Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Ένα τεστ φωτογραφικής μνήμης

 
Έχετε φωτογραφική μνήμη, κάτι που μπορεί να υπάρχει ή όχι;
 
 
 
 
Η εταιρεία Lenstore με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει ένα νέο διαδικτυακό παιχνίδι, το Photographic Memory. Κάθε φορά, για μόλις επτά δευτερόλεπτα, εμφανίζονται στους συμμετέχοντες 10 εικόνες και πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σχετικά με αυτές, συγκεκριμένες και λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τα χρώματα, πόσα άτομα βρίσκονται στην φωτογραφία, τι είδους φαγητό υπάρχει στο τραπέζι και τι μπορεί να μην υπάρχει στην φωτογραφία. Ορισμένες από τις φωτογραφίες έχουν πολλά αντικείμενα, ενώ άλλες είναι πιο απλές.

Τον Ιούνιο του 2019, η Lenstore ερεύνησε 2000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο που έπαιξαν το παιχνίδι. Ανακάλυψαν ότι 6 στους 10 ήταν η πιο κοινή βαθμολογία (σε αυτό το ποσοστό είμαι και εγώ), με μόνο 1,2% των συμμετεχόντων απάντησαν σωστά και στις 10 ερωτήσεις. Το 70% των συμμετεχόντων που έλαβαν τέλεια βαθμολογία ήταν γυναίκες και το 92% εκείνων που σημείωσαν 10/10 κάνουν τακτικά ασκήσεις εγκεφάλου.

Οι νέοι σημείωσαν το καλύτερο ποσοστό, 66% των τέλειων βαθμολογιών να φτάνουν στο δημογραφικό ηλικίας 18 έως 34 ετών και το 83% των τέλειων βαθμολογιών να προέρχονται από άτομα που έχουν καλλιτεχνικό χόμπι ή/ και παίζουν βιντεοπαιχνίδια τουλάχιστον μία φορά εβδομάδα.

Όσοι θέλουν να εξασκήσουν την μνήμη τους μπορούν να κάνουν το τεστ πολλές φορές. Κάθε φορά περιλαμβάνει ένα συνδυασμό γνωστών και νέων εικόνων.
 
 
 


από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου