Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Δεν είναι Photoshop: Αυτά τα δυο αεροπλάνα πετάνε ακριβώς έτσι!


Αυτό που βλέπουμε στην φωτογραφία είναι ένα ακροβατικό που κάνουν οι πιλότοι επίδειξης και ονομάζεται "Calypso Pass". Δυο αεροσκάφη πετούνε μόλις μερικά εκατοστά το ένα από το άλλο και δημιουργούν αυτό το αποτέλεσμα, σαν να καθρεφτίζεται δηλαδή το ένα.



Δείτε ακόμη:
Ένας "άγγελος καπνού" στην ακτή της Καρολίνας

Μερικές εβδομάδες πριν, για την ακρίβεια στις 23 Μαρτίου, δυο F-16 Fighting Falcon της Μοίρα Αεροπορικής Επίδειξης Thunderbird της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έκαναν αυτό ακριβώς το κόλπο στην αεροπορική βάση MacDill στην Φλόριντα.

Για την ιστορία, η πιο κοντινή απόσταση που έχουν πετάξει δυο αεροσκάφη εκτελώντας αυτό το κόλπο είναι από την ίδια Μοίρα Επιδείξεων με αεροσκάφη ίδιου τύπου με αυτά στην φωτογραφία και είναι 45 εκατοστά! Το ρεκόρ, που είναι καταγεγραμμένο στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, επετεύχθη στο Aviation Nation Air Show 2005 στο Nellis του Λας Βέγκας που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Νοεμβρίου του 2005. Και τα δυο αεροσκάφη πετούσαν με ταχύτητα 1.223 χλμ/ώρα, πολύ κοντά στο φράγμα του ήχου. Πιλότοι ήταν οι επισμηναγοί Scottie Zamzow (Thunderbird 5) και Brian Farrar (Thunderbird 6).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου