Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

10 πραγματικές ιστορίες φαντασμάτων - Μέρος 2ο


 
Από την αληθινή ιστορία πίσω από το The Conjuring μέχρι το ξενοδοχείο που ενέπνευσε το The Shining, αυτές οι πραγματικές ιστορίες φαντασμάτων μπορεί να κάνουν ακόμη και τους σκεπτικιστές να πιστέψουν στον παραφυσικό.
 
 
 
Το ξενοδοχείο Cecil είναι τόσο στοιχειωμένο και το παρατσούκλι του είναι "Αυτοκτονία" (φωτογραφία στην αρχή)
Ίσως, το Λος Άντζελες να μην το πρώτο μέρος που θα σκεφτεί κανείς για ιστορίες φαντασμάτων. Παρ' όλα αυτά, το Χόλιγουντ είχε μια μακρά ιστορία τραγωδίας. Για παράδειγμα, στο ξενοδοχείο Cecil έχουν συμβεί μια σειρά από ενοχλητικά περιστατικά, με πιο πρόσφατη τη μυστηριώδη εξαφάνιση και την επακόλουθη ανακάλυψη της νεαρής Elisa Lam στη δεξαμενή νερού του τελευταίου ορόφου του ξενοδοχείου.

Η Lam ήταν η πιο πρόσφατη υπόθεση στο ξενοδοχείο. Όμως, τα -φερόμενα- στοιχειώματα χρονολογούνται από το άνοιγμα του ξενοδοχείου το 1927. Στο ξενοδοχείο έχουν συμβεί 16 δολοφονίες, αυτοκτονίες και αμέτρητα άλλα γεγονότα, ενώ, κατά καιρούς, στέγαζε μερικούς από τους πιο διάσημους Αμερικανούς κατά συρροή δολοφόνους του 20ού αιώνα. Το 1934, ο λοχίας στρατού Louis D. Borden έκοψε το λαιμό του με ένα ξυράφι. Λιγότερο από τέσσερα χρόνια αργότερα, ο επίσης στρατιωτικός Roy Thompson πήδηξε από την οροφή και το σώμα του βρέθηκε σε ένα γειτονικό κτίριο. Τον Σεπτέμβριο του 1944, η 19χρονη Dorothy Purcell ξύπνησε με πόνο στο στομάχι, χωρίς να γνωρίζει ότι επρόκειτο να γεννήσει. Πέταξε το μωρό της από το παράθυρό της και τελικά την έστειλαν σε ίδρυμα. Το 1962, ο 65χρονος George Giannini έκανε την βόλτα του έξω από το ξενοδοχείο, όταν μια 27χρονη γυναίκα που έπεσε από τον ένατο όροφο του ξενοδοχείου, τον σκότωσε. Λίγο μετά, οι ντόπιοι άρχισαν να αποκαλούν το ξενοδοχείο "Αυτοκτονία". Ο κατά συρροή δολοφόνος Richard Ramirez, γνωστός ως "Night Stalker", στη δεκαετία του 1980, διέμενε προσωρινά στο ξενοδοχείο, όπου είχε μισθώσει ένα δωμάτιο στον τελευταίο όροφο. Επίσης, εκεί έζησε για λίγο ο Αυστριακός κατά συρροή δολοφόνος Jack Unterweger.
 

Ωστόσο, ελάχιστα συγκρίνονται με αυτό που συνέβη στην 21χρονη Elisa Lam. Η ανακάλυψή της και η συμπεριφορά της στο ασανσέρ του ξενοδοχείου, είναι ανεξήγητα ενοχλητικά. Στις αρχές του 2013, ξαφνικά, η πίεση του νερού έπεσε, οπότε η διεύθυνση του ξενοδοχείου έλεγξε αμέσως την υποδομή. Τότε βρήκαν την Καναδή τουρίστρια Lam, η οποία είχε αποσυντεθεί για σχεδόν ένα μήνα, στο σύστημα νερού στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου. Ο ιατροδικαστής δεν μπορούσε να εκτιμήσει μια σαφή αιτία θανάτου. Στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, η Lam εμφανίζεται σε ένα ασανσέρ του ξενοδοχείου να διακατέχεται από έναν συνδυασμό κόπωσης, αποπροσανατολισμού και φόβου. Ήταν οι τελευταίες της στιγμές, και οι οποίες γέννησαν περισσότερα ερωτήματα παρά έδωσαν απαντήσεις για την εξαφάνισή της και το πώς βρέθηκε στη δεξαμενή. Ίσως, η ιστορία της να είναι η πιο τρομακτική από όλες τις άλλες ιστορίες φαντασμάτων στο παρόν θέμα.
 
 
Πάνω στο διάσημο πλοίο φάντασμα Mary Celeste
 
Το αμερικάνικο μπρίκι Mary Celeste βρέθηκε μόνο του και ανεξήγητα κοντά στα νησιά Αζόρες το 1872.
 
Στις 4 Δεκεμβρίου, το καναδικό Dei Gratia εντόπισε το εγκαταλελειμμένο πλοίο να πλέει στον Ατλαντικό, περίπου 1.000 μίλια δυτικά της Πορτογαλίας. Μέχρι και σήμερα, το τι συνέβη στο πλοίο παραμένει μυστήριο. Υπήρξαν θεωρίες που ανέφεραν από θαλάσσια τέρατα μέχρι και φωτιά, ενώ μόλις το 2002 παρουσιάστηκε ένα νέο σενάριο που, μέχρι στιγμής, είναι ίσως το πιο λογικό.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο του πλοίου, στις 7 Νοεμβρίου του 1872, ο καπετάνιος Benjamin Briggs και το πλήρωμά του αναχώρησαν με το Mary Celeste από το λιμάνι της Νέας Υόρκης για τη Γένοβα της Ιταλίας. Το πλοίο μετέφερε οινόπνευμα, τα επτά μέλη του πληρώματος και τη σύζυγο και την κόρη του Briggs. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι επιβάτες του υπέμειναν ύπουλες θάλασσες και ανέμους, μέχρι που ο Briggs έκανε την τελευταία καταχώρηση στο ημερολόγιό του στις 25 Νοεμβρίου. Όταν, έξι μήνες αργότερα, το πλήρωμα του Dei Gratia επιβιβάστηκε στο εγκαταλελειμμένο πλοίο βρήκε τα πάντα εντάξει. Τα ρούχα του πληρώματος ήταν τακτοποιημένα, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν κανέναν. Βρήκαν μόνο μια αποσυναρμολογημένη αντλία, τρεισήμισι πόδια νερού στον υδροσυλλέκτη, αποθέματα φαγητού και νερού για ακόμα έξι μήνες και το φορτίο ανέπαφο, αν και έλειπε μια σωσίβια λέμβος κάτι που υποδήλωνε ότι υπήρχε πρόβλημα. Ο καπετάνιος ενός πλοίου θα εγκατέλειπε το πλοίο μόνο σε θέμα ζωής ή θανάτου. Τι είχε συμβεί;

Κάποιοι πιστεύουν ότι το πλήρωμα έκανε ανταρσία αφού κατανάλωσαν πολύ αλκοόλ, αλλά δεν υπήρχαν σημάδια βίας. Άλλοι πιστεύουν ότι εισέβαλαν πειρατές στο πλοίο, αν και δεν έλειπαν τιμαλφή. Τελικά, το 2002 -130 χρόνια αφότου απέπλευσε από τη Νέα Υόρκη- κάποιος προσπάθησε να εξηγήσει τη μοίρα του Mary Celeste. Η Anne MacGregor ξεκίνησε μια έρευνα και διαπίστωσε ότι το πλοίο ήταν 120 μίλια εκτός πορείας λόγω ενός ελαττωματικού χρονομέτρου. Δεδομένου ότι ο καπετάνιος περίμενε να δει γη τρεις ημέρες νωρίτερα, άλλαξε πορεία προς το νησί της Σάντα Μαρία για να βρει καταφύγιο. Επίσης, η MacGregor διαπίστωσε ότι το πλοίο είχε πρόσφατα ανακατασκευαστεί και ότι τα απομεινάρια από αυτήν τη διαδικασία είχαν φράξει τις αντλίες που αφαιρούν το νερό κατά τη διάρκεια άγριων καιρικών συνθηκών. Έτσι, χωρίς αντλίες να δουλεύουν και εντελώς εκτός πορείας, ο καπετάνιος αποφάσισε να εγκαταλείψει το πλοίο και να προσπαθήσει να σώσει τους άντρες του. Αυτή είναι απλώς η τελευταία από μια σειρά από θεωρίες.


Το Greenbrier Ghost: Όταν τα πνεύματα σε στέλνουν στη φυλακή

Μια μη επαληθευμένη φωτογραφία της Zona Heaster και του συζύγου της, Trout Shue, που κυκλοφόρησε ευρέως ως η μόνη φωτογραφία του ζευγαριού
 
Περισσότερα σε παλιότερο θέμα εδώ


Ήταν χειμώνας του 1897 και η ευσεβής Mary Jane Heaster στην Greenbrier County της Δυτικής Βιρτζίνια μόλις είχε χάσει την κόρη της. Η νιόπαντρη κόρη της, Zona, είχε πεθάνει από καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με τον τοπικό γιατρό, αλλά η κα Heaster ένιωθε ότι κάτι είχε συμβεί.

Περιττό να πούμε, για εβδομάδες η Heaster δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Και τότε άρχισαν οι επισκέψεις από το επονομαζόμενο «φάντασμα του Greenbrier».
 
Την πρώτη νύχτα που η Zona εμφανίστηκε στη μητέρα της, εξαφανίστηκε το ίδιο ξαφνικά όταν εκείνη προσπάθησε να την φτάσει. Το άλλο βράδυ εμφανίστηκε και πάλι στο υπνοδωμάτιο της μητέρας της και της είπε ότι δολοφονήθηκε από τον άντρα της. Η Zona ανέφερε λεπτομερώς πώς ο σύζυγός της της είχε σπάσει το λαιμό από θυμό κατά τη διάρκεια του δείπνου ένα βράδυ. Η ύπαρξη ανέφερε τόσες πολλές λεπτομέρειες του σπιτιού της Zona που η κα Heaster ήταν απόλυτα πεπεισμένη για την παρουσία του φαντάσματος και για την ιστορία του.

Η υπόθεση του "Greenbrier Ghost" έθεσε ένα ιστορικό προηγούμενο. Είναι η μόνη τεκμηριωμένη περίπτωση καταδίκης που έγινε με την κατάθεση ενός φαντάσματος. Ενώ η συνάντηση της κα Heaster με το φάντασμα της κόρης της αμφισβητείται από πολλούς, κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα. Τον Οκτώβριο του 1896, η 23χρονη Zona γνώρισε τον 37χρονο σιδηρουργό Edward "Trout" Shue και παντρεύτηκαν λίγες εβδομάδες αργότερα, παρά τη δυσαρέσκεια της κα Heaster, και μετακόμισαν σε ένα σπίτι κοντά στο κατάστημα του συζύγου. Τρεις μήνες αργότερα, η Zona βρέθηκε νεκρή από έναν γείτονα, στο κάτω μέρος της σκάλας του σπιτιού τους. Ο Shue έντυσε την Zona για την ταφή της με ψηλό λαιμό, οπότε οι φήμες πήραν και έδωσαν, και έφεραν στην επιφάνεια γεγονότα που δεν είχαν αποκαλυφθεί. Οι κάτοικοι της πόλης έλεγαν ότι η Zona γέννησε ένα νόθο παιδί, ότι ο Shue είχε προηγουμένως παντρευτεί άλλες δύο φορές και ότι η τελευταία σύζυγός του πέθανε μυστηριωδώς. Κάποιοι είπαν ότι ήταν έγκυος όταν έπεσε στον πάγο. Άλλοι είπαν ότι αυτό συνέβη από ένα τούβλο που την χτύπησε στο κεφάλι.
 
Εν τω μεταξύ, η Mary Jane Heaster ήταν ήδη πεπεισμένη ότι ο Shue σκότωσε την κόρη της. Η κα Heaster συναντήθηκε με τον εισαγγελέα Τζον Άλφρεντ Πρέστον, ο οποίος συμφώνησε, μετά από ώρες πίεσης, να διεκπεραιώσει την υπόθεση. Μια συζήτηση που έκανε με τον γιατρό, επιβεβαίωσε ότι πράγματι υπήρχαν έντονοι μώλωπες στο λαιμό του κοριτσιού. Ο Shue έγινε ακόμα πιο ύποπτος στην κηδεία όταν εμπόδισε τους ανθρώπους να πλησιάσουν πολύ κοντά στο φέρετρο. Επίσης, είχε βάλει ένα μαξιλάρι στη μία πλευρά του κεφαλιού της Zona.

Τελικά, το σώμα της Zona εκταφιάστηκε για πλήρη αυτοψία. Ο λαιμός της ήταν σπασμένος, ενώ η τραχεία της είχε συνθλιβεί. Την είχαν στραγγαλίσει. Συνεπώς, ο Shue συνελήφθη και την όγδοη ημέρα της δίκης του, οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Σήμερα, 122 χρόνια αργότερα, μια ταμπέλα στη Root 60 υπενθυμίζει στους περαστικούς ότι το Greenbrier Ghost βοήθησε να καταδικαστεί ο άντρας που σκότωσε την Zona. Δεν έχει υπάρξει ποτά ξανά ανάλογη περίπτωση.


Τα φιλεύσπλαχνα πνεύματα που παραμονεύουν το Pittock Mansion

Η πίσω πρόσοψη του διαβόητου αρχοντικού Pittock

Το 1860, ο γεννημένος στο Λονδίνο εκδότης εφημερίδας Henry Pittock και η σύζυγός του, Georgiana, γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Στη συνέχεια, ο Henry έγινε ένας από τους πλουσιότερους άντρες στο Όρεγκον, ήταν φανατικός ορειβάτης και βοήθησε στην ίδρυση του κλαμπ αναρρίχησης Mazamas, ενώ ήταν και μέλος της πρώτης αποστολής του όρους Χουντ. Η σύζυγός του ήταν εξίσου κοινωνικά δραστήρια, με τη συμμετοχή της στην Ένωση Γυναικών και στην Κοινωνία Αρωγής Κυριών.
 
Σύντομα, οι Pittock αποφάσισαν να χτίσουν ένα σπίτι στο οποίο θα αποσύρονταν το 1909. Με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Edward T. Foulke, σχεδίασαν ένα αρχοντικό σε έκταση 0,2 τ. χλμ πάνω σε έναν λόφο με θέα στην πόλη. Το εσωτερικό είχε μια τεράστια κεντρική σκάλα, μαρμάρινα δάπεδα, ακόμη και ανελκυστήρα και αναβατόριο τροφών. Ολοκληρώθηκε το 1914, όταν ο κος Pittock ήταν σχεδόν 80 ετών και η γυναίκα του 68.

Δυστυχώς, και οι δύο τους, δεν απόλαυσαν το αρχοντικό πολύ καιρό. Η κα Pittock πέθανε το 1918 και ο σύζυγός της μετά από ένα χρόνο. Το 1958, ο εγγονός τους, ο Peter Gantenbein, προσπάθησε να πουλήσει το σπίτι αλλά δεν τα κατάφερε λόγω μιας ζημιάς που είχε προκαλέσει μια καταιγίδα. Το 1962, οι κάτοικοι του Πόρτλαντ δώρισαν 75.000 δολάρια για να βοηθήσουν την πόλη να αγοράσει το αρχοντικό και να το αποκαταστήσει. Το 1965, το αρχοντικό άνοιξε ξανά στο κοινό ως μουσείο -ένα κέντρο δραστηριότητας του παραφυσικού. Οι επισκέπτες έχουν αναφέρει την παρουσία φαντασμάτων, πιθανώς των πρώτων ιδιοκτητών του. Οι ιστορίες περιλαμβάνουν όλα τα κλασικά: ήχο από βήματα, αντικείμενα που κινούνται μόνα τους και ανεξέλεγκτο κλείσιμο παραθύρων. Ακόμη και οι ξεναγοί ισχυρίστηκαν ότι έχουν δει φιγούρες να τριγυρνάνε. Άλλοι έχουν περιγράψει ότι ο χώρος μυρίζει τριαντάφυλλα, το αγαπημένο άνθος της Georgiana. Τέλος, οι επισκέπτες ανέφεραν ότι είδαν τους Pittock και τον πρώην φύλακα τους.

Παρ' όλα αυτά, δεν έχει αναφερθεί ποτέ καμία κακόβουλη πρόθεση εκ μέρους των φαντασμάτων.
 
 
Ο τρόμος του Amityville: Απλώς μια τρομακτική ιστορία φαντασμάτων ή κάτι πιο δυσοίωνο;
 

Περισσότερα σε παλαιότερο θέμα εδώ
 
Οι τρομακτικές δολοφονίες του Amityville το 1974 είναι γνωστές ως μία από τις πιο ενοχλητικές αμερικανικές ιστορίες τρόμου του 20ού αιώνα. Το σπίτι στο Amityville της Νέας Υόρκης παραμένει μέχρι και σήμερα ως μια ισχυρή υπενθύμιση της νύχτας που ο νεαρός Ronald DeFeo Jr. δολοφόνησε ολόκληρη την οικογένειά του ενώ εκείνη κοιμόταν.

Στις 13 Νοεμβρίου, ο 23χρονος ξύπνησε περίπου στις 3:15 π.μ. Ο DeFeo πυροβόλησε συστηματικά καθένα από τα τέσσερα αδέλφια του από μία φορά, και τους δύο γονείς του από δύο φορές, προτού πάει σε ένα κοντινό μπαρ ισχυριζόμενος ότι ντόπιος όχλος δολοφόνησε την οικογένειά του. Όμως, την επόμενη ημέρα ομολόγησε. Ισχυρίστηκε ότι είχε ακούσει φωνές στο σπίτι που τον ώθησαν να σκοτώσει τους γονείς, τα αδέλφια και την αδελφή του. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο DeFeo ισχυρίστηκε ότι άκουσε φωνές. Η κατάθεσή του δεν πήγε καλά στο δικαστήριο, μιας και ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικά. Σήμερα, είναι ακόμα φυλακισμένος σε φυλακή της Νέας Υόρκης, αφού του έχει επιβληθεί ποινή έξι ισόβια.

Το σπίτι παρέμεινε κενό για περισσότερο από ένα χρόνο, πριν τελικά αγοραστεί από τον George Lutz έναντι 80.000 δολαρίων. Η τιμή ήταν απλά πολύ καλή για να είναι αληθινή, οπότε ο Lutz, η σύζυγός του Kathy, και οι γιοι τους, Daniel και Christopher, μετακόμισαν με χαρά. Όμως, άντεξαν μόλις 28 ημέρες στο σπίτι. Η οικογένεια ισχυρίστηκε ότι άρχισε να βγαίνει γλίτσα από τους τοίχους, μαχαίρια πεταγόντουσαν από τους πάγκους της κουζίνας και τους τρομοκρατούσε ένα πλάσμα που έμοιαζε με γουρούνι. Σε στιγμές που κανείς δεν ήταν στο σπίτι, οι περαστικοί ανέφεραν φιγούρες να τριγυρνάν. Ο Lutz ισχυρίστηκε ότι είδε τη γυναίκα του να αιωρείται πάνω από το κρεβάτι τους και ότι άρχισε να ξυπνά στις 3:15 π.μ. Όταν κάλεσαν έναν ιερέα για να ευλογήσει το σπίτι, λέγεται ότι εκείνος άκουσε μια φωνή να του λέει "Φύγε!"

Φυσικά, ο σκεπτικισμός για αυτές τις φερόμενες ως πραγματικές ιστορίες φαντασμάτων αφθονεί. Με μια από τις πιο διάσημες σφαγές που είχαν συμβεί στο σπίτι και την οικογένεια Lutz να έχει ένα μεγάλο χρέος, κάποιοι πιστεύουν ότι έστησαν ένα περίπλοκο τέχνασμα για να τραβήξουν την προσοχή -ίσως ακόμη και να κλείσουν συμφωνία για βιβλία ή ταινίες. Παρόλο που ο δικηγόρος του Lutz ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια παραδέχτηκε ότι οι υποτιθέμενες ιστορίες φαντασμάτων ήταν δική τους δημιουργία, το ζευγάρι πέρασε από τεστ ανίχνευσης ψεύδους, καθιστώντας τις αξιώσεις τους ακόμη πιο ανησυχητικές. Πάντως, ο Daniel Lutz, που τότε ήταν παιδί, λέει ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζει να έχει εφιάλτες από εκείνον τον ένα μήνα διαμονής στο σπίτι.
 
από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου