Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Κεραυνός πάνω από το Challenger

πηγή: nasa

30 Αυγούστου 1983, Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, Φλόριντα, ΗΠΑ. Μια ισχυρή καταιγίδα δημιούργησε ένα απόκοσμο μωσαϊκό φωτός στον ουρανό κοντά στο Space Shuttle Launch Complex 39A λίγες ώρες πριν την εκτόξευση του Challenger για την αποστολή STS-8 στις 2:32. Η βροχή και οι αστραπές σταμάτησαν αφού τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία από μια απομακρυσμένη κάμερα που έχει στίσει ο Sam Walton της United Press International και τελικά έγινε η εκτόξευση.

Εκρήξεις στον Ουρανό: Μάκρο Φωτογραφίες πυροτεχνημάτων από τον Nick Pacione


Στις 4 Ιουλίου, στην εθνική επέτειο των ΗΠΑ, ο φωτογράφος Nick Pacione κατασκήνωσε κάτω από ένα σόου πυροτεχνημάτων και τράβηξε τις φωτογραφίες που θα δείτε με ένα φακό μάκρο. Χρησιμοποίησε μια ειδική τεχνική που αλλάζει την εστίαση κατά τη διάρκεια της έκθεσης για να δημιουργήσει μερικές υπέροχες αφηρημένες εικόνες που μερικές φορές δεν μοιάζουν καν με πυροτεχνήματα. Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συλλογή Explosions in the Sky.





Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η Google ξαναζωντανεύει την ιστορική ομιλία του Martin Luther King 50 χρόνια μετά!


Στις 28 Αυγούστου 1963 ο Martin Luther King Jr. πραγματοποίησε την ιστορική ομιλία “I have a dream” κατά του φυλετικού ρατσισμού. Με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την ομιλία που άλλαξε για πάντα την ιστορία της Αμερικής, η Google σε συνεργασία με τις Organic και Unit9 τιμά τη μνήμη του με το νέο project ‘March on Washington’.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Μια απεικόνιση του τι υπάρχει στην καρδιά μιας γυναίκας από τα 1830


Στα 1830, ο D. W. Kellogg (και ο αδερφός του) έγινε ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς διακοσμητικών εκτυπώσεων, που συχνά έπαιρναν τη μορφή δημιουργικών χαρτών. Ο παραπάνω χάρτης ονομάζεται "A Map of the Open Country of a Woman's Heart" (Ένας χάρτης μιας ανοιχτής χώρας μιας γυναικείας καρδιάς), ένας "χάρτης" που δείχνει τα διαφορετικά μέρη -όπως τα 'Love of Dress' (Αγάπη για Φόρεμα), 'Province of Deception' (Επαρχία της Κατεργαριάς) ή 'Land of Selfishness' (Γη της Ιδιοτέλειας)- στα οποία χωρίζεται η καρδιά μιας γυναίκας.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Δεκαπενταύγουστος: «Το Πάσχα του Καλοκαιριού» - Πότε καθιερώθηκε η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας


Η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει ιδιαίτερη θέση στο εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συνδέεται άμεσα με τη μοναδικότητα του προσώπου της Παναγίας στο έργο «της εν Χριστώ σωτηρίας» των ανθρώπων, αποτελώντας τη μεγαλύτερη από τις γιορτές που καθιέρωσε η Εκκλησία προς τιμήν της Μητέρας του Χριστού, τις ονομαζόμενες θεομητορικές εορτές.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ναγκασάκι: Η "ξεχασμένη" βόμβα που προκάλεσε όλεθρο


Τρεις μέρες μετά από τη Χιροσίμα οι Αμερικανοί ρίχνουν δεύτερη ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι. Πέντε μέρες μετά από τον απόλυτο όλεθρο η Ιαπωνία παραδίδεται.

Η ιστορία του γυμνισμoύ


Σύμφωνα με τους ιστορικούς, υπολογίζεται ότι ο άνθρωπος ένιωσε για πρώτη φορά την ανάγκη να ντυθεί πριν από περίπου 72.000 χρόνια. Έως τότε, η γύμνια ήταν κάτι απολύτως φυσικό για τον Homo Sapiens και εξακολούθησε να είναι για πολλούς αρχαίους πολιτισμούς.

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Το πέτρινο δέντρο που χτίστηκε από αγάπη


Στο Οντάριο του Καναδά, στην Island Lake Conservation Area, βρίσκεται το Dods and McNair Memorial Forest Trail, όπου ο κόσμος εδώ και χρόνια φυτεύει δέντρα σε ανάμνηση των αγαπημένων τους.