Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Φωτογραφίες του Αντρέ του Γίγαντα που δε θα πιστεύετε ότι είναι αληθινές

Δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Αντρέ σήκωσε τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στον αέρα. Διάσημος επειδή πάντα πλήρωνε για τα πάρτι του (περιλαμβανομένων των καλεσμένων), ο Αντρέ έπιασε τον Σβαρτσενέγκερ να προσπαθεί να πληρώσει το μερίδιό του ενώ γύριζε τον Κόναν ο Εξολοθρευτής. Ο Αντρέ σήκωσε τον Άρνολντ, τον έβαλε στην καρέκλα του και πλήρωσε για το γεύμα της ομάδας. Στην φωτογραφία, μαζί τους ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστής Ουίλτ Τσάμπερλεϊν ο οποίος έπαιξε στον Κόναν τον Εξολοθρευτή
 
Πώς είναι ο κόσμος όταν ζυγίζεις 1/4 του τόνου και πίνεις 150 μπύρες με τη μία; Δείτε μερικές φωτογραφίες του Αντρέ του Γίγαντα για να μάθετε.
 
 
 

Ίσως δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Αντρέ ο Γίγαντας ζούσε σε έναν διαφορετικό κόσμο από τον δικό μας. Με ύψος 2 μέτρα και 24 εκατοστά και βάρος 255 κιλά, ο  Γάλλος επαγγελματίας παλαιστής, αλλά και ηθοποιός Αντρέ Ρενέ Ρουσιμόφ, γνωστός ως Αντρέ ο Γίγαντας, ήταν διάσημος για τα απίστευτα φυσικά του προσόντα, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης 156 μπιρών με την μια!
 
Ο Αντρέ και ο επαγγελματίας πυγμάχος Bobby Chacon το 1979
 
Είναι πολύ γνωστός ο αγώνας πάλης του Αντρέ εναντίον του Χαλκ Χόγκαν το 1988 στο WrestleMania IV -που οδήγησε σε διπλό αποκλεισμό μιας και ο καθένας τους χτύπησε τον άλλο με μια μεταλλική πτυσσόμενη καρέκλα!

Οι θρυλικές ικανότητες κατανάλωσης αλκοόλ του Αντρέ
 
Μια μπίρα στο χέρι του Αντρέ

Ο Αντρέ είχε μια υπεράνθρωπη ικανότητα να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ, τόσο μεγάλες που θα σκότωναν οποιονδήποτε άλλο.

Ο Ρουσιμόφ ήταν γνωστός με πολλά παρατσούκλια: Αντρέ ο Γίγαντας, το Όγδοο Θαύμα του Κόσμου, αλλά και "ο Μεγαλύτερος Μέθυσος στη Γη".
 
Μέχρι τα 12 του, ο Αντρέ είχε ύψος 190 εκατοστά και ζύγιζε 109 κιλά. Στην φωτογραφία, είναι 19 χρονών

Στη δεκαετία του 1970 και του '80, ο επαγγελματίας παλαιστής ήταν κυρίως διάσημος για το μέγεθός του και για τις ικανότητές του μέσα στο ρινγκ. Όμως, εκείνη την εποχή, δεν γνώριζαν όλοι ότι μπόρεσε να κατεβάσει αρκετά μπουκάλια κρασί πριν από έναν αγώνα, κάτι που δεν επηρέαζε καθόλου την απόδοσή του.
 
Ο Αντρέ και ο Μοχάμεντ Άλι το 1975
 
Το τεράστιο μέγεθός του ήταν αποτέλεσμα γιγαντισμού -υπερβολική ανάπτυξη λόγω ορμονικής ανισορροπίας-, κάτι που τον έκανε να παραδεχτεί ότι δεν ήταν εύκολο να είναι τόσο μεγάλος σε έναν μικρό κόσμο.

Αλλά όπως είπε κάποτε, "Αυτό που μου έδωσε ο Θεός, το χρησιμοποιώ για να ζήσω". Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ήθελε να διασκεδάζει κάθε φορά που δεν εργαζόταν. Ήταν περισσότερο από χαρούμενος που επιδείκνυε τις δυνατότητές του στο αλκοόλ, ενώ οι φίλοι του τον παρακολουθούσαν συχνά με έκπληξη και δυσπιστία.
 
Ο Αντρέ βρέθηκε στην κεντρική σκηνή στο πρώτο WrestleMania που έγινε το 1985 στο Madison Square Garden

Αν και το μέγεθός του ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο έγινε διάσημος, λόγω αυτού, υπέφερε από έντονο πόνο στις αρθρώσεις. Οπότε, για να ανακουφιστεί, συχνά έπινε άφθονο ποτό.
 
Με μερικούς συναγωνιστές του στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης

Κάποτε, ο θρύλος της πάλης Ric Flair θυμήθηκε όταν πέταξε με τον Αντρέ και ήπιε κάτι περισσότερο από μερικά ποτά στην πτήση. "Πηγαίναμε στο Τόκιο από το Σικάγο. Ήπιαμε κάθε μπουκάλι βότκα στο αεροπλάνο" -μάλλον ο Αντρέ ήπιε τις περισσότερες.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ο Αντρέ κάλεσε τον φίλο του Χαλκ Χόγκαν να πιούν ένα ποτό ενώ είχε μια ενδιάμεση στάση σε ένα αεροδρόμιο, 15 λεπτά από το σπίτι της μητέρας του Χόγκαν στην Τάμπα. "Πήγα στο αεροδρόμιο και τον συνάντησα", είπε ο Χόγκαν. "Όταν καθίσαμε, είχε περίπου 45 λεπτά πριν πάει στην επόμενη πύλη. Ήπιε 108 μπύρες". Αν και αυτή η ποσότητα, και τόσο σύντομα, μπορεί να ακούγεται απαράδεκτη για τους περισσότερους, ο Χόγκαν επεσήμανε ότι ένα τυπικό κουτί μπύρας ήταν πολύ μικρό για τον Αντρέ. "Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί να βάλει το κουτί στο χέρι του και να το κρύψει".
 
Όταν επισκέφτηκε την Ιαπωνία, ο Αντρέ ήταν πολύ ψηλός για να χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες. Αντ' αυτού, έπρεπε να χρησιμοποιήσει την μπανιέρα

Κάποτε, οι συνάδελφοι παλαιστές Mike Graham και Dusty Rhodes τον είδαν με δέος να κατεβάζει 156 μπύρες με τη μια, σχεδόν 55,2 λίτρα -το μέσο ανθρώπινο στομάχι μπορεί να χωρέσει μόλις 1 λίτρο.

Αυτά τα "κατορθώματα" του απέφεραν τον τίτλο "Ο Μεγαλύτερος Μέθυσος στη Γη" από το χιουμοριστικό περιοδικό American Drunkard.
 
Πετώντας για την Ιαπωνία το 1980...
 
Όντως, η ανοχή του Αντρέ ήταν τόσο μεγάλη που μπόρεσε να κατεβάσει αρκετά μπουκάλια κρασί πριν μπει στον ρινγκ. "Υπάρχουν πολλές τρελές ιστορίες για τον Αντρέ που ακούγονται ψεύτικες, αλλά οι περισσότερες είναι αληθινές, ειδικά σε ότι αφορά το ποτό", δήλωσε ο πρώην παλαιστής Gerald Brisco. "Συνήθιζε να μου ζητάει να του αγοράσω έξι μπουκάλια κρασί Mateus και τα άδειαζε αμέσως. Τα έπινε πριν μπούμε στο ρινγκ και εν του φαινόταν".
 
... και όταν έφτασε εκεί

Παρά την ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωνε ο Αντρέ, σπάνια εμφανιζόταν μεθυσμένος ή εκτός ελέγχου. Όταν όμως μεθούσε, τα αποτελέσματα μπορούσαν να είναι καταστροφικά.
 
Ο Αντρέ άρχισε να παλεύει στα 17 του και από το 1973 έως το 1987, ήταν αήττητος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης
 
Ο Cary Elwes, συμπρωταγωνιστής του Αντρέ στην ταινία "Τρελές ιστορίες έρωτα και φαντασίας", διηγείται πως, κάποτε, ο Αντρέ, που ήταν ενώ μεθυσμένος, έπεσε πάνω σε έναν άνδρα που περίμενε ένα ταξί στη Νέα Υόρκη -και τον τραυμάτισε σοβαρά. Μετά από αυτό, λέει ο Elwes, το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης έδωσε στον Αντρέ μυστικούς αστυνομικούς να τον συνοδεύουν ενώ βρισκόταν στην πόλη για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά. Ενώ οι δυο τους δούλευαν την ταινία στην Αγγλία και την Ιρλανδία, συχνά ο Αντρέ έβγαζε τους άλλους ηθοποιούς για ποτό, οι οποίοι προσπαθούσαν να συμβαδίσουν μαζί του στο ποτό, κάτι που σήμαινε συχνά μαζικούς πονοκέφαλους την επόμενη μέρα. Εν τω μεταξύ, ο Αντρέ δεν είχε κανένα πρόβλημα να πίνει υπερβολικά -και μάλιστα έγινε δημιουργικός με μερικά από τα αλκοολούχα παρασκευάσματα. Ένα από τα αγαπημένα του κοκτέιλ ήταν το "The American" -αποτελείται από 40 ουγγιές από διάφορα ποτά που χύνονται σε μια μεγάλη κανάτα- που κατανάλωνε σε μεγάλες ποσότητες και με τη μια.
 
Ο Αντρέ και ο Cary Elwes στη ταινία The Princess Bride το 1987
 
Σύμφωνα και πάλι με τον Elwes, κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής μιας ατάκας για την ταινία σε ένα ξενοδοχείο, ο Αντρέ πήγε να πιει στο μπαρ του λόμπι. Αφού κατανάλωσε πολλά ποτά, προσπάθησε να πάει στο δωμάτιό του, πριν τελικά πέσει στο πάτωμα του λόμπι και κοιμηθεί αμέσως. Οι άνθρωποι του ξενοδοχείου, αντί να καλέσουν την αστυνομία ή να προσπαθήσουν να τον μετακινήσουν, αποφάσισαν ότι ήταν καλύτερα να τοποθετήσουν σχοινιά γύρω του. "Αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να τον σηκώσουν -πώς να σηκώσεις έναν γίγαντα 225 κιλών;- οπότε είχαν μια επιλογή: είτε να καλέσουν τις αρχές, και δεν ήθελαν τέτοιου είδους δημοσιότητα, ή να περιμένουν να ξυπνήσει, κάτι που ήταν σοφότερο απόφαση".

Μέχρι να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της ταινίας, ο λογαριασμός του Αντρέ στο μπαρ του ξενοδοχείου ήταν σχεδόν 40.000 δολάρια.
 
 
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Αντρέ ο Γίγαντας ήταν η ψυχή του πάρτι. Όμως, το πάρτι τελείωσε γι' αυτόν στις 27 Ιανουαρίου του 1993. Πέθανε στον ύπνο, σε ηλικία 46 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία πιθανότατα προκλήθηκε από την πίεση στο σώμα του λόγω του προβλήματος με τον γιγαντισμό, που του προκάλεσε πολλά προβλήματα. Ήδη, από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, είχε αρχίσει η καταστροφή του σώματός του, αρχικά με πόνους στα άκρα του και αργότερα η καρδιά του.

από: ati και ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου