Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Η ξεχασμένη χρήση μερικών καθημερινών αντικειμένων


Μερικά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν λειτουργίες που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν. Αντικείμενα ή χαρακτηριστά που δεν χρησιμοποιούνται όπως τα προόριζε ο κατασκευαστής τους και χρήσεις που είναι ξεπερασμένες, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν.
 
 

Η μικρή έξτρα τσέπη στα τζιν
Σίγουρα θα έχετε δει την μικρή τσέπη στα τζιν σας. Πολλοί πιστεύουν ότι προορίζεται για κέρματα, ή αναπτήρα, αλλά σύμφωνα με την Levi's, η τσέπη προοριζόταν για τα ρολόγια τσέπης.

Η τρύπα στο χερούλι της κατσαρόλας
Πολλές κατσαρόλες και τηγάνια έχουν μια μικρή τρύπα στο άκρο της λαβής τους. Αν και είναι μια καλή λύση για να τα κρεμάμε όταν δεν τα χρησιμοποιούμε, οι τρύπες σχεδιάστηκαν με άλλο σκοπό: για να ακουμπάμε το κουτάλι ή τη σπάτουλα.

Η θηλιά στο πίσω μέρος των πουκαμίσων
 
 
Αν κοιτάξετε στο πίσω μέρος πολλών ανδρικών πουκάμισων, κάτω από το κολάρο και ανάμεσα στους ώμους, θα δείτε μια μικρή θηλιά. Αν και οι περισσότεροι πιθανώς δεν την χρησιμοποιούν -τουλάχιστον, όχι συχνά- είναι εκεί για να παρέχει έναν βολικό τρόπο για να κρεμάσει κάποιος το πουκάμισό του όταν δεν υπάρχει κρεμάστρα. Λέγεται ότι ξεκίνησε από τους ναυτικούς, οι οποίοι κρεμούσαν τα πουκάμισά τους στα άγκιστρα του πλοίου ενώ άλλαζαν.
 
Το ντουλαπάκι στα αυτοκίνητα
Ονομάζεται "glove compartment" ή "glovebox" ή "glovie". Και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς το χρησιμοποιούμε για να βάζουμε τα χαρτιά του αυτοκινήτου, οι πρώτοι αυτοκινητιστές τα χρησιμοποίησαν για να βάζουν τα γάντια οδήγησης. Το 1900, η εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων Packard πρόσθεσε το διαμέρισμα στα οχήματά της. Όμως, ήταν η Βρετανίδα οδηγός αγώνων Dorothy Levitt που πρότεινε ότι ήταν ιδανικό μέρος για να έχει ένα ζευγάρι γάντια, τα οποία, εκείνη την εποχή, είχαν λειτουργικό ρόλο και δεν ήταν απλά μόδα. Πολλά αυτοκίνητα είχαν ανοιχτές οροφές και οι οδηγοί έπρεπε κάπως να κρατούν τα χέρια τους ζεστά για να οδηγούν σωστά.

Οι τρύπες στο κουτί του αλουμινόχαρτου
Αν ποτέ προσέξατε ένα κουτί αλουμινόχαρτου ή ζελατίνας τυλίγματος, ίσως να παρατηρήσατε ότι υπάρχουν μικρές εσοχές που, όταν τις σπρώξουμε, δημιουργούν μικρές τρύπες και στα δύο άκρα του κουτιού. Ο λόγος για αυτές τις τρύπες είναι τυπωμένος πάνω στο κουτί: "Πατήστε για να σταθεροποιήσετε το ρολό".

Το συρτάρι κάτω από την ηλεκτρική κουζίνα
Αν έχετε ηλεκτρική κουζίνα και στο συρτάρι στο κάτω μέρος της έχετε ταψιά και τηγάνια, δεν είστε οι μόνοι, το ίδιο συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, δεν ήταν αυτή η πρόθεση του κατασκευαστή. Το συρτάρι προορίζεται ως ένα μέρος για να διατηρείται το φαγητό ζεστό ενώ μαγειρεύονται άλλα πιάτα. Μάλιστα, ορισμένες εταιρείες προειδοποιούν να μην χρησιμοποιείται για αποθήκευση οποιουδήποτε είδους.

Οι τρύπες στα Converse
Ο κύριος σκοπός αυτών των φαινομενικά παράξενων τρυπών είναι για τον αερισμό του παπουτσιού. Όμως, είναι εκεί για να προσφέρουν μια επιπλέον αίσθηση πρόσδεσης, αν το επιθυμείτε.

Η θηλιά στο πλάι σε κάποια τζιν
Όποιος, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ή στις αρχές της δεκαετίας του 2000, φόρεσε "τζιν ξυλουργού" θα θυμάται ότι, στη μια πλευρά, υπήρχε μια θηλιά. Αν και ήταν καθαρά διακοσμητική, στα πραγματικά τζιν ξυλουργών, τα οποία έχουν πολλές τσέπες και θηλιές, προορίζονταν για να βάζουν τα εργαλεία της δουλειάς.

από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου