Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ένα έγχρωμο φιλμ από το 1922


Σε μερικές δοκιμές που έγιναν το 1922 στα Paragon Studios στο Fort Lee του Νιου Τζέρσεϊ, η ηθοποιός Mae Murray εμφανίζεται σχεδόν διαφανής, η σάρκα της είναι χλωμή και θυμίζει μαρμάρινα γλυπτά, τα χείλη της είναι έντονα κόκκινα, όπως έντονα είναι τα μάτια και τα μαλλιά της. Την συντροφεύει η ηθοποιός Hope Hampton από την ταινία του 1922 The Light in the Dark, η οποία περιείχε την πρώτη εμπορική χρήση του Two-Color Kodachrome σε φιλμ.



Στη George Eastman House γινόταν πολλές δοκιμές της Eastman Kodak Company των διάφορων φιλμ της, αλλά και των διεργασιών των χρωμάτων. Η Two-Color Kodachrome Process ήταν μια προσπάθεια να μπουν φυσικά ζωντανά χρώματα στην οθόνη μέσω της φωτοχημικής μεθόδου σε ένα σύστημα χρωμάτων.

Οι πρώτες δοκιμές της Two-Color Kodachrome Process έγιναν στα τέλη του 1914. Γυρισμένα με μια φωτογραφική μηχανή με διπλούς φακούς, η διαδικασία κατέγραφε φιλτραρισμένες εικόνες σε α/μ αρνητικά και στη συνέχεια γινόταν διαχωρισμός σε α/μ φιλμ. Οι τελικές εκτυπώσεις παράγονταν με λεύκανση και μαύρισμα διπλών αρνητικών (κατασκευασμένα από τους διαχωρισμούς) και βάφοντας πράσινο και μπλε τη μία πλευρά και κόκκινο την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου