Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Το μεγαλύτερο άγαλμα του κόσμου λαξευμένο σε βουνό


Το Crazy Horse Memorial (Μνημείο του Τρελού Αλόγου) είναι το μεγαλύτερο γλυπτό στον κόσμο σκαλισμένο σε βουνό από γρανίτη. Η δημιουργία του ξεκίνησε το 1948 και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.




Η ιδέα για να φτιαχτεί ένα τόσο μεγάλο γλυπτό (οι διαστάσεις του είναι 171,6x195,38 μέτρα) ανήκε στον Korczak Ziolkowski. Πέρασε 36 χρόνια της ζωής του ανατινάζοντας πάνω από 7 εκατ. τόνους γρανίτη στη Νότια Ντακότα και πέθανε το 1982 αφήνοντας ένα υπόδειγμα ακανόνιστης μορφής ενός αλόγου και του αναβάτη του. Το έργο του συνεχίζεται ακόμα και σήμερα στο άγαλμα που είναι ψηλότερο και από ένα κτίριο 60 ορόφων.


Το πρόσωπο του Crazy Horse αποκαλύφθηκε το 1998 και έχει ύψος 26,82 μέτρα.


Σήμερα, οι εργασίες επικεντρώνονται στο κεφάλι του αλόγου με ύψος 66,75 μέτρα. Μερικοί λάτρεις του έργου συνεχίζουν τη δουλειά για να ολοκληρώσουν το όνειρο τους. Εκατομμύρια επισκέπτες έρχονται για να παρακολουθήσουν τις εργασίες κάθε χρόνο.


Ο Crazy Horse ήταν ο αρχηγός των Oglala Lacota στις ΗΠΑ. Πολέμησε εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να προστατεύσει τον τρόπο ζωής των Lakota. Τραυματίστηκε και πέθανε το 1877 και έγινε μια από τις πιο αξιοσημείωτες προσωπικότητες των αμερικανών ιθαγενών φυλών στην αμερικανική ιστορία.




Έτσι είναι σήμερα

Σε πρώτο πλάνο το προσχέδιο

Περισσότερα εδώ

2 σχόλια:

  1. http://kireas.org/smf/index.php?topic=510.0 Υπαρχει ηδη μεγαλυτερο κατα μερικα μετρα αγαλμα. ειναι Αρχαιο Κινεζικο. Σας παραθετω το λινκ ως αποδειξη. Προκειται για εναν καθιστο Βουδα υψους 71 μετρων και πλατους 28. Ειναι λαξευτος, φτιαγμενος σε ενα ιερο βουνο των βουδιστων το 800 μ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή παρατήρηση! Ευχαριστώ πολύ! Υπάρχει ήδη και στο Ξωτικό το εν λόγω άγαλμα του Βούδα. http://3otiko.blogspot.gr/2011/09/7_12.html

      Διαγραφή