Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

11 παράξενες πινακίδες δρόμου απ' όλο τον κόσμο


Η οδήγηση σε άλλες χώρες μπορεί να είναι δύσκολη. Είτε το τιμόνι βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά του αυτοκινήτου και να οδηγείτε στην "λάθος" πλευρά του δρόμου, ή οι πινακίδες και το τι σημαίνουν να προκαλούν σύγχυση. Δείτε μερικές ασυνήθιστες πινακίδες και τις εξηγήσεις τους από όλο τον κόσμο.
 
 

 
Απότομος γκρεμός, Αργεντινή
 
 
Μια πινακίδα στην Αργεντινή που υπενθυμίζει τους οδηγούς να προσέχουν την ταχύτητά τους για έναν επερχόμενο λόφο.

 
Διερχόμενα λάμα, Βολιβία
 
 
Όταν κάποιος οδηγεί στην Βολιβία και σε άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής, θα πρέπει να προσέχει για λάμα που διασχίζουν το δρόμο.
 
 
Δρόμος σε λόφο χωρίς ορατότητα, Ισλανδία
 

Στην Ισλανδία, αυτή η πινακίδα συστήνει την προσοχή στους οδηγούς για επερχόμενο "blindhæð", δηλαδή "τυφλό λόφο", όπου δεν μπορεί κάποιος να δει αν έρχεται αυτοκίνητο από την άλλη πλευρά.
 

Προσοχή σκαντζόχοιροι, Ηνωμένο Βασίλειο
 

Αν οδηγείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πιο σκληρά ελαστικά. Υπάρχει και αυτή η πινακίδα που προειδοποιεί ότι υπάρχουν σκαντζόχοιροι.
 

Διερχόμενα έλκηθρα, Γροιλανδία
 

Σε μια χώρα με πολύ λίγους δρόμους και πολύ πάγο, τα έλκηθρα με σκυλιά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μετακινηθεί κανείς. Αυτή η πινακίδα στη Γροιλανδία προειδοποιεί ότι μπορεί σε έναν δρόμο να υπάρχουν έλκηθρα.
 

Διερχόμενες αντιλόπες, Νότια Αφρική
 

Αυτή η πινακίδα, που βρίσκεται σε πολλές χώρες της Νότιας Αφρικής, προειδοποιεί για διερχόμενους όρυγες, ένα είδος αφρικανικής αντιλόπης. Υπόψη, όρυγες έχουν επιτεθεί σε drone...

 
Πινακίδα απαγόρευσης οχημάτων, Ισραήλ
 

Πρόκειται για μια ισραηλινή πινακίδα που δείχνει ποιοι τρόποι μεταφοράς δεν επιτρέπονται σε αυτήν την περιοχή.
 

Διερχόμενα καγκουρό, Αυστραλία
 

Η Αυστραλία είναι γεμάτη άγρια φύση. Οπότε, υπάρχουν πινακίδες όπως αυτή που προειδοποιεί για καγκουρό.

 
Πεδίο μάχης, Ηνωμένο Βασίλειο (φωτογραφία στην αρχή του θέματος)
Η πινακίδα ενημερώνει ότι υπάρχει κοντά ένα διάσημο μέρος που συνέβη κάποια μάχη. Όπως και στην Ελλάδα, οι καφέ πινακίδες στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν τουριστικά και ιστορικά αξιοθέατα.
 

Παράκτιο μονοπάτι, Ιρλανδία
 

Αυτή η ιρλανδική πινακίδα ενημερώνει για τον Wild Atlantic Way, ένα μονοπάτι 1.550 μιλίων κατά μήκος της δυτικής ακτής του νησιού.
 

Διερχόμενες καμήλες, Ισραήλ
 

Στην Ελλάδα έχουμε πινακίδες με εικόνες διαφόρων ζώων, αγελάδων για παράδειγμα. Παρόμοια, στο Ισραήλ, υπάρχουν πινακίδες με καμήλες.

από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου