Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

The Ramp, εκεί που ξεκίνησαν οι Ramones


Πριν φέρουν την επανάσταση στο πανκ ροκ, οι Ramones ήταν τέσσερις έφηβοι που συναντιόντουσαν σε μια ράμπα και ονειρεύονταν το μέλλον.



Το Forest Hills, μια γειτονία στο Κουίνς της Νέας Υόρκης που κατοικείται κυρίως από Εβραίους μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη, απέχει πολύ από αυτό που θα περίμενε κανείς να είναι ένα σημαντικό μέρος για την ιστορία του rock and roll. Σ' αυτή γειτονιά περνούσαν τις ώρες τους οι Ramones πριν αλλάξουν τη μουσική για πάντα.


Γεμάτοι από το εφηβικό άγχος και την απόλυτη βαρεμάρα, η αρχική τετράδα των Ramones -ο Jeffrey Hyman, ο Douglas Colvin, ο Thomas Erdelyi και ο John Cummings- συναντιόντουσαν και έκαναν παρέα σε μια ράμπα που οδηγούσε στην κορυφή ενός γκαράζ μέσα στο Thorneycroft Apartments. Όταν το ποτό (αλλά και το να εισπνέουν κόλλα) απέτυχε να τους προσφέρει μια διαφυγή από τη ζωή τους, το ροκ έγινε πιο δελεαστικό.

Υιοθετώντας το όνομα Ramones -"Paul Ramon" υποτίθεται ότι είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Πολ Μακάρτνεϊ στα πρώτα χρόνια των Beatle στα ξενοδοχεία- οι τέσσερις νεαροί άλλαξαν το rock and roll για πάντα.


Στην αρχή της πορείας τους βέβαια η γειτονιά τους έβλεπε σαν ταραχοποιούς, αλλά σήμερα είναι υπερήφανη γι' αυτούς. Στη ράμπα που μαζευόντουσαν κάποτε -η οποία έχει ονομαστεί "γενέτειρα του πανκ"- υπάρχει σήμερα μια τοιχογραφία της μπάντας. Η τοιχογραφία είναι του καλλιτέχνη Ori Carino, βασίζεται σε μια φωτογραφία του Bob Gruen και εμφανίζει τα τέσσερα αρχικά μέλη της μπάντας να κάθονται στην κορυφή της ράμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου