Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Ένα μουσείο με μινιατούρες στην Αριζόνα που είναι σαν χρονομηχανή


Το Mini Time Machine Museum of Miniatures μεταφέρει τους επισκέπτες μέσα στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία, μέσα από την παρατήρηση κάθε μοναδικού μικρού έργου τέχνης.



Κάθε αγαλματίδιο και κάθε μικροσκοπικό σκηνικό έχει τη δική του ιδιαίτερη ιστορία να διηγηθεί και ενθαρρύνει τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους. Το μουσείο δημιουργεί μια διαδραστική εμπειρία, παρέχοντας ματιές ιστορίας και πολιτισμού και συναντήσεις με φανταστικά πλάσματα.
 


Στο μουσείο στεγάζει μόνιμα 275 μινιατούρες σπιτιών, κουτιών δωματίων, αντικειμένων και ειδώλων που εκτίθενται σε τρία θεματικές ενότητες, το Μαγεμένο Βασίλειο, την Γκαλερί της Ιστορίας και των Αντικών και την Εξερεύνηση του Κόσμου.
 

 
Το Μαγεμένο Βασίλειο βάζει τον παρατηρητή σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου πλάσματα των δασών, χιονισμένα χωριά, παραμυθένια κάστρα, μάγισσες και άλλα μυστικιστικά αντικείμενα αφηγούνται το καθένα μια μοναδική και μαγική ιστορία.
 

 
Η Γκαλερί της Ιστορίας αντιπροσωπεύει διάφορες χρονικές περιόδους και δίνει στους παρατηρητές μικροσκοπικές ματιές της ιστορίας, όπως και το πώς η δεξιοτεχνία και η τεχνική έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτή την έκθεση βρίσκεται το παλαιότερο σπίτι μινιατούρα των ΗΠΑ, που φιλοτεχνήθηκε το 1775.
 

 
Η Εξερεύνηση του Κόσμου περιλαμβάνει έργα από διάφορες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη και την Ισπανία.
 

 
Πολλές φορές κάθε χρόνο, το μουσείο συγκεντρώνει προσωρινές εκθέσεις που παρουσιάζουν ένα συγκεκριμένο σημείο της ιστορίας, αξιόλογους μικροτεχνίτες ή μινιατούρες σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο της κοινωνίας ή του πολιτισμού.
 


Οι ιδρυτές του, η Patricia και ο Walter Arnell, έγιναν μανιώδεις συλλέκτες μινιατούρων το 1979 όταν μετακόμισαν στην πόλη Τουσόν της Αριζόνα. Έγιναν ενεργά μέλη της Εθνικής Ένωσης Λάτρεις της Μινιατούρας (National Association of Miniature Enthusiasts, NAME) και της Διεθνούς Συντεχνίας Μικροτεχνών (International Guild of Miniature Artisans, IGMA). Όραμά τους ήταν να μοιραστούν το πάθος τους για τα μικροσκοπικά αντικείμενα σε ένα δημιουργικό, εκπαιδευτικό και διαδραστικό περιβάλλον. Μετά από δύο χρόνια αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, σχεδίασης εκθεμάτων και κατασκευής, το όραμα μιας μίνι χρονομηχανής ήρθε στη ζωή. Το Mini Time Machine Museum of Miniatures είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και όλα τα έσοδα διατίθενται για τη συντήρηση και τη λειτουργία του.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου