Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Η θρυλική χρονομηχανή που είναι κρυμμένη στο Βατικανό

Ο Pellegrino Ernetti ήταν Βενεδικτίνος μοναχός, επιστήμονας και εξορκιστής

Από τα 1960 μέχρι τα 1990, ο πατήρ Pellegrino Ernetti ισχυρίστηκε ότι βοήθησε να φτιαχτεί μια χρονομηχανή, η αποκαλούμενη Chronovisor, την οποία χρησιμοποίησε για να δει την Σταύρωση του Χριστού.
 
 

 
Η ιστορία του Βατικανού είναι γεμάτη από μυστικά. Ίσως, το πιο παράξενο από όλα αυτά, να είναι η Chronovisor.
 
Η Chronovisor λέγεται ότι είναι μια μηχανή που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να δει μέσα στο χρόνο. Αν και η ύπαρξή της δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ, ο ιερέας του Βατικανού François Brune, σε ένα βιβλίο του το 2002, δηλώνει διαφορετικά.
 
Σύμφωνα με τον Brune, η Chronovisor αναπτύχθηκε από τον πατήρ Pellegrino Ernetti, έναν Βενεδικτίνο μοναχό. Λέγεται ότι ο Ernetti κράτησε μυστική τη μηχανή μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1960 όταν την αποκάλυψε στον Brune και του είπε ότι η μηχανή είναι δημιουργία του ίδιου και άλλων 12 επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και ο διάσημος φυσικός Enrico Fermi και ο πρώην Ναζί επιστήμονας Wernher von Braun.
 
Η Chronovisor, αποτελούμενη από καθοδικές ακτίνες, κεραίες και μέταλλα που λαμβάνουν ηχητικά σήματα και σήματα φωτός σε όλα τα μήκη κύματος, επέτρεψε στους επιστήμονες να καταγράψουν γεγονότα του παρελθόντος -όπως η Σταύρωση του Ιησού. Επομένως, η μηχανή θα μπορούσε να επιβεβαιώσει τα διδάγματα της Αγίας Γραφής, απλά και μόνο ρίχνοντας μια ματιά στο παρελθόν.
 
Λέγεται ότι η Chronovisor κατασκευάστηκε από έναν βραβευμένο με Νόμπελ επιστήμονα και έναν μηχανικό της NASA
 
Ο Enrico Fermi βραβεύτηκε με Νόμπελ Φυσικής το 1938
 
Η de facto πηγή της μηχανής είναι το βιβλίο του Brune «Le Nouveau Mystère du Vatican», στο οποίο εξηγεί πώς γνώρισε τον Ernetti σε μια βαρκάδα στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Όπως ο Brune, έτσι και ο Ernetti ήξερε την ιστορία των αρχαίων γλωσσών, τις οποίες χρησιμοποιούσε για φυσική συζήτηση. Όμως, σύντομα ο Ernetti πήγε την κουβέντα τους στην επιστήμη.
 
Ο Brune εξηγούσε τους πολλούς και διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να εξηγηθεί η Αγία Γραφή, όταν ο Ernetti δήλωσε ότι είχε πρόσβαση στην αλήθεια μέσω μιας χρονομηχανής.
 
Ο ιερέας ισχυρίστηκε ότι αυτός και μια ομάδα διάσημων επιστημόνων συνεργάστηκαν για μια από κοινού αναζήτηση για να αποκαλύψουν το παρελθόν. Ένας από τους επιστήμονας ήταν ο Fermi, ο οποίος το 1938 είχε κερδίσει Νόμπελ Φυσική, και ένας άλλος ήταν ο πρώην Ναζί von Braun, του οποίου το έργο στη NASA πήγε τους Αμερικανούς στη Σελήνη.
 
Ο πρώην Ναζί Wernher Von Braun
 
Σύμφωνα με τον Ernetti, η μηχανή είχε πολλές κεραίες, τρεις από τις οποίες είχαν κατασκευαστεί από «μυστηριώδη» μέταλλα που συνέλλεγαν ήχο και φως σε διάφορα μήκη κύματος στους φασματογράφους τους.
 
Στη μηχανή, ένας «εντοπιστής κατεύθυνσης» συντονιζόταν στην συγκεκριμένη εποχή που ήθελε να δει κάποιος, μια οθόνη έδειχνε εικόνες από την εποχή και μια μηχανή καταγραφής κατέγραφε το υλικό.
 
Επομένως, η Chronovisor ήταν περισσότερο κάτι σαν παράθυρο στο παρελθόν, παρά χρονομηχανή. Ο Ernetti είπε ότι δούλευε σαν τηλεόραση, έπιανε την ηχώ από μέρες πολύ παλιές στο χρόνο και οι οποίες «αιωρούνταν» στο διάστημα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε δει μερικά πολύ εκπληκτικά πράγματα.
 
Λέγεται ότι η μηχανή αποκάλυψε τις πιο σημαντικές στιγμές της Αγίας Γραφής
 
Υποτιθέμενα σχέδια της μηχανής
 
Ο Ernetti θυμήθηκε ότι είδε την ομιλία του Marcus Tullius Cicero στην ρωμαϊκή γερουσία το 63 π.Χ., αλλά και την Σταύρωση του Ιησού. Από την ίδρυση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, μέχρι τα Σόδομα και Γόμορρα, ο Ernetti ισχυρίστηκε ότι αυτός και η ομάδα του έριξαν μια ματιά σε μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα της Αγίας Γραφής.
 
Στις 2 Μαΐου του 1972, οι ισχυρισμοί του δημοσιεύτηκαν στην ιταλική La Domenica del Corriere. Οι σοκαριστικές δηλώσεις του Ernetti αναφέρονταν σε ένα άρθρο με τίτλο «A Machine That Photographs The Past Has Finally Been Invented» (Επιτέλους ανακαλύφτηκε μια μηχανή που φωτογραφίζει το παρελθόν).
 
Στο άρθρο, μαζί με τους ισχυρισμούς, υπήρχε και μια φωτογραφία με την υποτιθέμενη Chronovisor στην οποία, ο Ernetti ισχυρίστηκε ότι φαινόταν να δείχνει την Σταύρωση του Ιησού. Επίσης, το άρθρο ανέφερε ότι ο Ernetti είχε δει τον Μυστικό Δείπνο και μάλιστα είχε τραβήξει φωτογραφία ως σουβενίρ.
 
Ένα από τα πολλά άρθρα που κατέγραψαν τους ισχυρισμούς του Ernetti
 
Ο Ernetti, μέχρι τον θάνατό του το 1994, επέμενε ότι η μηχανή είχε κρυφτεί από το Βατικανό ώστε να τη προφυλάξουν από το να πέσει σε λάθος χέρια. Είναι ενδιαφέρον ότι, το 1988, το Βατικανό αποφάσισε ότι «όποιος χρησιμοποιεί κάποια μηχανή με τέτοια χαρακτηριστικά, θα αφορίζεται».
 
Ο Ernetti, λίγο πριν πεθάνει, έγραψε μια επιστολή με την οποία επαναλάμβανε κατηγορηματικά ότι η μηχανή είναι αληθινή. Ισχυρίστηκε ότι «ο Πάπας Πίος ΙΒ’ μας απαγόρευσε να αποκαλύψουμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετικά με τη μηχανή, επειδή ήταν επικίνδυνη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιορίσει την ελευθερία του ανθρώπου».
 
Η Chronovisor παραμένει ένα ακόμη μυστήριο του Βατικανού
 
Αριστερά, η υποτιθέμενη φωτογραφία του Ιησού και δεξιά, ένας παρόμοιος πίνακας που δημιουργήθηκε πολύ πριν εμφανίσει την φωτογραφία ο Ernetti
 
Όσο δελεαστική και αν ακούγεται η Chronovisor, πολλοί από τους ισχυρισμούς του Ernetti σχετικά με τη μηχανή έχουν απομυθοποιηθεί. Οι σκεπτικιστές έχουν δηλώσει ότι η υποτιθέμενη φωτογραφία του Ιησού ήταν μια απλή αναπαραγωγή ενός αγάλματος σε μια εκκλησία στην Ουμβρία. Ένα άλλο περιοδικό δήλωσε ότι η φωτογραφία ήταν μια ανεστραμμένη εικόνα του Ιησού από μια κάρτα που είχε φτιαχτεί στην ιταλική πόλη Collevalenza.
 
Το 1996, το περιοδικό Paracelsus δημοσίευσε και άλλες κρητικές για τους ισχυρισμούς του Ernetti. Στο άρθρο, τίθονταν ερωτήματα γιατί ο Ernetti δε δημοσίευσε λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να φτιαχτεί η μηχανή. Επιπλέον, το άρθρο αποκάλυψε ότι το σχέδιο της Chronovisor δανειζόταν το σχέδιο μιας παρόμοιας μηχανής από ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του 1947.
 
Κάποιοι λένε ότι ο Ernetti, λίγο πριν πεθάνει στις 8 Απριλίου του 1994, ομολόγησε ότι είχε κατασκευάσει όλη την ιστορία, αλλά αυτό αμφισβητείται. Με τους von Braun, Fermi, Ernetti και Brune πλέον νεκρούς, το μυστήριο παραμένει.
 
από: ati 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου