Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Νο 33

Χρώματα των κοραλλιών


coral colors from myLapse on Vimeo.

Δείτε την κίνηση και την χρωματική ομορφιά των κοραλλιών, αυτών των θαλάσσιων ζώων που παρά το γεγονός ότι ένα από τα παλαιότερα ζώα στον πλανήτη μας, είναι ως επί το πλείστον, άγνωστα.



Airtime


AIRTime from Christian Grewe on Vimeo.

Η έρημος του Ντουμπάι, οι αστικοί χώροι του Χογκ Κογκ, τα εντυπωσιακά τοπία της Χαβάης... Το Airtime είναι μια ταινία που τραβήχτηκε με drone και εξιστορεί τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σε 12 χώρες για πάνω από 7 μήνες.


Τρέχοντας έναν χρόνο με μια GoPro


Running the Seasons from Jeff Dougherty on Vimeo.

Ο δρομέας Jeff Dougherty έφτιαξε αυτό το hyperlapse, με υλικό που συνέλαβε κατά τη διάρκεια των 160 μιλίων που έτρεξε μέσα σε ένα χρόνο (έτρεχε 5 μίλια την μέρα), ενώ ετοιμαζόταν για τον μαραθώνιο Madison στην Μοντάνα των ΗΠΑ.

Το υλικό είναι από μια GoPro που είχε στερεώσει στο μέτωπό του. Είχε τραβήξει συνολικά 98.366 φωτογραφίες, συνολικού μεγέθους 714 GB, πέρασε 83 ώρες σταθεροποίησης του hyperlapse και τράβηξε βίντεο συνολικού μεγέθους 55,27 GB.


Αφίσες για το μετρό του Λονδίνου από τα 1920






από


Ρώσος φωτογράφος συλλαμβάνει τις πιο αστείες φωτογραφίες με σκίουρους



Ο φωτογράφος Vadim Trunov δημοσίευσε πρόσφατα φωτογραφίες του με σκίουρους που φαίνονται να παίζουν με βελανίδια, να φτιάχνουν χιονάνθρωπο, κ.ά..





Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτοί οι σκίουροι πεινάνε και ψάχνουν για φαγητό -οι δύο με το βελανίδι και το καρύδι μαλώνουν... - από


"Πώς να είσαι καλή σύζυγος" από την δεκαετία του 1950


Τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ από τη δεκαετία του 1950... Ο "Οδηγός της Καλής Συζύγου" είναι ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου του 1955 στο περιοδικό Housekeeping Monthly, περιγράφοντας πώς θα πρέπει να ενεργεί μια καλή σύζυγος. - από


Μεγάλα ιστορικά γεγονότα που διήρκεσαν ελάχιστα


Η αυτοκρατορία του Αλέξανδρου δεν πρόλαβε να κλείσει δεκαετία. Και άλλα σοκαριστικά μικρά σε διάρκεια «μεγάλα» ιστορικά γεγονότα. - από


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου