Η πρώτη γνωστή έκδοση ενός Χριστουγεννιάτικου μενού περιελάμβανε χοιρινό, βοδινό, χήνα, κορυδαλλό, φασιανό, κρέας ελαφιού, στρείδια, κύκνο, μπεκάτσες και "ένα παιδί με πουτίγκα στην κοιλιά του", έτσι για να πάρετε μια γεύση...
Αυτά, σύμφωνα με το Accomplisht Cook, που γράφτηκε από τον Robert May το 1660. Ο May ήταν ένας Άγγλος σεφ που εκπαιδεύτηκε στη Γαλλία και μαγείρεψε για ευγενείς σε όλη τη ζωή του. Σε μια ενότητα με τίτλο "A bill of fare for Christmas Day and how to set the meat in order", ο May προτείνει 39 πιάτα, καθώς και στρείδια, πορτοκάλια, λεμόνια και ζελέ για επιδόρπιο. Το μενού είναι εκπληκτικό όχι μόνο λόγω του μεγέθους του, αλλά επειδή περιέχει πολλές πρωτεΐνες, υπάρχουν 11 διαφορετικά είδη πτηνών και πολλά άλλα. Α! Περιείχε και πολλά είδη ζαχαροπλαστικής!
Διαβάστε το μενού εδώ (αγγλικά).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου