Το καρότο baby -ένα ορεκτικό που βρίσκεται παντού- δίνει μια λύση σε ένα διαδεδομένο πρόβλημα: Αν και θρεπτικό, είναι κάπως αστείο να βλέπει κανείς κάποιον να τρώει ένα ολόκληρο κανονικό καρότο. Από την άλλη, το μικρό καρότο παρέχει μια καλή δόση βιταμίνης Α -και με μόλις 5 θερμίδες ανά τεμάχιο.
Όμως, από πού προέρχονται τα καρότα baby; Είναι γενετικά σχεδιασμένα ώστε να μην αναπτύσσονται;
Τα καρότα baby έφτασαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και είναι το πνευματικό τέκνο του αγρότη Mike Yurosek, ο οποίος λυπόταν τα παραμορφωμένα καρότα που δεν μπορούσε να πουλήσει στα μανάβικα. Αν και ήταν βρώσιμα, δεν ήταν αισθητικά εμπορεύσιμα.
Έτσι, αντί να τα πετάει, πήρε έναν κόφτη φασολιών και τα έκοψε σε μέγεθος 2 ιντσών. Αυτά τα καρότα έκαναν θραύση, αυξάνοντας τις πωλήσεις του λαχανικού στην δεκαετία του 1980. Όχι μόνο ήταν ευκολότερα στην βρώση και τέλεια για dipping, αλλά ταυτόχρονα μείωσαν και την ποσότητα τροφίμων που πετόντουσαν.
Τα καρότα με τα παράξενα σχήματα συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο, αν και ορισμένα αγροκτήματα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη κατ' ευθείαν στο έδαφος, έτσι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πλάτος. Επειδή συσκευάζονται μετά το ξεφλούδισμα, πλένονται σε χλώριο για την απομάκρυνση τυχόν βακτηρίων και στη συνέχεια ξεπλένονται. Τέλος, συσκευάζονται σε διάτρητες σακούλες οι οποίες επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα.
από: mental floss
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου