Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ίσως η πιο αξιοσημείωτη υδρόγειος του κόσμου βρίσκεται σε ένα γραφείο στο Μπρούκλιν

Οι υπογραφές του Τσαρλς Λίντμπεργκ και της Αμέλια Έρχαρτ

Στο δεύτερο όροφο ενός κτιρίου γραφείων στο κέντρο του Μπρούκλιν, πίσω από μια απλή ξύλινη πόρτα βρίσκεται ένα από τα πιο υπέροχα έργα τέχνης του κόσμου της εξερεύνησης και περιπέτειας: η Υδρόγειος των Ιπτάμενων και των Εξερευνητών.



Η κορωνίδα του αρχηγείου της Αμερικανικής Γεωγραφικής Εταιρείας, η υδρόγειος είναι απλά ένα μοντέλο από αυτά των σχολικών αιθουσών. Αλλά την έχουν υπογράψει σχεδόν όλοι οι διάσημοι αεροπόροι και εξερευνητές της σύγχρονης ιστορίας, όπως οι Αμέλια Έρχαρτ, Τσαρλς Λίντμπεργκ, σερ Έντμουντ Χίλαρι, οι οποίοι όχι μόνο την έχουν υπογράψει αλλά έχουν χαράξει και την πορεία τους πάνω της.

Η υπογραφή του Χίλαρι

Η παράδοση ξεκίνησε το 1929 όταν ο John H. Finley, τότε Πρόεδρο της Εταιρείας και αρχισυντάκτη της New York Times. Ο Finley πήγαινε συχνά ο ίδιος στις προβλήτες του Κάτω Μανχάταν για να χαιρετήσει όσους τυχοδιώκτες επέστρεφαν και για να εντοπίσει τις διαδρομές τους στη Γη.

Στην υδρόγειο υπάρχουν 82 υπογραφές και η παράδοση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Από τους πρόσφατους υπογράφοντες είναι ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Λεόνοφ, ο οποίος το 1965 ήταν ο πρώτος άνθρωπος να περπάτησε στο διάστημα. Φέτος θα υπογράψει ο είναι Τζέιμς Κάμερον, για το επίτευγμα του, να κατέβει μόνος του με το ατομικό του υποβρύχιο στο βαθύτερο σημείο του ωκεανού, την Τάφρο των Μαριανών.

Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου