

Το περιοδικό Rolling Stone το 2004 ενέταξε το Personal Jesus στα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.



πηγή: mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου