Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ο πολιτικός ακτιβιστής της δεκαετίας του 1970 που εφηύρε το "Penis Pants"


Δείτε τη ζωή του Eldridge Cleaver, υποψήφιου πρόεδρου των ΗΠΑ, συγγραφέα, πολιτικό ακτιβιστή, πρώιμο ηγέτη των Μαύρων Πανθήρων και εφευρέτη του Penis Pants...

Σε μία από τις πολλές περιηγήσεις μου στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σε αυτό το ... καινοτόμο σχέδιο από τη δεκαετία του 1970. Το Penis Pants θα έλυνε όλων τα είδη τα προβλήματα, σύμφωνα με τον εφευρέτη του, Eldridge Cleaver, όπως η "ψυχοσύνθεση του φύλλου συκής"...


"Η ένδυση είναι μια επέκταση του φύλλου συκής -έβαλε το φύλο μας μέσα στο σώμα μας", είχε πει ο Cleaver το 1975. "Το παντελόνι μου τοποθετεί το φύλο εκεί που πρέπει να είναι". Ο πρώην Μαύρος Πάνθηρας και ριζοσπαστικός διανοούμενος σκέφτηκε αυτό το παντελόνι, ενώ ζούσε στο Παρίσι εξόριστος, όταν έφυγε από τις ΗΠΑ επειδή κατηγορήθηκε για αντιπαράθεση με την αστυνομία το 1968.

Έβαλε μια αγγελία στην International Herald Tribune που αναζητούσε επενδυτές και κατασκευαστές για τη συλλογή του, την οποία περιέγραφε ως "τα γεννητικά όργανα σε μια 'κάλτσα'". "Οραματιστείτε εκατομμύρια κέρδη", έγραφε.

Σήμα για την καμπάνια της προεκλογικής εκστρατείας του Cleaver για πρόεδρος των ΗΠΑ το 1968

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και πρώην υποψήφιος για πρόεδρος το 1968 για το κόμμα της Ειρήνης και της Ελευθερίας (Peace and Freedom Party), ο Eldridge άρπαξε κάθε ευκαιρία να διαφημίσει ο ίδιος το παντελόνι, αλλά ελάχιστοι τύπωσαν φωτογραφίες του προκλητικού σχεδίου.


Παρά το ότι δημιούργησε αρκετά σάλο στη μόδα, το παντελόνι δεν έγινε ποτέ εμπορική επιτυχία. Το εξωφρενικό σχέδιο του Cleaver δεν βοήθησε τη φήμη του στον Τύπο, οι οποίοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τον πρώην ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων ως ... τρελό.

Και να μην ξεχάσω. Αργότερα ο Cleaver έγινε Μορμόνος.

Διαβάστε το συναρπαστικό βιογραφικό του στη Wikipedia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου