Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν απίστευτα πλούσιος!

Ο Εσκομπάρ το 1977 - πηγή

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ ήταν ο πλουσιότερος εγκληματίας στην ιστορία. Για την ακρίβεια, ο όρος "πλούσιος", μόλις και μετά βίας καλύπτει το πόσο πλούσιος ήταν...



Δείτε ακόμη:
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ιστορίας
Τα "αφεντικά" που δεν θα ήθελες ποτέ να έχεις...
Μερικές συμβουλές από τον Χουντίνι για το πώς να γίνει κανείς επιτυχημένος κακοποιός

Ο Εσκομπάρ, γνωστός ως "βασιλιάς της κοκαΐνης", είχε μια -κατ' εκτίμηση- περιουσία που έφτανε τα 30 δις δολάρια ως επικεφαλής του Καρτέλ του Μεδεγίν. Στο απόγειο των πωλήσεών του, το καρτέλ προμήθευε το 90% της κοκαΐνης στις ΗΠΑ και το 80% στην παγκόσμια αγορά. Μιλάμε δηλαδή για πάρα πολλά ναρκωτικά. Στην αιχμή τους, Ο Εσκομπάρ και το καρτέλ, έβγαζαν 60 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα από την πώληση -και μόνο στις ΗΠΑ- κοκαΐνης.

Ο Εσκομπάρ είχε περισσότερα χρήματα απ' όσο μπορούσε να σκεφτεί τι να τα κάνει και πως να τα ξεπλύνει. Για παράδειγμα, ξόδευε 2.500 δολάρια το μήνα σε λαστιχάκια για να μαζεύει τα μετρητά σε δεσμίδες. Βέβαια, το που θα έβαζε αυτές τις δέσμες ήταν ακόμη ένα πρόβλημα. Ο Εσκομπάρ, αποθήκευε υπερβολικά μεγάλα ποσά σε ερειπωμένες αποθήκες, σε χωράφια και σε τοίχους σπιτιών. Εκτιμάται ότι έχανε 2,1 δις δολάρια το χρόνο λόγω διαρροών στις σωληνώσεις των σπιτιών, από αρουραίους που έτρωγαν τα μετρητά, αλλά και επειδή... απλά ξεχνούσαν που είχαν κρύψει τα χρήματα!

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν και μάθετε περισσότερα για το πόσο πλούσιος ήταν.

Πάμπλο Εσκομπάρ: Η ζωή και ο θάνατός του



Τι φοβόταν περισσότερο ο Εσκομπάρ και οι άλλοι έμποροι ναρκωτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου