Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: SE2/ EP22


Μία νέα θεωρία συνωμοσίας έχει αρχίσει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, μετά την αιματηρή επίθεση στο Μάντσεστερ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και να τραυματιστούν σοβαρά, δεκάδες άλλοι.

Σύμφωνα με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πολλές από τις επιθέσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους, έχουν ένα κοινό: έχουν συμβεί στις 22 του μήνα.

Βέβαια, να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις που δεν συνέβησαν την 22η ημέρα του μήνα. - από: enikos.gr



Η πράσινη Σάμος



Η ομάδα ReelDrone γύρισε την άνοιξε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Σάμου: το χωριό Μανωλάτες, τον καταρράκτη στο χωριό Άμπελος και τον ταμιευτήρα στο χωριό Μυτιληνιοί.


Maramureș Hyperlapse



Έχετε ακουστά την περιοχή Maramureș; Πρόκειται για μια γεωγραφική, ιστορική και εθνο-πολιτισμική απομονωμένη περιοχή στην βόρεια Ρουμανία και τη δυτική Ουκρανία. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά των Καρπαθίων, κατά μήκος του ποταμού Τίσα. Επειδή περιβάλλεται από τα Καρπάθια ήταν δύσκολο να την προσεγγίσει κάποιος, εδώ και πολλούς αιώνες. Ως εκ τούτου, ανέπτυξε το δικό της στυλ αγροτικής αρχιτεκτονικής, το οποίο είναι καταπληκτικό. Στην περιοχή βρίσκονται μερικές από τις πιο ιστορικές ξύλινες εκκλησίες της Ρουμανίας, όπως και το Cimitirul Vesel (Χαρούμενο Νοσοκομείο) στην πόλη Săpânța.


Όλα τα βίντεο στο Facebook σε ένα βίντεο



Ο Materialisimo δημιούργησε μια παρωδία με τα πιο συνηθισμένα βίντεο που συναντάμε στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, από γελοίες συνταγές μέχρι νέες ειδήσεις (αλλά όχι πραγματικές).


Ένα κλικ την κατάλληλη στιγμή




Το Α' αρχαίο θέατρο της Λάρισας από ψηλά




Μια φωτογραφία του Γαλαξίας μας, έκθεσης 10 δευτερολέπτων, που έγινε χωρίς τρίποδο



"Διάβασα μια ιστορία στο PetaPixel για το πως να φωτογραφίσεις τον Γαλαξία χωρίς τρίποδο και το έκανα με την Olympus E-M1 MkII, με έκθεση 10 δευτερολέπτων και με φακό f/1.8 (Olympus 8mm f/1.8 fisheye).

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, Ουέλλινγκτον. - από: petapixel


Οι πρώτες εικόνες από τον Δία αλλάζουν όσα ξέραμε



Τεράστιους πολικούς κυκλώνες με διάμετρο 1.400 χιλιομέτρων και μαγνητικό πεδίο δέκα φορές πιο ισχυρό από της Γης αποκαλύπτουν τα πρώτα στοιχεία του Juno για τον Δία. - από: news247.gr


Το ελάφι βαμπίρ


Βλέπετε κάτι περίεργο στο ελάφι των φωτογραφιών; Προσέξτε τους χαυλιόδοντες στο στόμα του... Πρόκειται για το Water deer ή αλλιώς γνωστό ως Vampire Deer.


Πρόκειται για δύο υποείδη του είδους Ελάφι του Νερού (Hydropotes inermis), το Κινέζικο και το Κορεάτικο, το οποίο έχει προεξέχοντες χαυλιόδοντες, σαν κυνόδοντες



Αυτά τα ελάφια προέρχονται από την Κίνα και την Κορέα, αλλά υπάρχει μεγάλος πληθυσμός τους και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το ζώο εισήχθη στη δεκαετία του 1870 και από εκεί απέκτησε το ψευδώνυμο ελάφι βαμπίρ. - από: ark in space


Φωτογραφίες από τις ταινίες του Ρότζερ Μουρ ως Τζέιμς Μποντ

Ο σερ Ρότζερ Τζωρτζ Μουρ έγινε γνωστός από τον ρόλο τού Σάιμον Τέμπλαρ στην τηλεοπτική σειρά Ο Άγιος την δεκαετία του 1960 και μετέπειτα από τον ρόλο του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ σε επτά κινηματογραφικές ταινίες.

Live and let die/ Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν (1973)

The man with the golden gun/ Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι (1974)

The spy who loved me/ Η κατάσκοπος που με αγάπησε (1977)

Moonraker/ Επιχείρηση Μουνρέικερ (1979)

For your eyes only/ Για τα μάτια σου μόνο (1981)

Octopussy/ Επιχείρηση Οκτόπουσυ (1983)

A view to a kill/ Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος (A View to a Kill, 1985).

από: vintag


Το σχέδιο αποκαλύφτηκε!

Now we know your plans. ..


Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, δείτε γιατί πονάει τόσο πολύ όταν πατάμε ένα τουβλάκι Lego στο lazenotes.blogspot


Ποιος και πώς αποφασίζει για τα ονόματα των δρόμων στην Ελλάδα


Αιματοβαμμένες ιστορίες και ευτράπελα περιστατικά που βρίσκονται πίσω από κάθε οδό

Η ιστορία των ελληνικών δρόμων έχει γνωρίσει πολλά περιστατικά και παλινωδίες, προκαλώντας διαμάχες, αιματηρά επεισόδια ή γεγονότα που προκαλούν θυμηδία. Οι ίδιοι οι δρόμοι ανάλογα με τις εξελίξεις και τα πρόσωπα της εποχής απαρνήθηκαν αρκετές φορές το όνομά τους, ενίοτε στο βωμό προσωπικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων. - στο: newsbeast


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου