Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

The Alphabet Murders: Η ανατριχιαστική ιστορία των δολοφονιών κοριτσιών με τα διπλά αρχικά


Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο "Alphabet Murderer" παραμόνευε στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, σκοτώνοντας κορίτσια που είχαν το ίδιο αρχικό σε όνομα και επίθετο, φρικτά εγκλήματα που μέχρι και σήμερα παραμένουν άλυτα.
 
 

Το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου 1971, ένα νεαρό κορίτσι έτρεχε στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου στα βόρεια της Νέας Υόρκης.
 
Κουνούσε τα χέρια της καθώς έφευγε από ένα αυτοκίνητο που κινούνταν προς το μέρος της. Από τη μέση και κάτω δεν φορούσε τίποτα. Εκατό οδηγοί περίπου πέρασαν από το σημείο. Κανένας τους δεν σταμάτησε. 

Μέρες αργότερα, η αστυνομία βρήκε το πτώμα ενός 10χρονου κοριτσιού σε μια κοντινή ρεματιά.

Το συγκλονιστικό έγκλημα ήταν το πρώτο από τα ανεξιχνίαστα μέχρι και σήμερα "Alphabet Murders", μια σειρά δολοφονιών παιδιών που συνέβησαν μεταξύ του 1971 και του '73 στο Ρότσεστερ.

Όλα τα θύματα ήταν ένα κορίτσια ηλικίας 10 ή 11 ετών. Το όνομα κάθε κοριτσιού ξεκινούσε με το ίδιο γράμμα με το επώνυμό του. Τα δε σώματά τους βρέθηκαν μέσα ή κοντά σε μια πόλη της οποίας το όνομα ξεκινούσε με το ίδιο γράμμα με το όνομα του κοριτσιού.

Η εξαφάνιση και ο θάνατος της Carmen Colón
Η Carmen Colón ήταν το πρώτο θύμα αυτών των φρικιαστικών δολοφονιών.

Το απόγευμα της εξαφάνισής της, η μητέρα της την είχε στείλει σε ένα φαρμακείο για να πάρει μια συνταγή. Αφού μίλησε με τον φαρμακοποιό, το κορίτσι βγήκε έξω και περίμενε τη συνταγή.

Η Carmen βρισκόταν μόλις ενάμιση τετράγωνο μακριά από το σπίτι, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο φαρμακείο ή στο σπίτι της.

Η οικογένεια Colón κάλεσε την αστυνομία, η οποία σάρωσε τη γειτονιά. Δύο μέρες αργότερα, δυο έφηβοι με ποδήλατα εντόπισαν ένα πτώμα κοντά στο προάστιο του Ρότσεστερ, Chili.

Σύντομα, η αστυνομία βρέθηκε σε αδιέξοδο. Αναρτήθηκαν ανακοινώσεις (φωτογραφία πάνω) γύρω από την περιοχή του Ρότσεστερ με τις οποίες ζητούσαν πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο της Carmen και υπόσχονταν ανταμοιβή 6.000 δολαρίων. Ωστόσο, το φρικτό έγκλημα παρέμεινε ανεξιχνίαστο.

Η δολοφονία του δεύτερο θύματος
Για περισσότερο από ένα χρόνο, η αστυνομία αναζητούσε τον δολοφόνο της Carmen Colón. Και τότε συνέβη η δολοφονία ενός δεύτερου κοριτσιού, κάτι που έδειξε πιθανό κίνητρο.

Στις 2 Απριλίου 1973, η Wanda Walkowicz ήταν 11 ετών όταν η μητέρα της την έστειλε στο τοπικό σούπερ μάρκετ για να παραλάβει τα ψώνια για το δείπνο. Η Wanda, αφού τα πήρε, εξαφανίστηκε.

Μια μέρα αργότερα, η αστυνομία βρήκε το σώμα της στο κάτω μέρος ενός αναχώματος στο Webster.

Τα δύο εγκλήματα έμοιαζαν απίστευτα. Τόσο η Walkowicz όσο και η Colón εξαφανίστηκαν απόγευμα. Και οι δύο είχαν στραγγαλιστεί και βιαστεί.

Η αστυνομία αναζητούσε υπόπτους καθώς ο φόβος σάρωσε την κοινότητα του Ρότσεστερ. Άρχισαν να καταφτάνουν αναφορές, συμπεριλαμβανομένης της θέας της Walkowicz, που έλεγαν ότι την είχαν δει να μπαίνει σε ένα καφέ όχημα λίγο μετά που έφυγε από το σούπερ μάρκετ. Όμως η υπόθεση των "Alphabet Murders" παρέμενε ανοιχτή.

Κάποιος δολοφόνος στο Ρότσεστερ είχε βάλει στόχο κορίτσια με το ίδιο αρχικό γράμμα σε όνομα και επίθετο;

Η δολοφονία του τρίτου θύματος
 

Φωτογραφία εφημερίδας που δείχνει το μέρος που βρέθηκε το σώμα της Michelle Maenza

Στις 26 Νοεμβρίου 1973, περίπου 6 μήνες μετά τον θάνατο της Wanda, χάθηκε ακόμη ένα κορίτσι από το Ρότσεστερ. Η 11χρονη Michelle Maenza εξαφανίστηκε καθώς επέστρεφε στο σπίτι από ένα εμπορικό κέντρο. Δύο μέρες αργότερα, η αστυνομία βρήκε το πτώμα της στο Macedon.

Για ακόμη μια φορά, άρχισαν να καταφτάνουν αναφορές. Μια γυναίκα ανέφερε ότι είχε εντοπίσει ένα νεαρό κορίτσι που έμοιαζε με τη Michelle έξω από ένα ταχυφαγείο. Η αυτοψία του κοριτσιού έδειξε ότι, πριν από το θάνατό της, είχε φάει ένα χάμπουργκερ.

Ένας άνδρας θυμήθηκε ότι είδε ένα αυτοκίνητο σταματημένο στην άκρη του δρόμου με σκασμένο λάστιχο. Όταν σταμάτησε για να μιλήσει στον οδηγό, είδε μια κοπέλα που έμοιαζε με τη Maenza να κάθεται μέσα. Ο άνδρας που οδηγούσε ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε βοήθεια.

Οι μάρτυρες περιέγραψαν τον ύποπτο και η αστυνομία έφτιαξε ένα σκίτσο. Για εβδομάδες, η αστυνομία φίλτραρε χιλιάδες αναφορές για την υπόθεση.

"Αυτός που σκότωσε τη Wanda Walkowicz είναι υπεύθυνος για αυτή τη δολοφονία. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι επίσης υπεύθυνος για τη δολοφονία της Carmen Colón", είπε ένας αστυνομικός του Ρότσεστερ μετά τον θάνατο της Maenza.

Και τα τρία θύματα είχαν παρηχητικά αρχικά -εξ ου και το όνομα "Alphabet Murders". Τα πτώματα βρέθηκαν σε πόλεις που το όνομά τους αρχίζει με το ίδιο γράμμα με εκείνο των θυμάτων. Ήταν σύμπτωση; Ή μήπως ήταν το μοτίβο για την επίλυση της υπόθεσης;

Ύποπτοι και θεωρίες στην υπόθεση δολοφονιών της αλφαβήτου

Ποιος ήταν ο Δολοφόνος του Αλφαβήτου;
 

Μετά την τρίτη δολοφονία, μια τοπική εφημερίδα δημοσίευσε μια πρωτοσέλιδη ιστορία για τις δολοφονίες
 
Η αστυνομία ερεύνησε πολλούς υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου του θείου της Carmen Colón. Ως αποτέλεσμα αυτών των ερευνών είδαν ότι, στην περιοχή του Ρότσεστερ, υπήρχαν πολλοί κατά συρροή βιαστές και δολοφόνοι.

Ο πυροσβέστης Dennis Termini είχε διαπράξει πάνω από 12 βιασμούς στο γκαράζ του. Και όταν η αστυνομία τον στρίμωξε, εκείνος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Ο Joseph Naso είχε ζήσει ένα διάστημα στο Ρότσεστερ, και τελικά ένα δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο για τη δολοφονία 6 γυναικών, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων με τα ίδια αρχικά στο όνομα. Όμως κανένα στοιχείο δεν τον συνέδεε με τους "Alphabet Murders" του Ρότσεστερ.

Το DNA που ανακτήθηκε από τη δολοφονία της Walkowicz απέκλεισε αυτούς τους πιθανούς υπόπτους. Η δολοφονία της διαπράχθηκε από κάποιον άλλο.

Ο κατά συρροή δολοφόνος Kenneth Bianchi μεγάλωσε στο Ρότσεστερ πριν μετακομίσει στην Καλιφόρνια, όπου έγινε γνωστός ως "Hillside Strangler" (Στραγγαλιστής της Πλαγιάς). Αν και παραμένει ύποπτος, έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι διέπραξε τις συγκεκριμένες δολοφονίες.

Ο συγγραφέας πραγματικών εγκλημάτων Μάικλ Μπένσον, ο οποίος μεγάλωσε στο Ρότσεστερ, πιστεύει ότι οι δολοφονίες διαπράχθηκαν από πολλούς ανθρώπους. "Πιστεύω ότι η Wanda και η Michelle σκοτώθηκαν από το ίδιο άτομο. Όμως ο δολοφόνος της Carmen ήταν διαφορετικός", είπε.

Οι ανεπαίσθητες διαφορές στη μέθοδο των δολοφονιών -καθώς και οι αναφορές ενός μάρτυρα ότι είδε δύο ενήλικες με την Colón- εγείρουν την πιθανότητα ενός δολοφόνου αντιγραφέα.
 
Μετά από δεκαετίες, οι δολοφονίες παραμένουν άλυτες
 

Σκίτσο της αστυνομίας του υπόπτου που αναγνωρίστηκε από μάρτυρες
 
50 χρόνια αφότου ξεκίνησαν, οι Alphabet Murders παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Είναι πιθανό τα διπλά αρχικά να ήταν σύμπτωση. Όταν γεννήθηκαν τα κορίτσια ήταν της μόδας τα παρηχητικά ονόματα.

Επίσης, ασαφείς αποδείξεις σημαίνουν πολλούς πιθανούς υπόπτους.

Το 2022, μια TikToker ανέφερε ότι, πίσω από τις δολοφονίες, μπορεί να ήταν ο παππούς της. Είπε ότι, ίσως, είχε ένα καφέ αυτοκίνητο σαν αυτό που υποπτεύονταν ότι είχε ο δολοφόνος και ότι ήταν ιδιοκτήτης ενός παντοπωλείου όπου, στο υπόγειο, περιφέρονταν γάτες για τους αρουραίους. Στα ρούχα και των τριών κοριτσιών βρέθηκαν λευκές τρίχες γάτας. Την ημέρα της εξαφάνισης της Wanda Walkowicz, ο παππούς της μίλησε με το κορίτσι και πρόσφερε ανταμοιβή όταν εξαφανίστηκε.

Ωστόσο, με τόσο ασαφείς ενδείξεις, δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες- άνδρες της περιοχής του Ρότσεστερ ταιριάζουν με το προφίλ. Με πολλούς από τους αρχικούς υπόπτους νεκρούς, πιθανότατα, οι "Alphabet Murders" θα παραμείνουν ανεξιχνίαστες για πάντα...

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου