Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Το Myrtles Plantation και η ιστορία που το στοιχειώνει


Από όταν το 1796, ο David Bradford έχτισε τη Myrtles Plantation στο St. Francisville της Λουιζιάνα, κυκλοφορούν φήμες ότι η φυτεία είναι στοιχειωμένη από εκδικητικά φαντάσματα.
 
 
 
Μέχρι και σήμερα, οι φυτείες σε όλη την Αμερική έχουν κάτι απόκοσμο. Λείψανα μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από τη φρίκη της σκλαβιάς, προκαλούν εικόνες τραγωδίας και ανθρώπινου πόνου. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένες από αυτές πιστεύεται ότι είναι στοιχειωμένες από τους ανθρώπους που μόχθησαν στα χωράφια ή χάθηκαν εκεί. Ένα τέτοιο μέρος είναι και η φυτεία Myrtles στο St. Francisville της Λουιζιάνα.
 
Σιωπηλός μάρτυρας για περισσότερα από 200 χρόνια ιστορίας στο βαθύτερο μέρος του Βαθύ Νότου, η οικεία της φυτείας θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στην Αμερική.

Όμως, τι ενέπνευσε αυτή τη φήμη; Και, υπάρχει αλήθεια στους ισχυρισμούς για θεάσεις φαντασμάτων;
 
Η απαρχή της φυτείας πριν από τα υποτιθέμενα στοιχειώματα
 

Ένα από τα δωμάτια

Η Myrtles Plantation ξεκίνησε ως ένα κομμάτι γης που αγοράστηκε από τον στρατηγό του Αμερικανικού Πολέμου της Επανάστασης, David Bradford. Το 1796 έχτισε το σπίτι και ονόμασε το μέρος "Laurel Grove".

Ξεγλιστρώντας από τη δικαιοσύνη για το ρόλο που έπαιξε στη λεγόμενη "Εξέγερση του Ουίσκι" (Whiskey Rebellion, γνωστή και ως Whiskey Insurrection, μια βίαιη διαμαρτυρία στις ΗΠΑ που ξεκίνησε το 1791 και έληξε το 1794 επί προεδρίας του Τζορτζ Ουάσιγκτον και αφορούσ ετην φορολογία. Ο λεγόμενος "φόρος του ουίσκι" ήταν ο πρώτος φόρος που επιβλήθηκε σε ένα εγχώριο προϊόν από τη νεοσύστατη ομοσπονδιακή κυβέρνηση), ο Bradford έχτισε το σπίτι στην τότε ισπανική αποικία.

Έζησε εκεί μόνος για αρκετά χρόνια μέχρι που, το 1799 επί προεδρίας Τζον Άνταμ, του δόθηκε επισήμως χάρη. Τότε λοιπόν έφερε και την οικογένειά του στη νέα του φυτεία.

Μετά τον θάνατο του Bradford, η έκταση πέρασε στην κόρη του και τον σύζυγό της, Clarke Woodruff. Η ζωή τους όμως δεν ήταν ευτυχισμένη. Από τα τρία παιδιά τους, μόνο ένα επέζησε μέχρι την ενηλικίωση.

Εκείνη την εποχή που οι Woodruff ζούσαν στη φυτεία, έχουμε την πρώτη γεύση της υποτιθέμενης παραφυσικής δραστηριότητας.

Ο μύθος της Chloe, του φαντάσματος της φυτείας
 

Η φωτογραφία στην οποία υποτίθεται έχει καταγραφεί το φάντασμα της Chloe

Όπως λέει η ιστορία, ο Clarke Woodruff ήταν γνωστός ως έντιμος άνθρωπος. Ωστόσο, είχε ένα μοιραίο ελάττωμα: μια ακόρεστη όρεξη για σεξ, και δεν άργησε να επικεντρωθεί σε μια από τις σκλάβες στη φυτεία, την Chloe.

Η νεαρή κοπέλα ήξερε ότι δεν έπρεπε να αρνηθεί τον Woodruff καθώς θα τιμωρούνταν αμέσως δουλεύοντας πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο, ή και χειρότερα. Έτσι, μη έχοντας άλλη επιλογή, ξεκίνησε μια σεξουαλική σχέση με τον Woodruff που κράτησε για μερικά χρόνια.

Ανήσυχη ότι η σύζυγος του Woodruff θα το μάθαινε και θα την τιμωρούσε, η Chloe άρχισε να κρυφακούει τις συνομιλίες της οικογένειας. Μια μέρα, ο Woodruff την έπιασε επ' αυτοφώρω και, ως τιμωρία, διέταξε να της κόψουν το αυτί. Από τότε, η νεαρή κοπέλα αναγκάστηκε να φορά ένα τουρμπάνι για να καλύψει το παραμορφωμένο αυτί της.

Όπως είναι λογικό, η Chloe ήθελε εκδίκηση. Ένα βράδυ, που η οικογένεια ετοιμαζόταν να καθίσει για δείπνο και ο Woodruff έλειπε, η κοπέλα φέρεται να έριξε λίγο δηλητήριο στο φαγητό τους. Μέσα σε λίγες ημέρες, η σύζυγος και δύο από τα παιδιά ήταν νεκροί.

Οι άλλοι σκλάβοι, φοβούμενοι ότι ο Woodruff θα μάθαινε τι είχε κάνει η Chloe όταν επέστρεφε, πήραν το θέμα στα χέρια τους. Την άρπαξαν και την κρέμασαν από ένα δέντρο. Όταν τελικά πέθανε, έκοψαν το σώμα της και το πέταξαν στο ποτάμι.

Σύμφωνα με το μύθο, το πνεύμα της Chloe στοιχειώνει ακόμα και σήμερα την φυτεία. Ωστόσο, αυτή η ιστορία δε θα γινόταν ευρέως διαδεδομένη παρά πολλές δεκαετίες αργότερα.

Η αιματοβαμμένη ιστορία της φυτείας συνεχίζεται
Το 1834, ο Woodruff πούλησε τη φυτεία σε κάποιον Ruffin Grey Stirling. Ο Stirling ανακαίνισε το σπίτι και μετονόμασε τη φυτεία από τα δέντρα μυρτιάς που φύτρωναν εκεί.

Λίγο αργότερα, η φυτεία πέρασε στον William Winter, έναν από τους γαμπρούς του Sterling.

Το 1871, κάποιος άγνωστος πυροβόλησε τον Winter στο στήθος καθώς έβγαινε από το σπίτι. Λέγεται ότι ο Winter έτρεξε πίσω στο σπίτι, αλλά σκόνταψε στις σκάλες και τελικά πέθανε στην αγκαλιά της συζύγου του.

Μετά από αυτό, η φυτεία συνέχισε να έχει διάφορους ιδιοκτήτες. Πολύ αργότερα, κάτι αφύσικο φέρεται να άρχισε να συμβαίνει...

Η παραφυσική δραστηριότητα στις πρόσφατες δεκαετίες
 

Ο υποτιθέμενος στοιχειωμένος καθρέφτης μέσα στην οικεία

Την δεκαετία του 1970, η Myrtles Plantation αγοράστηκε από την οικογένεια Meyers και τότε έκανε την εμφάνισή της η φήμη ως στοιχειωμένο μέρος. Η οικογένεια άνοιξε τη φυτεία ως "bed and breakfast" και δεν άργησε να γίνουν παράξενα πράγματα.

Οι επισκέπτες ανέφεραν ότι άκουγαν περίεργους θορύβους. Άλλοι είδαν φαντάσματα, συχνά ένα νεαρό κορίτσι που φορούσε τουρμπάνι. Πολλοί πρότειναν ότι ίσως ήταν το πνεύμα της Chloe, η οποία μέχρι τότε είχε γίνει ένας τοπικός θρύλος. Το 1992, ο ιδιοκτήτης υποτίθεται ότι την κατέγραψε σε φιλμ.

Εκείνη τη χρονιά, τράβηξε μια φωτογραφία του ακινήτου για να κλείσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Η φωτογραφία ξεχάστηκε γρήγορα μέχρι που, τρία χρόνια αργότερα, ένας ερευνητής ζήτησε να τη χρησιμοποιήσει για μια καρτ ποστάλ. Και τότε παρατήρησε τη φιγούρα ενός νεαρού κοριτσιού, όπως λέγεται. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, εκείνη την ημέρα, δεν ήταν κανείς στο σημείο. 
 
Άλλες φημολογούμενες θεάσεις φαντασμάτων
Το εκδικητικό φάντασμα ενός κακοποιημένου κοριτσιού ακούγεται αρκετά τρομακτικό. Ωστόσο, αν πρέπει να πιστέψουμε άλλες θεάσεις, δεν είναι η μόνη παραφυσική κάτοικος της φυτείας.

Μερικοί ισχυρίζονται ότι έχουν δει νεαρά κορίτσια με ρούχα παλιού στυλ στα παράθυρα. Άλλοι λένε ότι είδαν τα παιδιά του Woodruff να εμφανίζονται στον καθρέφτη κοντά στο δωμάτιο όπου πέθαναν.

Ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με έναν άλλο τοπικό μύθο, στην πραγματικότητα, η φυτεία χτίστηκε πάνω σε ινδιάνικο ταφικό έδαφος -μια κοινή ιδέα για ιστορίες παραφυσικών δραστηριοτήτων. Κάποιοι αναφέρουν ότι είδαν το πνεύμα μιας ιθαγενούς Αμερικανίδας σε ένα κιόσκι, που προφανώς, ήταν κάποια που θάφτηκε εκεί πριν από πολύ καιρό.

Άλλοι ανέφεραν ότι είδαν τον ίδιο τον Winter, τον μόνο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι σκοτώθηκε στη φυτεία. Σύμφωνα με αυτή την ιστορία, το φάντασμά του ξαναζεί τις τελευταίες του στιγμές, τρέχοντας μέχρι το 17ο σκαλί όπου φέρεται να βρήκε το τέλος του.
 
Μερικοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι έχουν καταγράψει τα φαντάσματα σε φιλμ. Αν και μερικές από αυτές τις φωτογραφίες είναι αναμφισβήτητα τρομακτικές, φαίνονται κάπως κοκκώδεις και εγείρουν υποψίες για την αυθεντικότητά τους. 

Είναι όντως στοιχειωμένο η οικεία στην Myrtles Plantation;
 


Οι ιστορίες για τα φαντάσματα της φυτείας είναι κάπως προβληματικές. Για παράδειγμα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν υπήρξε Chloe. Οι Woodruff δεν κατέγραψαν ποτέ ότι είχαν κάποια σκλάβα με αυτό το όνομα. Και, παρόλο που η σύζυγος και τα παιδιά πέθαναν, δεν δηλητηριάστηκαν. Όπως πολλοί άνθρωποι στην αποικιακή Λουιζιάνα, υπέκυψαν από τον κίτρινο πυρετό.
 
Στην πραγματικότητα, πολλά από τα πιο φρικιαστικά γεγονότα που υποτίθεται ότι συνέβησαν στο σπίτι, όπως οι δέκα φόνοι που φέρεται να διαπράχθηκαν εκεί, φαίνονται επίσης επινοημένα.

Είναι αυτό αρκετό όμως για να πει κανείς ότι δε συμβαίνουν παράξενα πράγματα στην Myrtles Plantation; Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το μάθουμε και αυτός είναι να διανυκτερεύσει κανείς εκεί...

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου