Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Το δάσος των αυτοκτονιών!


Το δάσος Aokigahara ή "θάλασσα των δέντρων", όπως αποκαλείται, είναι ένα δάσος έκτασης 35 τετ. χλμ και βρίσκεται στους πρόποδες του ιερού ηφαιστειακού όρους Φούτζι στην Ιαπωνία.



Έχει τη φήμη ότι είναι στοιχειωμένο καθώς σχετίζεται με την ύπαρξη δαιμόνων στην Ιαπωνική Μυθολογία και είναι επίσης γνωστό γιατί τα παλιά χρόνια εκεί εγκατέλειπαν τους ανήμπορους ηλικιωμένους μέχρι να πεθάνουν είτε απ' την πείνα είτε απ' το κρύο (στα ιαπωνικά "ubasute"). Είναι το δεύτερο παγκοσμίως γνωστό μέρος για αυτοκτονίες (πρώτο είναι η γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ), καθώς τα τελευταία 50 χρόνια έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους, περισσότεροι από 500 άνθρωποι!


Αυτή η άσχημη "δημοτικότητα" αποδίδεται συχνά στο μυθιστόρημα της δεκαετίας του 1960 Nami no Tō του Seichō Matsumoto, το οποίο τελειώνει με δύο εραστές να αυτοκτονούν μέσα στο δάσος. Ωστόσο, οι ιστορίες των αυτοκτονιών στο Aokigahara προηγούνται του μυθιστορήματος.

Από το 1950 και μετά, πάνω από 500 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους εκεί, ενώ μόνο το 2002 βρέθηκαν 78 νεκρά σώματα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 73 το 1998. Το 2003 τα θύματα ανέβηκαν στους 100. Τα τελευταία χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση έχει σταματήσει τη δημοσιοποίηση των αριθμών σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το γεγονός πως το Aokigahara συνδέεται με αυτοκτονίες.

Το 2004, 108 άνθρωποι αυτοκτόνησαν μέσα στο δάσος. Το 2010, 247 άνθρωποι αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν εκεί, 54 από τους οποίους το κατάφεραν.


Το γεγονός αυτό έχει αναγκάσει τις τοπικές αρχές να τοποθετήσουν προειδοποιητικές πινακίδες στις εισόδους του δάσους, οι οποίες παρακαλούν όσους φτάνουν μέχρι εκεί με σκοπό να αυτοκτονήσουν, να αναζητήσουν βοήθεια! "Παρακαλούμε ξανασκεφτείτε το!" ή "Παρακαλούμε συμβουλευτείτε την αστυνομία πριν πεθάνετε", είναι δύο από τα μηνύματα που βλέπει κανείς μπαίνοντας στην περιοχή!

Στην Ιαπωνία, όπου καταγράφεται ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο, τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε ομαδικές αυτοκτονίες ανθρώπων οι οποίοι δεν γνωρίζονται! Κανονίζουν -κυρίως μέσω διαδικτύου πλέον- να συναντηθούν σε απομονωμένα δάση ή βουνά και εκεί δίνουν τέλος στη ζωή τους!

Η περιοχή της "θάλασσας των δέντρων" θεωρείται η πιο ενδεδειγμένη για τους αυτόχειρες. Σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε με τον ανατριχιαστικό τίτλο "Το απόλυτο εγχειρίδιο αυτοκτονίας", το δάσος Aokigahara περιγράφεται ως "το τέλειο μέρος να πεθάνεις"!


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν το ρεκόρ αυτοκτονιών της περιοχής, με το γεγονός ότι βρίσκεται στους πρόποδες του ιερού βουνού Φούτζι. Κάποιοι πνευματιστές υποστηρίζουν ότι τα δέντρα του δάσους έχουν συσσωρεύσει μέσα τους την αρνητική ενέργεια των εκατοντάδων αυτοκτονιών που έχουν συμβεί εκεί, με αποτέλεσμα να την διαχέουν στην ατμόσφαιρα και να οδηγούν τους επισκέπτες στο να δώσουν τέλος στη ζωή τους!

Το 2004 γυρίστηκε μια σχετική ταινία με τίτλο Jyukai - The Sea of Trees Behind Mt. Fuji που έδειχνε 4 παιδιά που αποφάσισαν να πάνε εκεί με σκοπό -τι άλλο- να αυτοκτονήσουν.

Στα βίντεο θα δείτε ένα οδοιπορικό της σουηδικής τηλεόρασης στο "δάσος των αυτοκτονιών"!





πηγή: pyles.tv, en.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου