Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Η θεωρεία συνωμοσίας "Project Blue Beam"

 
Σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας Project Blue Beam (Σχέδιο Γαλάζια Ακτίνα) που διατύπωσε ο Καναδός ερευνητής δημοσιογράφος, ποιητής, δοκιμιογράφος και θεωρητικός της συνωμοσίας, Serge Monast, η NASA και ο ΟΗΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ολοκληρωτική κυβέρνηση στον κόσμο.
 
Υπάρχει όμως κάποια απόδειξη γι' αυτό;
 
 
 
Σήμερα, υπάρχουν κάμποσες θεωρίες συνωμοσίας, που κυμαίνονται από εικασίες για τη δολοφονία του JFK μέχρι ότι η Γη είναι επίπεδη. Μεταξύ των πιο περίεργων θεωριών συνωμοσίας, υπάρχει και αυτή του "Project Blue Beam".
 
Το Project Blue Beam προτάθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1990 από έναν δημοσιογράφο που έγινε θεωρητικός συνωμοσίας, τον Serge Monast. Ο Monast, που ενδιαφερόταν για το έργο άλλων θεωρητικών συνωμοσίας, άρχισε να διαβάζει για τις Μυστικές Κοινωνίες και άρχισε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις θεωρίες σχετικά με μια πιθανή Νέα Παγκόσμια Τάξη, την οποία χρησιμοποίησε ως το θεμέλιο για το Project Blue Beam.

Εν ολίγοις, το Project Blue Beam είναι μια θεωρία συνωμοσίας που υποδηλώνει ότι η NASA και ο ΟΗΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν μια Νέα Παγκόσμια Τάξη εφαρμόζοντας την θρησκεία της Νέας Εποχής με επικεφαλής τον Αντίχριστο, κάνοντας χρήση προηγμένης τεχνολογίας για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους και να πιστέψουν σε αυτή τη θρησκεία. Αν επιτύχουν στην υποτιθέμενη αποστολή τους, όλες οι παραδοσιακές θρησκείες θα καταργηθούν και όλες οι εθνικές ταυτότητες θα αφαιρεθούν υπέρ μιας μονοκοσμικής θρησκείας και μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Ο συνωμοσιολόγος Monast και οι απαρχές του Project Blue Beam
 
Ο Serge Monast 
 
Πριν γίνει γνωστός για τη θεωρία του, ο Monast ήταν συγγραφέας ο οποίος, στις δεκαετίες του 1970 και του '80, εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές για την πρώιμη ζωή του, αλλά είναι σαφές ότι στις αρχές της δεκαετίας του '90, είχε αρχίσει να ενδιαφέρεται βαθιά για τις θεωρίες συνωμοσίας.

Άρχισε να γράφει για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη, έναν όρο που χρησιμοποιείται σε πολλές θεωρίες συνωμοσίας που υποστηρίζουν ότι μια οργάνωση -όπως ο ΟΗΕ ή οι Πεφωτισμένοι, οι γνωστοί Illuminati- εργάζεται για να δημιουργήσει μια παγκόσμια κυβέρνηση και να κατηχήσει τους ανθρώπους ώστε να αποδεχτούν μια τέτοια ολοκληρωτική δικτατορία.

Συχνά, αυτές οι θεωρίες επικαλύπτονται από αντισημιτισμό, διαδίδοντας ψευδείς αφηγήσεις ότι οι Εβραίοι έχουν τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών και των οργανισμών των ΜΜΕ στον κόσμο και ελπίζουν να καταλάβουν τη Γη. Επίσης, τέτοιες θεωρίες είναι συχνά βουτηγμένες στον φόβο και βασίζονται σε ανησυχίες για τον Αντίχριστο.
 
Ο Άλεξ Τζόουνς σε μια συγκέντρωση "You Can’t Close America" στο Ώστιν του Τέξας, διαμαρτυρόμενος για τα lockdown του COVID-19 κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας το 2020

Συγκεκριμένα, οι θεωρίες για την Νέα Παγκόσμια Τάξη προωθήθηκαν από τον ακροδεξιό, ραδιοφωνικό παραγωγό και έναν από τους πιο δημοφιλείς και διαβόητους θεωρητικούς συνωμοσίας της Αμερικής, που στην κατοχή του έχει τους ενημερωτικούς ιστοτόπους InfoWars, NewsWars και PrisonPlanet, Άλεξ Τζόουνς. Συγκεκριμένα, ο Τζόουνς έχει ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, είτε απέκρυψε πληροφορίες, είτε διαστρέβλωσε την αλήθεια σχετικά με διάφορα συγκλονιστικά γεγονότα που συνέβησαν στην χώρα, όπως τις δολοφονίες στο Δημοτικό Σχολείο Σάντι Χουκ το 2012 (ανέφερε ότι ήταν μια απάτη με "ψεύτικη σημαία" που διαπράχθηκε από "φορείς κρίσης" σε μια προσπάθεια να αφαιρέσει το δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών στην οπλοκατοχή. Αργότερα, εξαιτίας αυτών των ψευδών ισχυρισμών, διατάχθηκε να πληρώσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στις οικογένειες των θυμάτων του Σάντι Χουκ).

Όλα αυτά είναι σημαντικό πλαίσιο για να καταλάβουμε από πού προερχόταν ο Monast όταν ανακάλυψε την θεωρία του Project Blue Beam.

Ο Monast έγραψε για πρώτη φορά για το Project Blue Beam το 1994, δημοσιεύοντας το "NASA's Project Blue Beam" και επεκτείνοντας τη θεωρία ένα χρόνο αργότερα στο "Les Protocoles de Toronto", το οποίο βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών", ένα κατασκευασμένο κείμενο που περιγράφει λεπτομερώς μια εβραϊκή συνωμοσία για την κυριαρχία στον κόσμο. Σε μια περίεργη πλοκή της υπόθεσης, κάποιοι πιστεύουν ότι ίσως ο Monast εμπνεύστηκε από το Star Trek και συγκεκριμένα την υπόθεση μιας ταινίας που δεν προβλήθηκε ποτέ, το "Star Trek: The God Thing", η οποία παρουσίαζε μια μυστηριώδη δύναμη που ισχυριζόταν ότι ήταν Θεός, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένας υπολογιστής με αισθήματα.
 
Ωστόσο, η θεωρία του Monast επικεντρώθηκε περισσότερο στη NASA και τον ΟΗΕ, και το υποτιθέμενο σχέδιό τους των τεσσάρων βημάτων για την επίτευξη της παγκόσμιας κυριαρχίας.

Τα τέσσερα βήματα του Project Blue Beam
 
Τα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον 

Το πρώτο βήμα, σύμφωνα με τον Monast, περιλαμβάνει την αποτελεσματική επανεγγραφή της ιστορίας με ψεύτικους σεισμούς σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι ανθρωπογενείς σεισμοί προορίζονται να οδηγήσουν στην ανακάλυψη πλαστών "τεχνουργημάτων" που θα δυσφημήσουν τις παραδοσιακές θρησκείες και ιδιαίτερα τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ.

Ουσιαστικά, ο Monast πίστευε ότι η NASA και ο ΟΗΕ θα διέλυαν αυτές τις καθιερωμένες θρησκείες σε όλο τον κόσμο σπέρνοντας "ιστορικές" αμφιβολίες για αυτές, προκειμένου να διαδώσουν τη θρησκεία της Νέας Εποχής.

Το δεύτερο βήμα περιλαμβάνει τρισδιάστατες ολογραφικές προβολές με λέιζερ που θα μεταδίδονταν σε όλο τον πλανήτη για να δημιουργήσουν μια τεράστια "διαστημική παράσταση", και οι οποίες θα απεικονίζουν στον ουρανό διάφορες θρησκευτικές μορφές, συμπεριλαμβανομένων του Ιησού, του Μωάμεθ και του Βούδα. Στο φινάλε της παράστασης, όλα αυτά τα ολογράμματα θα συγχωνευτούν σε μια μοναδική οντότητα: τον Αντίχριστο.

Ποια είναι η εξήγηση του Monast για πώς θα πείσει αυτό το σόου τους ανθρώπους στη Γη να ακολουθήσουν τη NASA και τα υποτιθέμενα σχέδια του ΟΗΕ; "Τέτοιες ακτίνες από δορυφόρους τροφοδοτούνται από τις μνήμες των υπολογιστών που έχουν αποθηκεύσει τεράστιες ποσότητες δεδομένων για κάθε άνθρωπο στη γη και τις γλώσσες τους. Στη συνέχεια, οι ακτίνες θα αλληλεπιδράσουν με τη φυσική τους σκέψη για να σχηματίσουν αυτό που ονομάζουμε 'διάχυτη τεχνητή σκέψη'".

Το τρίτο στάδιο είναι αυτό που ο Monast ονόμασε "τηλεπαθητική ηλεκτρονική αμφίδρομη επικοινωνία". Υποστήριξε ότι η NASA θα χρησιμοποιούσε ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητας και δορυφορικές ακτίνες για να επικοινωνήσει "τηλεπαθητικά" με άτομα, υποθέτοντας ότι, αυτοί οι "δέκτες" θα πίστευαν ότι τους μιλάει ο θεός. Μέσω αυτής της επικοινωνίας, ο Monast ισχυρίστηκε ότι η NASA θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων και να τους προετοιμάσει για το τέταρτο βήμα.

Το τελευταίο βήμα του Project Blue Beam έχει πολλά δικά του στάδια.
 
Το πρώτο στάδιο είναι να πεισθεί η ανθρωπότητα ότι επίκειται εισβολή εξωγήινων.
 
Το δεύτερο στάδιο είναι να πεισθούν οι Χριστιανοί ότι η πρόκειται να ξεκινήσει η "Αρπαγή των Πιστών" (ή "Αρπαγή της Εκκλησίας", όπως επίσης αποκαλείται), ένα μεγάλο θεολογικό ερώτημα που σχετίζεται με την εσχατολογία (το Τέλος του Κόσμου), αφορά την αρπαγή των πιστών από τον Ιησού Χριστό και της απομάκρυνσής τους από τη Γη και αν αυτό θα συμβεί πριν ή κατά τη διάρκεια της Δευτέρας Παρουσίας.

Το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας από τη NASA για να επιτρέψει στις "υπερφυσικές δυνάμεις" να ταξιδέψουν μέσω της καλωδιακής τηλεόρασης, των τηλεφωνικών γραμμών και των οπτικών ινών ώστε για να ενεργοποιήσουν μικροτσίπ σε όλα τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και τις συσκευές.

Στο βέβαιο χάος που θα ακολουθούσε, ο Monast πίστευε ότι η NASA και ο ΟΗΕ θα αποκάλυπταν σιγά σιγά την προτεινόμενη Νέα Παγκόσμια Τάξη -ενώ σταδιακά θα αντικαταστήσουν τα μετρητά με μια εκδοχή του κρυπτονομίσματος και θα εξαλείψουν την έννοια της ανεξαρτησίας-, με την ανθρωπότητα να είναι έτοιμη να την αποδεχθεί για να εξασφαλίσει την επιβίωση. Όλοι όσοι συμφωνούσαν θα αναγκάζονταν να αποδεχτούν τη νέα ολοκληρωτική παγκόσμια κυβέρνηση και την θρησκεία της Νέας Εποχής που θα αγκάλιαζε τη "λατρεία του ανθρώπου". Όποιος αντιστέκονταν θα αντιμετώπιζε μια σειρά από απάνθρωπες τιμωρίες -από καταναγκαστική εργασία μέχρι βάναυση εκτέλεση.

"Το Project Blue Beam της NASA είναι η κύρια οδηγία για τον απόλυτο έλεγχο της νέας παγκόσμιας τάξης στους πληθυσμούς ολόκληρης της γης", επέμεινε ο Monast στους αναγνώστες του. "Θα πρότεινα να ερευνήσετε προσεκτικά αυτές τις πληροφορίες πριν τις απορρίψετε ως φανατική τρέλα".

Η σύγχρονη πίστη σε αυτήν τη θεωρία συνωμοσίας
 
Κάποιοι πιστεύουν ότι, ενώ ο Monast δημιουργούσε τη θεωρία του Project Blue Beam, άντλησε έμπνευση από την υπόθεση του "Star Trek: The God Thing" που όμως δεν προβλήθηκε ποτέ
 
Ο Monast πέθανε το 1996, σε ηλικία 51 ετών, από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του όπου φέρεται να συνελήφθη δύο φορές. Η θεωρία του όμως δεν πέθανε μαζί του. Στην πραγματικότητα, ο θάνατός του άνοιξε το δρόμο σε άλλους συνωμοσιολόγους να κάνουν περαιτέρω εικασίες σχετικά με το Project Blue Beam. Κάποιοι μάλιστα πρότειναν ότι είχε δολοφονηθεί από πρόσωπα της εξουσίας για να καλύψουν αυτό που είχε αποκαλύψει.

Το Project Blue Beam βρήκε γρήγορα μια δεύτερη ζωή χάρη στο διαδίκτυο όπου, τη δεκαετία του 2000, έγινε πιο mainstream. Ένας από τους πρώτους που διέσπειρα την εν λόγω θεωρεία συνωμοσίας ήταν η πλέον ανενεργή σελίδα GeoCities όπου έγραφε ο David Oppenheimer, ο οποίος επεκτάθηκε στο αρχικό κείμενο του Monast. Η θεωρία καλύφθηκε επίσης σε βάθος στον ιστότοπο educate-yourself.org, που ανήκει και επιμελήθηκε κάποιος Ken Adachi, ο οποίος είναι εξαιρετικά φανατικός κατά της οργανωμένης ιατρικής, ακόμη και όταν πρόκειται για τη θεραπεία καταληκτικών ασθενειών.

Πιο πρόσφατα, η θεωρία επανεμφανίστηκε στα ΜΚΔ καθώς η κυβέρνηση των Η.Π.Α. γίνεται πιο ανοικτή σχετικά με τα Α.Τ.Ι.Α. και την κατάρριψη μυστήριων αντικειμένων που εντοπίστηκαν στον ουρανό. Αυτό έκανε ορισμένους να επισημάνουν τους ισχυρισμούς του Monast ότι οι "ιπτάμενοι δίσκοι" και άλλα Α.Τ.Ι.Α. είναι απλώς οι δοκιμαστικές πτήσης της NASA για το μελλοντικό "διαστημικό σόου" τους. Όμως, ενώ το Project Blue Beam εξακολουθεί να έχει ακόμη και σήμερα πιστούς, δεν υπήρξε ποτέ καμία απτή απόδειξη που να το υποστηρίζει.

Προσπαθεί να τραβήξει τα γεγονότα του πραγματικού κόσμου σε ένα φανταστικό σενάριο, στρώνοντας αρκετή αμφιβολία και προάγοντας αρκετό φόβο ότι όσοι έχουν ήδη την τάση να πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας -άτομα με έντονη επιθυμία να αισθάνονται ασφαλείς και ότι η κοινότητά τους είναι ανώτερη από άλλες, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη- πιθανότατα θα πιστέψουν την θεωρία του Project Blue Beam.

Εν κατακλείδι, το Project Blue Beam δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά: μια άγρια θεωρία συνωμοσίας χωρίς πραγματικά στοιχεία που να την υποστηρίζουν.

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου