Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ένα ολόκληρο χωριό της Βόρειας Ιρλανδίας από μαλλί


Η Main Street του Cloughmills, ένα χωρίο στη Βόρεια Ιρλανδία, αποτελείται από διώροφα σπίτια που πλαισιώνουν μια αγορά -ένα τοπικό κατάστημα, ένα κρεοπωλείο, ένα ταχυδρομείο, ακόμη και ένα ινδικό ταχυφαγείο. Αυτό το ήσυχο χωριό, με τους ελάχιστους κατοίκους και τις πέντε (!) εκκλησίες, "μπήκε" πρόσφατα στο χάρτη. Τα καταστήματα και πολλά από τα κτίρια της πόλης έχουν πλεχτεί με μαλλί από μια λέσχη γυναικών του χωριού που πλέκουν. Η μακέτα με τα μάλλινα κτήρια εκτίθεται δημόσια στο Memorial Orange Hall της πόλης.





Η ντόπια May Aitcheson ξεκίνησε τη λέσχη πριν από έξι χρόνια. Σήμερα διαθέτει 30 μέλη. Τον Μάιο του περασμένου χρόνου, τα μέλη της λέσχης συγκεντρώθηκαν για να ξεκινήσουν να δημιουργούν το μοντέλο του χωριού τους. Αρχικά, ξεκίνησαν με κάμερες και στη συνέχεια άρχισαν να κατασκευάζουν σπίτια και άλλα κτίρια. Έξι γυναίκες έκαναν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Δημιούργησαν ακόμη και μερικά μέρη που δεν υπάρχουν πλέον, συμπεριλαμβανομένου του παλιού εργοστασίου πουκαμίσων όπου δούλευαν πολλά από τα μέλη της λέσχης κάποτε. Το έργο τελείωσε τον Σεπτέμβριο.


Η Aitcheson εμπνεύστηκε από το μοντέλο ενός μικρού χωριό που είδε στο Cushendall, ένα παρόμοιο μέρος, περίπου 15 μίλια μακριά. Το έργο έχει φέρει πολύ κόσμο στο χωριό που το επισκέπτονται διάφορες ομάδες απ' όλη τη χώρα. Το έργο βοήθησε στο να συγκεντρωθούν χρήματα για τη μάχη κατά του καρκίνου.



Η λέσχη συνεχίζει να συγκεντρώνεται κάθε εβδομάδα και τα μέλη της εξακολουθούν να περιμένουν την επόμενη μεγάλη ιδέα.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου