Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η εξέλιξη των προφίλ του Facebook από το 2005 μέχρι σήμερα

Με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του νέου προφίλ του Facebook, Timeline, σας παρουσιάζουμε την εξέλιξη των προφίλ από το ξεκίνημα του κοινωνικού δικτύου το 2005 μέχρι σήμερα.

2005 - TheFacebook
Κατά το ξεκίνημα του, το TheFacebook μοιάζει κάπως έτσι, με βασικές λειτουργίες όπως το News Feed να απουσιάζουν από το κοινωνικό δίκτυο.


2006 - Mini-Feed
Το Σεπτέμβριο του 2006 κάνει την εμφάνιση του μια πρώιμη μορφή του News Feed.

2007 - Διάδραση
Αν και τη χρονιά αυτή δε γίνεται κάποιος σπουδαίος ανασχεδιασμός του προφίλ, οι χρήστες ξεκινούν να αλληλεπιδρούν περισσότερο ο ένας με τον άλλον.

2008 - Applications
Για πρώτη φορά οι χρήστες μπορούν να προσθέτουν Application tabs στα προφίλ τους, αλλά και να δημοσιεύουν τα status updates και τις φωτογραφίες τους.

2009 - Pages
Τη χρονιά αυτή κάνει την εμφάνιση του ένα νέο είδος προφίλ, τα λεγόμενα Pages. Οι χρήστες μπορούν πλέον να “γίνουν fan” μιας σελίδας (μέχρι το 2010, όπου μπορούν να κάνουν “Like”) και να βλέπουν στα News Feed τους όλα τα updates της.

2010 - Νέος σχεδιασμός
Το 2010 το Facebook αποκτά νέα εμφάνιση και μέχρι σήμερα (τουλάχιστον μέχρι την περασμένη εβδομάδα) δεν έχει αλλάξει και πολύ. Επιπλέον, στην πάνω δεξιά γωνία εμφανίζεται οτιδήποτε κοινό έχεις με τους φίλους σου.

2011 - Ticker
Λίγες μέρες πριν, είδαμε το νέο σύστημα real-time ειδοποιήσεων του Facebook, Ticker αλλά και τη νέα “View as” λειτουργία για να γνωρίζουμε πώς βλέπουν οι άλλοι το προφίλ μας.

2011 - Timeline
Το νέο προφίλ του Facebook που γνωρίσαμε μόλις χτες και περιμένουμε με ανυπομονησία να κάνει την εμφάνιση του. (Όσοι θέλετε να εγκαταστήσετε από τώρα το Timeline, μπορείτε να ακολουθήστε τον εξής οδηγό!)

πηγή: techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου