Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Όλες οι φορές που η ανθρωπότητα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους εξωγήινους

 
Εδώ και αιώνες, το ερώτημα αν υπάρχει ευφυής ζωή αλλού στο σύμπαν έχει ιντριγκάρει την ανθρωπότητα. Καθώς οι τεχνολογικές μας δυνατότητες προχωρούν, η προσπάθειά μας να βρούμε μια απάντηση σε αυτό το βαθύ ερώτημα εντείνεται. Αν και δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψει οριστικά στοιχεία εξωγήινης νοημοσύνης, αρκετές επιστημονικές, φιλοσοφικές και τεχνολογικές εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι η πιθανότητα αξίζει σοβαρό προβληματισμό.
 

Ένα μουσείο με μινιατούρες στην Αριζόνα που είναι σαν χρονομηχανή


Το Mini Time Machine Museum of Miniatures μεταφέρει τους επισκέπτες μέσα στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία, μέσα από την παρατήρηση κάθε μοναδικού μικρού έργου τέχνης.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Το Myrtles Plantation και η ιστορία που το στοιχειώνει


Από όταν το 1796, ο David Bradford έχτισε τη Myrtles Plantation στο St. Francisville της Λουιζιάνα, κυκλοφορούν φήμες ότι η φυτεία είναι στοιχειωμένη από εκδικητικά φαντάσματα.
 

Οι "Πέτρες Σκόπευσης" της Κωνσταντινούπολης


Σε όλες τις παλιές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης, ιδιαίτερα στην περιοχή Okmeydanı (σημαίνει "Πεδίο Τόξων"), υπάρχουν διάσπαρτες αρκετοί πέτρινοι στύλοι που ανεγέρθηκαν τον 18ο και τον 19ο αιώνα κατά την Οθωμανική εποχή. Αυτά τα πέτρινα μνημεία, γνωστά ως "nişan taşı" ή "πέτρες σκόπευσης", στήθηκαν για να τιμήσουν αξιοσημείωτα κατορθώματα στην τοξοβολία και, αργότερα, να καταγράψουν ρεκόρ στη σκοποβολή με τουφέκι.
 

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Francesca Rojas: Ο πρώτος δολοφόνος που συνελήφθη με βάση τα δακτυλικά αποτυπώματά του

Τα δακτυλικά αποτυπώματα της Francesca Rojas 
 
Στις 29 Ιουνίου 1892, στην πόλη Necochea στην επαρχία του Μπουένος Άιρες στα νοτιοανατολικά της Αργεντινής, βρέθηκαν δύο μικρά παιδιά βάναυσα δολοφονημένα μέσα στο σπίτι τους. Τα θύματα ήταν ο εξάχρονος Ponciano Carballo Rojas και η τετράχρονη αδερφή του, Feliza. Τους είχαν κόψει τον λαιμό. Η μητέρα τους, Francesca, ήταν επίσης τραυματισμένη από μαχαίρι στο λαιμό, αν και τα τραύματά της ήταν επιφανειακά, οπότε, επέζησε της επίθεσης.
 

"Ο ορισμός της παράνοιας". Είπε όντως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν αυτή τη διάσημη φράση;

 
Οι λάθος αποδόσεις εκφράσεων στον Αϊνστάιν αφθονούν. Είναι "ο ορισμός της παράνοιας" μια από αυτές;
 

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Το παλαιότερο υποβρύχιο στον κόσμο

 
Στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Δρέσδη, εκτίθεται ένα μεγάλο σιδερένιο υποβρύχιο. Κατασκευασμένο το 1850, το πρωτοποριακό "Brandtaucher", όπως ονομάζεται, κατέχει τη διάκριση του πρώτου γερμανικού υποβρυχίου που κατασκευάστηκε ποτέ και του παλαιότερου σωζόμενου στον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι βυθίστηκε στη δημόσια δοκιμή του, το Brandtaucher προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στις πρώτες καινοτομίες της υποβρύχιας πλοήγησης και της στρατιωτικής τεχνολογίας.
 

Ένα τεράστιο άγαλμα του ινδουιστικού θεού Βισνού που καβάλα σε ένα μυθικό πουλί στην Ινδονησία

 
Χρειάστηκαν 28 χρόνια για να κατασκευαστεί το τεράστιο άγαλμα.