Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

10 φωτογραφίες που είναι viral στο Pinterest αλλά είναι ψεύτικες



Οι περισσότεροι από εσάς μπορεί να μην έχετε ακουστά το moon melon -εκτός και αν είστε φανατικοί του Pinterest. Ή μπορεί να έχετε δει το φίδι-ουράνιο τόξο. Οι υπόλοιποι που δεν τα ξέρετε αυτά -και πόσα άλλα- μην αγχώνεστε. Δεν χάνετε τίποτα γιατί είναι ψεύτικες εικόνες. Αυτές και μερικές κάμποσες ακόμα.

Δείτε μερικές απ' αυτές.



1. Τα μοβ δέντρα στην Fairy Pool, Σκωτία


Μπορεί να είναι όμορφη σαν εικόνα αλλά είναι επεξεργασμένη με το Photoshop. Όχι μόνο τα δέντρα δεν είναι μοβ αλλά η τοποθεσία δεν είναι καν στην Σκωτία. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στον ποταμό Shotover στη Νέα Ζηλανδία.

Το πραγματικό Fairy Pool στο Isle of Skye της Σκωτίας


2. Τα μπλε "moonmelon" (φωτογραφία στην αρχή)

"Αυτό το φρούτο μεγαλώνει σε μερικά μέρη της Ιαπωνίας και είναι γνωστό για το λαμπερό μπλε χρώμα του. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε γι' αυτό είναι ότι μπορεί να αλλάξει γεύσεις αφού το φάτε. Ότι είναι ξινό αποκτά γλυκιά γεύση, τα αλμυρά γίνονται πικρά και δίνει στο νερό μια δυνατή γεύση πορτοκαλιού. είναι πολύ ακριβό φρούτο. Κοστίζει περίπου 16000 ιαπωνικά γιέν (περίπου 200 δολάρια)".


Στο Clovegarden υπάρχουν πολλά παράξενα είδη πεπονιών, όπως το Christmas Melon (χριστουγεννιάτικο), Citron Melon (κίτρο), Collective Farm Woman Melon, Japanese Melon (ιαπωνικό), Santa Claus Melon (του Άγιου Βασίλη), Red Moon Melon (Κόκκινο Φεγγάρι), και Persian Melon (περσικό). Αλλά δεν υπάρχει πουθενά το ιαπωνικό Moon Melon.


3. Το νεογέννητο πολικό αρκουδάκι


Αναφέρεται και ως "χαριτωμένο πολικό αρκουδάκι". Δεν είναι όμως πραγματικό αρκουδάκι. Είναι ένα λούτρινο που μπορεί κανείς να αγοράσει από το Etsy.


4. Η κουκουβάγια ουράνιο τόξο


Απλά, μια πραγματική κουκουβάγια με Photoshop.


5. Το δέντρο της ζωής


Υποτίθεται ότι είναι ένα μυστικιστικό δέντρο στην Ινδία ή στην Αφρική. Στην πραγματικότητα είναι ένα ψεύτικο δέντρο στο Animal Kingdom της Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα.


6. Το μοναστήρι Ngyen khag taktsang στο Μπουτάν


Τα δέντρα είναι πραγματικά αλλά ο σκαλιστός Βούδας είναι Photoshop.


7. Το φίδι ουράνιο τόξο


Το πραγματικό φίδι είναι αυτό στην δεξιά εικόνα.


8. Το νησί-κάστρο στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας


Ήταν μια Πρωταπριλιάτικη φάρσα του Worth 1000. Ένα γερμανικό κάστρο προστέθηκε με την βοήθεια του Photoshop σε ένα από τα νησιά Khao Phing Kan στην Ταϊλάνδη.


9. Ο ξεχασμένος ναός της Λυσιστράτη


Πρόκειται για σύνθεση της σπηλιάς Algar Seco στην Πορτογαλία και του Πάνθεον στην Ρώμη.


10. Το νησί Ημισέληνος και Αστέρι


Το νησί σε σχήμα ημισελήνου είναι πραγματικό και είναι το Molokini. Βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Maui και Kahoolawe στην Χαβάη. Το αστέρι είναι προσθήκη με το Photoshop.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου