Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ροζ αεροπλάνα και βαμμένες αγελάδες: Ο παράξενος Β' Παγκόσμιος Πόλεμος

Venus το μπουλντόγκ, η μασκότ του HMS Vansittart

Από την ομάδα των πιθήκων που ανέπτυξε ο Τσόρτσιλ στο Γιβραλτάρ βασισμένος σε μια δεισιδαιμονία, μέχρι τους Ναζί που σχεδίαζαν να σκοτώσουν τους Βρετανούς με σοκολάτες που θα εκρηγνύονταν και τους Αιχμάλωτους Πολέμου που έφτιαξαν ένα ανεμοπλάνο για να αποδράσουν, το βιβλίο Weird War Two του Imperial War Museums, καταγράφει τους περίεργους, αστείου και έξυπνους τρόπους με τους οποίους ο κόσμος αντιμετώπισε μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια σύγκρουση.



Δείτε ακόμη:
Όταν η Γαλλία έστησε ένα αντίγραφο του Παρισιού κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου
Τα μεγαλύτερα όπλα στην ανθρώπινη ιστορία
Ο στρατός φάντασμα που νίκησε τον Χίτλερ
Η "σκοτεινή" κληρονομιά της νήσου Gruinard
Ο μύθος της Ραπουνζέλ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ο Salvo το "Paradog" ενώ κάνει πτώση με αλεξίπτωτο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του. Την ημέρα της απόβασης στη Νορμανδία, οι αλεξιπτωτιστές που έπεσαν πίσω από τις γραμμές του εχθρού είχαν μαζί τους σκυλιά, που έψαχναν για νάρκες, παγίδες και αντίπαλους στρατιώτες. Τα σκυλιά εκπαιδεύτηκαν για δύο μήνες σκληρά, συμπεριλαμβανομένου του πώς να έχουν το κορμί τους στον αέρα. Την ημέρα της ρίψης, μερικά σκυλιά έπρεπε να εμψυχωθούν ώστε να πέσουν από το αεροπλάνο με την βοήθεια... κρεάτων.

Ο Τσόρτσιλ με τον μικρό Victor Lampson. Ο Τσόρτσιλ φοράει μια all-in-one στολή, δικής του επινόησης, σχεδιασμένη να μπαίνει γρήγορα πάνω από τα ρούχα σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής. Είχε μια για κάθε περίσταση, από στρατιωτική στολή μέχρι τζιν, ριγέ και βελούδινη.

Ένα φουσκωτό άρμα Sherman, ένα από τα πολλά ψεύτικα άρματα που δημιουργήθηκαν για να ξεγελάσουν τον εχθρό. Τα ψεύτικα άρματα δημιουργήθηκαν για την Επιχείρηση Fortitude, την επιχείρηση που θα έπειθε τους Ναζί ότι οι εκφορτώσεις της D-Day θα γινόταν στο Καλαί και όχι στη Νορμανδία.

Καταγραφή πιθήκων στο Γιβραλτάρ. Ο Τσόρτσιλ είχε ακούσει ένα θρύλο που ανέφερε ότι αν ποτέ οι πίθηκοι έφευγαν από τον βράχο, το Γιβραλτάρ θα έπαυε να είναι βρετανική αποικία, οπότε έστειλε αποστολές για να αποτρέψει κάτι τέτοιο.

Μια πολύχρωμη "Mickey Mouse" μάσκα αερίων που σχεδιάστηκε για τα παιδιά. Τα παιδιά διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να διασκεδάσουν μαζί της φουσκώνοντας τον αναπνευστήρα για να δημιουργήσουν ένα δυνατό θόρυβο... αερισμού.

Μια αγρότισσα βάφει την αγελάδα της για να αυξήσει την ορατότητά της τη νύχτα και να αποτρέψει διάφορα ατυχήματα αυτοκινήτων που κινούνταν τη νύχτα σε καταστάσεις συσκότισης.

Τα Spitfire χρησιμοποιήθηκαν σε αποστολές φωτογραφικών αναγνωρίσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας και ήταν συνήθως μπλε. Αλλά όσα πετούσαν το σούρουπο ή την αυγή ήταν βαμμένα "Camoutint Pink" για να μπλέκουν καλύτερα με τον ουρανό.

Ένα γατάκι κάνει διάλειμμα από το κυνήγι ποντικών πάνω στο HMS Godavari.

Αυτά τα παπούτσια φτιάχτηκαν για τις Ειδικές Δυνάμεις της Βρετανίας (SOE) που επιχειρούσαν στην Ασία και τον Ειρηνικό. Όταν οι στρατιώτες προσγειώνονταν σε κάποια παραλία στη θάλασσα, αυτά τα "ίχνη" είχαν ως στόχο να ξεγελάσουν τους Ιάπωνες και να πιστέψουν ότι πρόκειται για κάποιον ντόπιο.

Οι ελέφαντες τσίρκου Kiri και Many καθαρίζουν ένα αυτοκίνητο από έναν δρόμο στο Αμβούργο. Και οι δύο ελέφαντες χρησιμοποιήθηκαν για να καθαρίζουν συντρίμμια τόσο κατά τη διάρκεια του πολέμου όσο και μετά.

από: mashable

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου