Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Το μεγαλύτερο φίδι, σε αιχμαλωσία, στον κόσμο

Πϋθωνας 7,5 μέτρων στο Κάνσας Σίτι

Ζυγίζει 135 κιλά, έχει μήκος 7,5 μέτρα και χρειάζονται 15 άτομα για να την κρατήσουν. Πρόκειται για την Μέδουσα, το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο που ζει σε αιχμαλωσία. Ο τεράστιος αυτός πύθωνας, που εκτίθεται στο Κάνσας Σίτι, τρώει ένα ζώο 18 κιλών την εβδομάδα αλλά θα μπορούσε εύκολα να καταβροχθίσει και κάτι που ζυγίζει 50 κιλά.

Η Μέδουσα αναμένει σύντομα την επίσκεψη ειδικών από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για να πιστοποιήσουν τον τίτλο της.

Ο εκπαιδευτής της Λάρι Ελγκαρ δηλώνει ότι δεν τον πτοεί το μέγεθος της Μέδουσας.

«Εχουν βγάλει ανθρώπους από τέτοια φίδια. Είναι ανθρωποφάγα», είπε. «Ο φόβος είναι απλώς έλλειψη κατανόησης. Δεν αισθάνομαι φόβο. Κατανοώ ότι μπορεί να με σκοτώσει. Κάποτε με είχε τυλίξει κάνοντάς με να χάσω τις αισθήσεις μου ένας πύθωνας που είχε μήκος μόνο 5,5 μέτρα. Κατανοώ τους κινδύνους αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο για να φοβάμαι. Το αυτοκίνητο έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους απ' οτιδήποτε στον κόσμο, όμως δεν φοβόμαστε όταν μπαίνουμε μέσα».

Ο Ελγκαρ λέει ότι αγόρασε την επτάχρονη Μέδουσα όταν ήταν μωρό και ότι συνεχίζει να μεγαλώνει. «Πριν από επτά χρόνια το φίδι είχε μήκος 60 πόντους», λέει.

Η Μέδουσα θα αφαιρέσει το ρεκόρ της Φλάφι, ενός πύθωνα που μέχρι πρότινος κατείχε τον τίτλο του μεγαλύτερου φιδιού στον κόσμο. Πέθανε πρόσφατα σε ζωολογικό κήπο του Οχάιο.

πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου