Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Η Μάχη του Στάλινγκραντ, η μεγαλύτερη πολεμική σύγκρουση στην ιστορία

Η μάχη του Στάλινγκραντ σηματοδότησε το σημείο καμπής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, θέτοντας το σκηνικό για την προέλαση του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο.
 
Η πικρή, κολοσσιαία μάχη του Στάλινγκραντ ήταν το βασικό σημείο καμπής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ανοίγοντας το δρόμο για την τελική ήττα της ναζιστικής Γερμανίας.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Η αιματοβαμμένη πολιορκία στο Ruby Ridge του Αϊντάχο

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Η Sara Weaver, ο Kevin Harris και ο Sammy Weaver
 
Όταν το 1992, ο Randy Weaver συνελήφθη να πουλά παράνομα όπλα, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες σχεδίαζαν να τον συλλάβουν στο σπίτι του στο Ruby Ridge του Αϊντάχο. Εκείνος όμως είχε άλλα σχέδια...

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Η Ξεχασμένη Μάχη: Η ιαπωνική εισβολή στην Αλάσκα

 
Τα ξημερώματα της 6ης Ιουνίου 1942, 500 Ιάπωνες στρατιώτες αποβιβάστηκαν στην Κίσκα, μια από τις Αλεούτιες νήσους (ή Αλεούτες) της Αλάσκας.
 

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Η πραγματική ιστορία πίσω από τους θανάτους στην Βαλτιμόρη που ενέπνευσαν τη σειρά "Lady in the Lake"

 
Το "Lady in the Lake" είναι μια νέα μίνι σειρά (έκανε πρεμιέρα στο Apple TV+ στις 19 Ιουλίου 2024) που παρουσιάζει μια μυθιστορηματική όψη δύο άσχετων υποθέσεων που συνέβησαν το 1969: τη μυστηριώδη εξαφάνιση της μπαργούμαν Shirley Lee Parker και τη δολοφονία της 11χρονης Esther Lebowitz με την Νάταλι Πόρτμαν (Maddie Schwartz) να υποδύεται μια φανταστική δημοσιογράφο που ερευνά αυτές τις δύο υποθέσεις.

Όταν ο κόσμος κατέβαζε παιχνίδια για ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το... ραδιόφωνο

 
Το 1977 ήταν μια σημαντική χρονιά στην ιστορία των οικιακών υπολογιστών καθώς κυκλοφόρησε ο πρώτος στον κόσμο ηλεκτρονικός υπολογιστής με μικροεπεξεργαστή και μάλιστα, όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία διαφορετικά μοντέλα από τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές, το εξαιρετικά επιτυχημένο Apple II, το Commodore PET και το TRS-80, το οποίο, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980, ξεπέρασε κατά πέντε φορές τις πωλήσεις του Apple II. Όλα αυτά τα μηχανήματα, αλλά και αυτά που ακολούθησαν, είχαν κασέτες για αποθήκευση, επειδή οι σκληροί δίσκοι ήταν ακόμα πολύ ακριβοί. Μόνο κατά τη δεκαετία του 1980 οι υπολογιστές άρχισαν να προσφέρουν αποθηκευτικούς χώρους σκληρού δίσκου, πρώτα ως περιφερειακά και αργότερα ως εσωτερικές μονάδες δίσκου.