Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ο τάφος του Ιησού στο ιαπωνικό χωριό Shingō


Ένα μικρό ιαπωνικό χωριό ισχυρίζεται ότι είναι το μέρος της αναπαύσεως του Υιού του Θεού... και του αυτιού του άλλου υιού του Θεού...



Το μικρό ιαπωνικό χωριό Shingō, στην περιφέρεια Aomori, είναι γνωστό όχι μόνο για τα αγροκτήματα με τα βοοειδή και την παραγωγή γλυκοπατάτας, αλλά χάρη σε σε έναν αδίστακτο "αρχαιολόγο", στο χωριό βρίσκεται ο υποτιθέμενος τάφος του Ιησού.

Σύμφωνα με τα αποκρυφιστικά θρησκευτικά γραπτά γνωστά ως Έγγραφα Takenouchi, δεν ήταν ο Ιησούς που σταυρώθηκε στον Γολγοθά, αλλά στην πραγματικότητα, ο μικρότερος αδελφός του, ο Isukiri. Όταν οι Ρωμαίοι συνέλαβαν τον Ιησού, λέγεται ότι Αυτός δραπέτευσε, αλλάζοντας θέση με τον μικρότερο αδερφό του και κατέφυγε στην Ιαπωνία παίρνοντας μαζί Του μια μπούκλα από τα μαλλιά της Παναγίας και ένα από τα αυτιά του αδελφού Του. Μετά την εγκατάστασή Του στο Shingō, ο Ιησούς λέγεται ότι απέκτησε τρία παιδιά με μια ντόπια πριν πεθάνει από φυσικά αίτια στην ηλικία των 106 ετών. Πιστεύεται ακόμη ότι πολλοί από τους σημερινούς κατοίκους του χωριού είναι απόγονοι του ιερού αίματος.


Φαίνεται ότι τα Έγγραφα Takenouchi -που βρέθηκαν το 1936 και καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου- ήταν το έργο του Wado Kosaka ο οποίος αργότερα κέρδισε φήμη προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με εξωγήινους σε ζωντανή αναμετάδοση στην τηλεόραση. Μια αναπαραγωγή των Εγγράφων εκτίθεται σε ένα μουσείο κοντά, όμως το έργο εξακολουθεί να θεωρείται φάρσα. Παρά το πόσο εξωφρενική είναι η ιστορία, πολλοί πιστοί αναφέρουν τις παραλλαγές στην ομιλία, τα έθιμα, ακόμη και το χρώμα των ματιών των χωρικών του Shingō ως απόδειξη της επιρροής του Ιησού.

Ο τάφος του Ιησού βρίσκεται σε ένα λόφο. Πρόκειται μια μια πραγματική ταφόπλακα με έναν μεγάλο σταυρό στην κορυφή. Δίπλα του, βρίσκεται ένα σχεδόν πανομοιότυπο ανάχωμα όπου λέγεται ότι βρίσκεται το αυτί του Isukiri και η μπούκλα της Παναγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου