Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Η γυναίκα που έκρυβε τον εραστή της στην σοφίτα του σπιτιού της για χρόνια

Η Dolly Oesterreich με την ομάδα των δικηγόρων της

Παρά το γεγονός ότι με το πέρασμα των χρόνων είχε έναν σύζυγο και δύο εραστές, η Dolly Oesterreich συνέχισε να κρατάει κρυμμένο έναν άλλο εραστή της στην σοφίτα του σπιτιού της.



Ο φόνος και το ερωτικό τρίγωνο της δεκαετίας του 1920 στο οποίο ενεπλάκη η Dolly Oesterreich είναι παράξενο ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα.

Η Walburga "Dolly" Oesterreich ήταν στα πρώτα της 30 και παντρεμένη με τον ιδιοκτήτη ενός εργοστασίου στο Μιλγουόκι. Ο Fred Oesterreich ήταν επιτυχημένος και δούλευε αρκετές ώρες. Όμως, η Dolly είχε ανάγκες και ο Fred, είτε ήταν πολυάσχολος, ή πολύ μεθυσμένος.

Ο Fred και η Dolly Oesterreich

Μια ζεστή φθινοπωρινή μέρα του 1913, η Dolly είδε ότι η ραπτομηχανή της δε δούλευε. Πήρε τον Fred για να εκτονώσει την απογοήτευσή της και εκείνος της υποσχέθηκε να της στείλει κάποιον να την επισκευάσει. Ο νεαρός που πήγε για να την φτιάξει ήταν ο 17χρονος Otto Sanhuber. Πιθανώς, η Dolly ήξερε ότι ο Fred θα έστελνε τον Otto επειδή ήξερε ότι δούλευε στο εργοστάσιο. Όταν ο Otto έφτασε βρήκε την ελκυστική Dolly να φοράει μόνο μια ρόμπα. Έτσι ξεκίνησε μια παράξενη σχέση που διήρκεσε μια δεκαετία.

Στην αρχή, η Dolly και ο Otto βρισκόντουσαν σε ξενοδοχεία. Μετά από λίγο, κουράστηκαν να συναντιόνται εκτός σπιτιού και άρχισαν να κάνουν σεξ στο κρεβάτι των Oesterreich. Σύντομα, όμως, οι γείτονες άρχισαν να ρωτάνε για τον νεαρό που σύχναζε στο σπίτι. Η Dolly τους είπε ότι ήταν ο "περιπλανώμενος ετεροθαλής αδελφός" της.

Όταν συνειδητοποίησαν ότι τραβούσαν την προσοχή, η Dolly αποφάσισε να μείνει ο Otto στην σοφίτα του σπιτιού των Oesterreich. Με αυτόν τον τρόπο, δε θα τους έβλεπαν να πηγαινοέρχονται. Ο Otto παραιτήθηκε από το εργοστάσιο και μη έχοντας οικογένεια, άρχισε να περνάει όλο τον χρόνο του -όταν δεν ήταν με την Dolly- στο κρησφύγετό του μέσα στο σπίτι.

Ο Otto Sanhuber που ζούσε στην σοφίτα των Oesterreich

Όμως, αυτό σήμαινε ότι ο Otto δεν μπορούσε να φύγει από τη σοφίτα, διαφορετικά μπορεί να τους έβλεπαν. Παρέμεινε απομονωμένος εκεί και άρχισε να γράφει μυθιστορήματα που ήλπιζε να δημοσιεύσει. Η The Los Angeles Times έγραψε, "Τη νύχτα, διάβαζε μυστήρια υπό το φως των κεριών και έγραφε ιστορίες περιπέτειας και λαγνείας. Το πρωί έκανε έρωτα στην Dolly Oesterreich, την βοηθούσε να κρατάει το σπίτι και της έφτιαχνε τζιν".

Για πέντε χρόνια, η Dolly και ο Otto είχαν αυτήν την περίεργη σχέση, ενώ ο Otto ζούσε στη γεμάτη σοφίτα. Έτσι, όταν το 1918 ο Fred ενημέρωσε την Dolly ότι σκεφτόταν να πουλήσει το σπίτι και να μετακομίσουν στο Λος Άντζελες, τα πράγματα έγιναν περίπλοκα. Όμως, η Dolly βρήκε ένα σπίτι με σοφίτα, με θέα στη Sunset Boulevard, και έστειλε τον Otto νωρίτερα, ώστε να την περιμένει όταν έφτανε εκείνη.

Η κρυφή σοφίτα στο σπίτι της Dolly όπου κρυβόταν ο Sanhuber

Και η ζωή συνεχίστηκε, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για ακόμη τέσσερα χρόνια. Στις 22 Αυγούστου του 1922, ο Otto άκουσε από τη σοφίτα την Dolly και τον Fred να τσακώνονται και μπήκε στο δωμάτιό τους με δύο πιστόλια στα χέρια. Ο Fred τον αναγνώρισε και εξαγριώθηκε. Οι δύο άντρες πιάστηκαν στα χέρια και τα όπλα εκπυρσοκρότησαν.

Ο Fred πυροβολήθηκε. Ο Otto και η Dolly πανικοβλήθηκαν. Ο Otto κλείδωσε την Dolly σε ένα ντουλάπι, παίρνοντας το κλειδί και τα όπλα στη σοφίτα. Ήξερε ότι οι γείτονες θα ανέφεραν τους πυροβολισμούς, και έτσι, η Dolly θα είχε άλλοθι: δε θα μπορούσε να πυροβόλησε τον σύζυγό της ενώ ήταν κλειδωμένη.

Όταν έφτασε η αστυνομία, η Dolly τους είπε για μια διάρρηξη όπου ο ληστής πυροβόλησε τον Fred, πήρε κάποια ακριβά αντικείμενα και στη συνέχεια την κλείδωσε σε μια ντουλάπα και έφυγε. Η αστυνομία ήταν κάπως επιφυλακτική με την ιστορία, αλλά δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι δεν ήταν αλήθεια. Οπότε, την άφησαν ελεύθερη.

Η Walburga "Dolly" Oesterreich το 1930

Τώρα πλέον που η Dolly Oesterreich ήταν χήρα, μετακόμισε σε νέο σπίτι και συνέχισε τη ζωή της. Θα σκεφτόταν κανείς ότι πλέον εκείνη και ο Otto θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τη σχέση τους και ο Otto θα ζούσε μια κανονική ζωή. Όμως, όταν η Dolly μετακόμισε, ο εθελοντής-σκλάβος του σεξ της, κλείστηκε στην σοφίτα του νέου της σπιτιού. Και πάλι.

Ο Otto Sanhuber κατάφερε να εκδοθούν μερικές ιστορίες του και με αυτά τα λεφτά (συν μερικά ακόμα που του έδινε πότε-πότε η Dolly) αγόρασε μια γραφομηχανή και συνέχισε να γραφεί. Εντωμεταξύ, η Dolly είχε βρει έναν νέο εραστή, τον δικηγόρο Herman S. Shapiro.

Όμως, όπως ο πρώτος σύζυγος της Dolly, έτσι και ο Shapiro περνούσε πολλές ώρες μακριά λόγω του επαγγέλματός του. Τότε γνώρισε ακόμη ένα εραστή, τον Roy Klumb, για να μένει απασχολημένη -αν και τον Klumb ίσως τον χρησιμοποίησε για να την βοηθήσει να ξεφορτωθεί τα όπλα που σκοτώθηκε ο Fred. Η Dolly τον έπεισε να θάψει ένα όπλο γι' αυτήν λέγοντας ότι έμοιαζε με ένα από τα όπλα του ληστή και δεν ήθελε μπλεξίματα. Ο Klumb πέταξε το όπλο σε λάκκους πίσσας. Έπειτα, έπεισε έναν γείτονα να θάψει το άλλο όπλο στην αυλή του.

Όταν μετά από λίγο καιρό η Dolly χώρισε τον Klumb, εκείνος πήγε στην αστυνομία και είπε την ιστορία. Βρήκαν το όπλο στους λάκκους και η Dolly συνελήφθη. Ο γείτονάς της ξέθαψε το άλλο όπλο και το πήγε στην αστυνομία. Όμως, κανένα από τα όπλα μπορούσαν να συνδεθούν με την Dolly επειδή είχαν διαβρωθεί.

Από άρθρο την εποχή της δίκης της Dolly Oesterreich

Ενώ η Dolly περίμενε τη δίκη της, ικέτευσε τον Shapiro να "αγοράσει τρόφιμα για τον Sanhuber και να τον ειδοποιήσει να βγει από την κρυψώνα του". Προσπάθησε να πει στον Shapiro ότι ο άντρας στην σοφίτα ήταν ο περιπλανώμενος αδερφός της. Όμως, μη μπορώντας να αντισταθεί στην επιθυμία να μιλήσει με κάποιον άντρα, ο Sanhuber είπε όλη την αλήθεια στον Shapiro για τη σχέση του με την Dolly.

Ο Shapiro ουσιαστικά είπε στον Sanhuber να εξαφανιστεί και αποφυλάκισε με εγγύηση την Dolly. Προφανώς, το γεγονός ότι κρατούσε έναν άνδρα στη σοφίτα της δεν ήταν κάτι που παρέβαινε κάποιον όρο, καθώς ήταν ο δικηγόρος που μετακόμισε στο σπίτι της. Όλες οι κατηγορίες εναντίον της ακυρώθηκαν.

Όμως, επτά χρόνια αργότερα, τα πράγματα άλλαξαν μεταξύ της Dolly και του Shapiro. Εκείνος μετακόμισε και είπε στην αστυνομία τι είχε συγκεντρώσει για το έγκλημα κατά του Fred Oesterreich. Εκδόθηκαν ξανά εντάλματα για την Dolly και, αυτή τη φορά, για τον Sanhuber. Οι ένορκοι βρήκαν τον Sanhuber ένοχο για δολοφονία, παρά την υπεράσπιση από τον δικηγόρο του που δήλωσε ότι η Dolly τον είχε υποδουλώσει.

Η Dolly Oesterreich στο δικαστήριο

Η δίκη έγινε γνωστή ως Υπόθεση "Bat-man" μιας και ο Sanhuber κρυβόταν σε μια έρημη, σαν σπηλιά, σοφίτα. Παρ' όλα αυτά, το καταστατικό των περιορισμών για την ανθρωποκτονία είχε παρέλθει. Ο Sanhuber ήταν ελεύθερος.

Η Dolly Oesterreich δικάστηκε για συνωμοσία αλλά και αυτή αφέθηκε ελεύθερη επειδή οι ένορκοι ήταν διχασμένοι. Τελικά, το 1936, το κατηγορητήριο άρθηκε πλήρως. Πέθανε το 1961, σε ηλικία 80 χρόνων.

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου