Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: SE2/ EP8

Ο Amedeo Ruggeri στην Maserati του στον αγώνα Targa Florio του 1932 - πηγή

Ο Amedeo Ruggeri ήταν διάσημος Ιταλός οδηγός αυτοκινήτων που έτρεχε σε Grand Prix. Μετά το τέλος της σεζόν του 1932, τον Νοέμβριο, σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να κάνει νέο ρεκόρ ταχύτητας στην πίστα Autodrome de Linas-Montlhéry με μια Maserati V5. Η αιτία του ατυχήματος δεν έγινε γνωστή.

Για τον Targo Florio τα έχουμε πει και παλιότερα στο ιστολόγιο.



Οι Αλυκές της Κω σε ένα καταπληκτικό βίντεο



Ο Μιχάλης Πατακός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Κω. Ασχολείται με τη φωτογραφία τοπίου τα τελευταία οκτώ χρόνια καθώς και με την αεροκινηματογράφιση από το 2014. Έχει κερδίσει αρκετούς ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλά φωτογραφικά πρακτορεία, περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες. Το "Salt Lake" είναι ένα βίντεο για τις Αλυκές της Κω, το οποίο περιλαμβάνει πλάνα από όλες τις εποχές του χρόνου και προσπαθεί να αναδείξει την ομορφιά της φύσης που κρύβεται δίπλα μας και ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσσει.

Οι Αλυκές της Κω
Χώρος παραγωγής μαγειρικού αλατιού έως το 1989, οι Αλυκές, οι οποίες βρίσκονται μεταξύ των οικισμών Τιγκάκι και Μαρμάρι, αποτελούν μια μόνιμη λιμνοθάλασσα αλμυρού και υφάλμυρου νερού. Στα 930 στρέμματα που εκτείνεται, φιλοξενούνται πλήθη αποδημητικών πτηνών, αλλά και πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας της περιοχής. Το ιδιαίτερης ομορφιάς τοπίο της Αλυκής συμπληρώνουν τα φλαμίνγκο και οι ερωδιοί που συναντώνται εδώ ανάμεσα σε νεροχελώνες και νερόφιδα. Αποτελεί δε κατά χρονικά διαστήματα ενδιάμεσο σταθμό πρόσκαιρης παραμονής μεταναστευτικών πουλιών.
Οι Αλυκές εντάχθηκαν στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Natura 2000 για την προστασία που παρέχει στα μεταναστευτικά πουλιά, αλλά και για την ομορφιά του τοπίου, που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα Δωδεκάνησα. Τα φλαμίνγκο είναι συχνοί επισκέπτες των Αλυκών, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο (από το τέλος φθινοπώρου ως την αρχή της άνοιξης). - από: protothema.gr


Alike: Μία συγκινητική ταινία μικρού μήκους διηγείται με τον ομορφότερο τρόπο τη σχέση πατέρα και γιου



Σε έναν πολυάσχολο κόσμο, ο Copi είναι ένας πατέρας που προσπαθεί να διδάξει στον γιο του, τον Paste, το σωστό. Αλλά... ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει; - από: huffingtonpost.gr


Ο άνθρωπος με τα περισσότερα πτυχία στον κόσμο



Ο Luciano Baietti, ένας συνταξιούχος διευθυντής σχολείου από την πόλη της Velletri, στην Ιταλία, κατέχει το ρεκόρ Γκίνες με τα περισσότερα πτυχία. Ο 70χρονος έχει 15 πτυχία από διάφορες σχολές της Ιταλίας και τώρα προετοιμάζεται να πάρει το 16ο.
Για πρώτη φορά μπήκε στο βιβλίο Γκίνες το 2002, όταν είχε πάρει οκτώ πτυχία. Στη συνέχεια πήρε πτυχίο στη φυσική αγωγή, την κοινωνιολογία, τη λογοτεχνία, το δίκαιο, τις πολιτικές επιστήμες και πήρε και άλλα επτά μεταπτυχιακά. Τα περισσότερα πτυχία τα έχει πάρει από το Πανεπιστήμιο La Sapienze της Ρώμης. Επίσης έχει σπουδάσει εξ αποστάσεως στο πανεπιστήμιο του Τορίνο και της Νάπολι. - από: cnn.gr


Το graffiti του Same84 στο γήπεδο που έπαιξε για πρώτη φορά μπάσκετ στα Σεπόλια ο "Greek Freak"




Τι θα θέλατε για επιδόρπιο;


Ένας χρήστης του reddit έκανε μια κρουαζιέρα με την Disney. Μετά το δείπνο, ο σερβιτόρος τον ρώτησε τι ήθελε για επιδόρπιο. Και αυτός απάντησε "Τίποτα". Και αυτό ακριβώς έλαβε!

Από την συζήτηση στην φωτογραφία που ανέβασε, φαίνεται ότι η Disney σερβίρει τέτοια επιδόρπια σε όλες τις κρουαζιέρες της. Όπως και όταν κάποιος ζητήσει "το ίδιο πράγμα" αφού παραγγείλει κάποιος, θα λάβει ένα πιάτο που λέει ακριβώς αυτό, πριν λάβει το πραγματικό επιδόρπιο φυσικά. - από: reddit

Μάθετε όμως και για το ελληνικό ποτό "Τίποτα" από την Τρίπολη στο imerisia.gr


Οι Boat Leggers


Το Legging είναι μια μέθοδος κατά την οποία μια βάρκα κινείται μέσα σε μια σήραγγα ενός υδάτινου καναλιού, συνήθως ποταμών, υπονόμων κ.ά.. Οι πρώτες τέτοιες σήραγγες χτίστηκαν χωρίς πεζόδρομους στο πλάι καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε πολύ μεγαλύτερο άνοιγμα, και ως εκ τούτου θα κόστιζε περισσότερο. Πριν μπουν λοιπόν οι μηχανές στις βάρκες, το legging ήταν μία από τις ελάχιστες επιλογές για να περάσει μια βάρκα μέσα από μια τέτοια σήραγγα.



από: wikipedia


Τοιχογραφίες που ζωντανεύουν τη νύχτα


Το Reskate studio, από την Βαρκελώνη, δημιουργεί μυστηριώδη street art έργα σε τοίχους σε όλη την Ευρώπη. - από: designboom.com




10 καρναβάλια της Ευρώπης

Είναι η περίοδος του καρναβαλιού οπότε ας δούμε μερικά από τα καλύτερα, πέρα από τα πιο διάσημα, φεστιβάλ που χρονολογούνται εδώ και αιώνες σε μέρη όπως το Κάντιθ, η Βασιλεία και η Σικελία.

Πεδεμόντιο, Ιταλία

Βασιλεία, Ελβετία

Ανατολική Βοημία, Τσεχική Δημοκρατία

Binche, Βέλγιο

στο theguardian.com


Διαγωνισμός υποβρύχιας φωτογραφία της χρονιάς


Ο ετήσιος διαγωνισμός Underwater Photographer of the Year ανακοίνωσε τους κινητές του και αυτές είναι μερικές από τις φωτογραφίες.

Ο Gabriel Barathieu από την Γαλλία ήταν ο νικητής με την φωτογραφία του χταποδιού που βλέπετε πιο πάνω.





Όλοι οι νικητές στο underwaterphotographeroftheyear.com


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου